Image

SPG köper mark och bygger bostäder i Burlöv

Bygg/Arkitektur SPG Bostad, har genom SPG Bostad Kronetorp köpt mark för uppförande av 430 nya bostäder i Burlöv, norr om Malmö.
Publicerad den 21 Januari 2015

- Förvärvet passar väl in i vår strategi om att bygga miljösmarta bostäder i starka regionstäder i Sverige. Tomten har ett fantastiskt läge i Burlöv med närhet till grönområden och handel. Den nya planerade utökningen av spårbunden trafik som binder ihop Lund med Malmö och Köpenhamn är viktig, säger Tobias Emanuelsson, Partner i SPG.

– Det gör att man som boende här inte kommer ha behov av bil, något
som är i linje med den miljömedvetenhet vi har.

SPG Bostad bildades under 2012 med fokus på att utveckla bostäder i regionstäder i Sverige. I dag har bolaget 480 hyresrätter under produktion samt förvärvat fastigheter i centrala Stockholm med möjlighet till konvertering till Bostadsrätter motsvarande 13 000 kvadratmeter. Burlövs kommun har ett fantastiskt läge mitt i hjärtat av Öresundsregionen. I närområdet finns flertalet universitet och högskolor samt två stora flygplatser.

År 2020 kommer en ny tågstation att stå klar där Öresundståget kommer att stanna. Tågförbindelsen till Malmö och Lund tar endast 5 minuter. Omtanken för miljön löper som en röd tråd genom hela projektet. SPG Bostad Kronetorps bostäder kommer att värmas med hjälp av grundvattenvärme och solceller och byggs i enlighet med miljöklass Silver.

Säljare av marken är Kronetop Park Holding som också kommer att vara ansvarig för genomförandet av entreprenaden och den lokala uppföljningen.
I och med förvärvet har SPG Bostad totalt cirka 1 000 bostäder under pågående utveckling i
portföljen.

- Behovet av bostäder är stort och ser vi till planerade och påbörjade bostadsprojekt inser man
snabbt att det finns behov för att ytterligare öka byggandet. Vi hoppas påbörja ytterligare
projekt under 2015, säger Tobias Emanuelsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige