Image
Stefan Glevén.

Ny partner och ordförande i Slättö

Bolag Stefan Glevén har blivit invald som ny styrelseordförande i Slättö Förvaltning AB. I samband med tillträdet som ny ordförande blir Stefan genom sitt investmentbolag Geltis AB även delägare i Slättö Förvaltning genom en riktad nyemission.


Per Berggren eller Rutger Arnhult. Vem av dessa profiler blir Castellums nya ordförande?

Lannebo på valberedningens linje i Castellum – men vill se Berggren som ordförande

Bolag Lannebo avser att rösta för valberedningens förslag till styrelse i fastighetsbolaget Castellum. Lannebo röstar dock för att Per Berggren utses till styrelseordförande. – För att säkerställa att styrelsearbetet i Castellum kan drivas så effektivt som möjligt anser vi det vara lämpligt med en styrelseordförande som är oberoende av större aktieägare, säger Mats Gustafsson, förvaltare och ägaransvarig på Lannebo.


Rutger Arnhult.

Rutger Arnhult om sitt fokus som styrelseordförande

Bolag Rutger Arnhult kommenterar här styrelseförslaget från Castellums valberedning – där han själv blir ordförande och Anna Kinberg Batra går in som styrelseledamot – och sitt fokus som styrelseordförande.


Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeskapet i Castellum.

Per Berggren: Olämpligt med Arnhult som ordförande

Bolag Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeposten i Castellum på bolagsstämman den 25 mars. Här ger han sin syn på situationen.


Per Berggren eller Rutger Arnhult. Vem av dessa profiler blir Castellums nya ordförande?

Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeposten i Castellum

Bolag Valberedningens förslag att utnämna Rutger Arnhult till ny styrelseordförande i Castellum har förkastats av två ledamöter. Nu har duon utsett Per Berggren till motkandidat.


Jan Litborn och Ann Grevelius.

Jan Litborn och Ann Grevelius till styrelsen i Slättö

Bolag Som ett led i arbetet med att säkerställa förutsättningarna för fortsatt expansion förstärker Slättö Förvaltning sin styrelse genom att rekrytera Ann Grevelius och Jan Litborn. De nya ledamöterna valdes in vid bolagsstämman den 6 maj 2020.


Per Berggren och Fredrik Serneholt.

Per Berggren blir delägare i Serneholt Estate

Bolag Fastighetsprofilen Per Berggren köper 25 procent av mäklarbyrån Serneholt Estate som verkar i Spanien.


Dahlbo och Berggren till Fasticon Kompetens styrelse

Bolag Stefan Dahlbo och Per Berggren tar plats i Fasticon Kompetens Holdings styrelse.


"Man flashar inte bara runt"

Mipim Per Berggren är en sann Mipim-veteran. I år åker han ner i en ny roll. Läs hans syn på hur Mipim förändrats genom åren, hur han förbereder sig och varför det är tråkigt att inte kommunerna är där lika mycket. "Målet är att alltid ta med sig minst en affär hem".


Från fastighetsskötare till fastighetstopp

Bolag Johan Karlsson hamnade i fastighetsbranschen av en slump – nu driver östgöten en offensiv satsning i Slättö Förvaltning och berättar om värdet av Per Berggrens inträde, fjolårets rekordaffär och relationen med Magnolia.


Här är Per Berggrens nya uppdrag

Karriär Efter att ha lämnat posten som vd för Hemsö – nu har Per Berggren gjort klart med ett nytt uppdrag.


Berggren om åren på Hemsö – och framtiden

Bolag Sex år på Hemsö fick förra veckan ett slut. För Fastighetssverige berättar Per Berggren om den närmaste tiden, åren på Hemsö och hur branschen har förändrats under de år som gått.


Hemsö tilldelas ny markanvisning för Barkarby sjukhus

Bygg/Arkitektur Hemsös planerade sjukhus i Barkaby flyttas till ny plats på grund av ändringar i tunnelbaneanläggningen.


Hemsö miljardinvesterar i Nacka

Transaktioner Hemsö köper en portfölj omfattande ett flertal fastigheter i Nacka i Stockholm.


SSM stärker upp styrelsen inför notering

Bolag SSM Holding stärker upp styrelsen med flera kända fastighetsprofiler. Samtidigt avslutar SSM sitt advisory board.


Hemsö köper tre äldreboenden i Finland

Transaktioner Hemsö förvärvar tre äldreboenden under uppförande i Helsingfors- och Tammerforsregionen samt i Lojo kommun. Investeringarna uppgår totalt till 186 miljoner kronor.


Hemsö köper fastighetsportfölj i Luleå

Transaktioner Hemsö tecknar en avsiktsförklaring gällande en fastighetsportfölj bestående av fyra vård- och omsorgsboenden, en skola med tillhörande sporthall, en hälsocentral samt även en markanvisning motsvarande ungefär 30 000 kvadratmeter.


Hemsö storköper i Finland

Transaktioner Hemsö har tecknat ett ramavtal avseende förvärv av äldreboenden, trygghetsbostäder och förskolor belägna framförallt i Storhelsingfors och Tammerfors. Säljare är YIT.


Per Berggrens efterträdare klar

Karriär Hemsös vd Per Berggren lämnar under senhösten vd-stolen på Hemsö. Hans efterträdare är nu utsedd.


Hemsö lanserar Nordens första hållbara obligation

Ekonomi/Finansiering Gröna obligationer har funnits i några år på den svenska marknaden. Hemsö tar nu ytterligare ett steg och planerar för emission av hållbara obligationer under andra kvartalet 2016. Hållbara obligationer omfattar förutom miljömässig hållbarhet även sociala hållbarhetsaspekter och investeringar.