Image

SEB planerar flytt till Värtahamnen

Bygg SEB planerar att samla huvuddelen av sin Stockholmsverksamhet i ett nytt huvudkontor i Värtahamnen. I går tog Stockholms stads exploateringsnämnd beslut om att ge SEB förköpsrätt på ett område som innebär byggnation av 90 000 kvadratmeter ljus BTA för kontorsändamål.
Publicerad den 20 Maj 2011

Planerna innebär att kontoren vid Sergels torg, i Rissne och på Södermalm slås samman till det nya kontoret i södra Värtahamnen.

- Frihamnen är ganska centralt, och framför allt kommer det att vara centralt då flytten blir aktuell. Dessutom omfattas inte vårt kontor på Kungsträdgårdsgatan av flytten, så vi kommer att ha ett kontor kvar i city, säger Claes Eliasson, pressansvarig på SEB, till Svenska Dagbladet.

Exploateringsnämnden har nu gett SEB förköpsrätt till ett område inom fastigheterna Antwerpen 2, Hull 2 och Ladugårdsgärdet 1:9 i södra Värtahamnen.

Exploateringen på 90 000 kvadratmeter kan växa och bli hela 120 000 kvadratmeter.
Exploateringskontoret räknar med att arbetet med detaljplanen ska ta två år, vilket innebär byggstart år 2013.

Utbyggnaden är planerad att ske i tre etapper med inflyttning 2015 och därefter inflyttningar 2018 och 2019. Totalt bedöms behovet till 5 500 arbetsplatser.

Avtalet som exploateringsnämnden beslutade om i går ger SEB rätten att inom två år få köpa marken av Stockholms stad för 5 500 kronor per kvadratmeter.

I priset har hänsyn tagits till de åtaganden som SEB gör i markanvisningsavtalet och handlingsprogrammet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De har avyttrat mest under 2021

Lista Fastighetssverige listar vilka noterade bjässar som sålt mest fastigheter så här långt 2021. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY