Image

Serneke säljer till Hemsö i Göteborg och Skövde

Transaktioner Serneke har sålt en fastighet vid Karlavagnsplatsen i Göteborg till Hemsö för 96 miljoner kronor. Dessutom säljer man Regionens Hus i Skövde.
Publicerad den 21 December 2015
Annons
Image
Karlavagnsplatsen på Lindholmen i Göteborg. Bild: Serneke
Karlavagnsplatsen på Lindholmen i Göteborg. Regionens Hus i Skövde. Bild: Serneke
Regionens Hus i Skövde.

I samband med affären vid Karlavagnsplatsen tecknades ett avtal om uppförandet av Hälsans och utbildningens hus som ska byggas på platsen. Serneke kommer ta ansvar för allt från projektering till färdig byggnad, ett uppdrag som är värt cirka 300 miljoner kronor.

Den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg utvecklas av Serneke och kommer att bli en tät blandstad bestående av cirka tio kvarter med upp mot 2 000 bostäder, hotell, kontor, handel och service. Karlastaden är mest känd för dess kommande skyskrapa, Karlatornet. Hälsans och utbildningens hus utgör en viktig del av platsen och fastigheten kommer främst att inrymma hyresgäster inom vård och utbildning. Fastigheten har en kommande uthyrningsbar yta om cirka 12 000 kvadratmeter och projektet beräknas påbörjas under hösten 2016.

– Vi märker ett stort intresse från såväl företag, bostadssökande, verksamheter och investerare om att få vara en del av Karlastaden. Hemsö är en långsiktig ägare och förvaltare av samhällsfastigheter vilket gör att det känns mycket tillfredställande att de blir ägare av denna fastighet, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

– Göteborg är en expansiv ort med intressanta framtidsplaner. Vi på Hemsö är glada över att vara en del av denna utveckling, säger Per Berggren, vd för Hemsö.

Hemsö tillträder fastigheten omgående. Newsec har varit säljarens rådgivare i affären.
I dagarna har även Serneke sålt Regionens Hus i Skövde till Hemsö för ett underliggande fastighetsvärde om 200 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada över att Hemsö ser de unika värdena i de produkter vi tar fram till marknaden. Regionens Hus i Skövde kommer att bli Skövdes bästa och mest moderna kontorshus när det står klart 2018, säger Ola Serneke.

Regionens Hus kommer att uppföras i direkt anslutning till centralstationen i Skövde och kommer att inrymma 360 arbetsplatser, reception, mötesrum och gemensamma ytor som disponeras av hyresgästen Västra Götalandsregionen. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 7300 kvadratmeter.

– Fastigheten har ett attraktivt läge och med Västra Götalandsregionen som långsiktig hyresgäst utgör den ett värdefullt komplement till Hemsös fastighetsportfölj, säger Per Berggren.

Även här sker tillträde till fastigheten omgående och Newsec har varit säljarens rådgivare.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige