Image

Dahlbo blir koncernchef i First North-listat bolag

Karriär Stefan Dahlbo blir koncernchef i Firsth North-noterade Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB. Han tillträder senast den 1 januari 2017.
Publicerad den 9 September 2016

Stefan Dahlbo har under sin 30-åriga karriär i näringslivet vid ett flertal tillfällen som vd, ordförande och styrelseledamot för eller i ett antal bolag, såväl börsnoterade som onoterade, visat en ovanligt god förmåga att skapa värde för bolagens aktieägare och andra intressenter. Hans erfarenheter från fastighetsbranschen kommer från bland annat Klövern (styrelseordförande), Fabege (styrelseledamot), Wihlborgs Fastigheter (styrelseledamot) och Profi Fastigheter (rådgivare). Dessutom har Stefan Dahlbo under ett flertal år varit en drivande kraft inom olika ideella organisationer, bland annat som ordförande för Svenska Tennisförbundet.

Mattias Tegefjord, avgående koncernchef, har byggt upp organisationen i Byggmästare Anders J Ahlström Holding samt dess dotterdotterbolag Mitt Alby från noll anställda till att bli en multikulturell effektiv fastighetsförvaltare i Botkyrka samt utökat verksamheten genom förvärv av Fasticon Kompetens. Mattias Tegefjord kommer per den 1 januari 2017 att övergå till annan verksamhet utanför koncernen.

Under perioden fram till Stefan Dahlbos tillträde som koncernchef kommer Mattias Tegefjord och Stefan Dahlbo gemensamt att arbeta med en successiv kunskapsöverlämning för att garantera en god kvalité i koncernens primära verksamhet, det vill säga tillse att våra hyresgäster och klienter är nöjda med sitt boende och sin omgivning respektive leverans av konsultuppdrag.

Stefan Dahlbos roll kommer att bli att fortsätta utveckla Byggmästare Anders J Ahlström Holding-koncernen inom olika fastighetsrelaterade sektorer, primärt förvärv och förvaltning av bostadshyresfastigheter.

- Att få arbeta vidare med den plattform som ägare och personal i Byggmästare Anders J Ahlström Holding har lagt under de senaste åren skall bli oerhört inspirerande och roligt. Basen är självfallet att sköta och utveckla dagens löpande verksamhet och innehav av fastigheter. Därutöver tror jag att det med bolagets affärsmodell och värderingar finns många möjligheter till fortsatt utveckling av Alby och bolaget som helhet. Att förvärva, förvalta och utveckla bostadsområden i samverkan mellan hyresgäster, personal, ägare och samhället är vad vi även i framtiden kommer att ha fokus på, säger Stefan Dahlbo.

- Det har varit en lärorik, intensiv och rolig resa att vara med och bygga upp detta bolag från grunden till det noterade bolag det är idag, något jag är stolt över att ha åstadkommit. Jag har trivts mycket bra med mitt uppdrag men tiden är nu inne att lämna stafettpinnen vidare till Stefan som med sin stora erfarenhet och ny energi kan ta över och leda koncernen vidare in i nästa utvecklingsfas, säger Mattias Tegefjord.

- Det är otroligt roligt att Stefan Dahlbo valt att bli koncernchef hos oss och ta över stafettpinnen från Mattias Tegefjord, som gjort ett utmärkt jobb att utveckla alla nödvändiga funktioner och en organisation för att driva en effektiv fastighetsförvaltning. Jag har känt Stefan i många år och det är till och med så att även Stefan kommer från en byggmästarsläkt i Helsingborg. Anders J Ahlströms son, det vill säga min farfar, samt Stefans morfar Erik Ivar Wihlborg, var kollegor och konkurrenter under 1900-talet. Det skall bli otroligt intressant att se hur Stefan planerar utveckla bolaget, säger styrelseordförande Mikael Ahlström.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige