Image

Serneke moderniserar Lidköpings polishus

Bygg/Arkitektur Serneke har tilldelats uppdraget att renovera och modernisera Lidköpings polishus till ett värde av cirka 40 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2015

Polishuset i Lidköping är i behov av renovering och kontrakt har tecknats mellan Polishusets fastighetsägare AB Bostäder i Lidköping och Serneke som har fått uppdraget att rusta upp lokalerna.

Detta är det andra projektet som Serneke har tecknat med AB Bostäder på kort tid.
– Vi är mycket glada att AB Bostäder återigen ger oss förtroende. Detta är ett komplext men mycket intressant projekt som vi kommer utföra i nära samarbete med beställaren och Polisen, säger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke.

Projektet innefattar renovering och modernisering av cirka 3 800 kvadratmeter samt en tillbyggnad om 760 kvadratmeter.

– Det har varit en lång process, inte minst för vår hyresgäst, Polisen. Vi ser nu med stor förväntan fram emot att äntligen komma igång. Med om- och tillbyggnaden lyfter vi upp polishusets standard till en i högsta grad modern nivå. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Serneke och har höga förväntningar på att de kommer att leverera en kanonanläggning till såväl oss som vår hyresgäst. Förväntningar vi är helt övertygade om att Serneke kommer att motsvara, säger Per Alexanderson, vd för AB Bostäder i Lidköping.

Ombyggnationen påbörjas omgående och de nya lokalerna väntas stå klara under första kvartalet 2017. Under tiden för ombyggnationen kommer Polisen att hålla till i Skatteverkets lokaler.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige