Image

SPG köper Nykvarns Centrum

Transaktioner SPG Bostad, del av Scandinavian Property Group (SPG), köper Nykvarns Centrum för utveckling av handel, kontor, vård och bostäder. Första byggstart beräknas till årsskiftet. Säljare är Sörmlandsporten. Projektvolymen uppgår till cirka en miljard kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2015

– Förvärvet passar väl in i vår strategi att utveckla miljösmarta projekt i anslutning till starka regionstäder i Sverige. Vi är mycket glada att få utveckla Nykvarns Centrum, beläget endast 27 minuters resa från Stockholms city. Här tar vi ett helhetsgrepp för att sätta Nykvarns centrum på kartan och göra det till en attraktiv handels- och mötesplats. Förutom köpcentrum och vårdcentral kommer vi att utveckla cirka 300 nya bostäder, såväl hyres- som bostadsrätter, säger Tobias Emanuelsson, transaktionschef på SPG.

Den totala volymen uppgår till en byggnadsyta (bruttoarean/BTA) om 36 000 kvadratmeter, varav 25 000 BTA är bostäder, och projektvolymen betingar cirka en miljard kronor.

– I och med förvärvet av Nykvarns Centrum har vi nu cirka 2 000 bostäder under utveckling. Behovet av bostäder är stort i området runt Stockholm och givet det korta avståndet till Stockholm hoppas vi även locka pendlare till Nykvarn, säger Tobias Emanuelsson.

Box Byggsystem AB, som tillsammans med Sörmlandsporten, tagit fram detaljplanen och varit starkt engagerade i utvecklingen kommer även framgent vara delaktiga i utvecklingen.

– Vi är stolta och glada att SPG har valt oss som samarbetspartner. Han bekräftar att företaget kommer att rekrytera flera nya medarbetare, underentreprenörer och leverantörer på den lokala marknaden med anledning av utvecklingen av Nykvarns Centrum, säger Jonas Bill, vd på Box Byggsystem.

Newproperty har varit rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige