Image

Serneke bygger åt Förbo i Kungälv

Bygg/Arkitektur Serneke bygger två flerbostadshus i nya stadsdelen Kongahälla i Kungälv. Projektet är värt cirka 92 miljoner kronor och görs på uppdrag av bostadsföretaget Förbo.
Publicerad den 7 December 2015
Serneke bygger flerbostadshus i Kongahälla i Kungälv. Bild: Förbo
Serneke bygger flerbostadshus i Kongahälla i Kungälv.

Kongahälla är en framväxande stadsdel i centrala Kungälv som utvecklas av flera aktörer, däribland Förbo som ska bygga två etapper i området. Serneke har nu fått i uppdrag att bygga drygt 60 hyresrätter i Förbos första etapp. Projektet innebär nybyggnation av två femvåningshus samt en förskola med tre avdelningar.

- Det är riktigt kul att få vara med i ett projekt som är så stort och viktigt för Kungälvs fortsatta expansion. Projektet är också högintressant för Serneke, både med tanke på vår närvaro i Kungälv men också möjligheten att få jobba med Förbo som beställare på ett så fint projekt, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

Visionen är att Kongahälla ska utvecklas till en modern och varierad stadsdel med blandat boende, lokaler och verksamheter. Det är det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid.

- Vi är glada att sätta spaden i jorden för nya hyreslägenheter i Kvarteret Kronan som blir det första konkreta exempel på hur bostäderna i Kongahälla kommer att se ut. Vi går in i projektet med höga förväntningar om att Serneke ska producera de hus vi vill ha och där våra hyresgäster ska trivas under lång tid, säger Lovisa Albin, byggprojektledare på Förbo.

Det symboliska spadtaget tas i veckan och planerad markstart sker i februari 2016. Projektet beräknas vara färdigt för inflyttning till hösten 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige