Image

SPG köper Nykvarns Centrum

Transaktioner SPG Bostad, del av Scandinavian Property Group (SPG), köper Nykvarns Centrum för utveckling av handel, kontor, vård och bostäder. Första byggstart beräknas till årsskiftet. Säljare är Sörmlandsporten. Projektvolymen uppgår till cirka en miljard kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2015

– Förvärvet passar väl in i vår strategi att utveckla miljösmarta projekt i anslutning till starka regionstäder i Sverige. Vi är mycket glada att få utveckla Nykvarns Centrum, beläget endast 27 minuters resa från Stockholms city. Här tar vi ett helhetsgrepp för att sätta Nykvarns centrum på kartan och göra det till en attraktiv handels- och mötesplats. Förutom köpcentrum och vårdcentral kommer vi att utveckla cirka 300 nya bostäder, såväl hyres- som bostadsrätter, säger Tobias Emanuelsson, transaktionschef på SPG.

Den totala volymen uppgår till en byggnadsyta (bruttoarean/BTA) om 36 000 kvadratmeter, varav 25 000 BTA är bostäder, och projektvolymen betingar cirka en miljard kronor.

– I och med förvärvet av Nykvarns Centrum har vi nu cirka 2 000 bostäder under utveckling. Behovet av bostäder är stort i området runt Stockholm och givet det korta avståndet till Stockholm hoppas vi även locka pendlare till Nykvarn, säger Tobias Emanuelsson.

Box Byggsystem AB, som tillsammans med Sörmlandsporten, tagit fram detaljplanen och varit starkt engagerade i utvecklingen kommer även framgent vara delaktiga i utvecklingen.

– Vi är stolta och glada att SPG har valt oss som samarbetspartner. Han bekräftar att företaget kommer att rekrytera flera nya medarbetare, underentreprenörer och leverantörer på den lokala marknaden med anledning av utvecklingen av Nykvarns Centrum, säger Jonas Bill, vd på Box Byggsystem.

Newproperty har varit rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige