Image
Sebastian Harung, vd och grundare av Kameo, Jonas Ström, vd på ABG Sundal Collier och Ilija Batljan.

Ilija Batljan blir storägare i Kameo

Bolag Investeringsplattformen Kameo har genom en riktad nyemission fyllt på kassan med över 66 miljoner kronor. Den största delen tecknas av fastighetsentreprenören Ilija Batljans investeringsbolag. Kameo ska nu öka tillväxten och förstärka Kameos erbjudande till småsparare.


Stockholm.

Prologis etablerar nytt kontor i Stockholm

Bolag Logistikfastighetsföretaget Prologis Nordics öppnar ett nytt kontor i Stockholm i april. Att etablera närvaro på den viktiga logistikmarknaden i Stockholm och Mälardalen är ett led i Prologis långsiktiga tillväxtstrategi i Sverige. Etableringen sker också för att komma närmare de befintliga kunderna för att förstärka kundupplevelsen.


Nöjesjätte redo att sälja 47 000 kvadratmeter

Bolag Tvingas sälja tomträtter för att kärnverksamheten inte ska drabbas.


Både Sebastian Schönström och Hans Ragnarsson lämnar Amasten till hösten.

Amasten-Schönströms nya planer: "Börsnotering på sikt"

Bolag Både CFO Hans Ragnarsson och finanschef Sebastian Schönström lämnar Amasten.
Schönström berättar för Fastighetssverige om en ny stor satsning som han ska bli en del av.


Mikael Rånes, blir vd för Amasten på permanent basis.

Mikael Rånes blir ny vd för Amasten

Bolag Styrelsen för Amasten har utsett Mikael Rånes som verkställande direktör och Mattias Lundgren som CFO och vice verkställande direktör för bolaget.


Sebastian Harung.

Kameo har nått sin första miljard

Bolag Fintechbolaget Kameo har nått viktig milstolpe – sedan starten har man nu hjälpt fastighetsutvecklare med finansiering för en miljard kronor från skandinaviska småsparare. Dessutom har man precis fyllt Nordens största crowdfundinglån någonsin.


Nya på Grandab: Sebastian Engström, Alexander Bollman och Lukas Danielsson.

Grandab nyanställer förvaltartrio

Karriär Grandab anställer tre förvaltare, bland annat en från Balder.


Illustration över Lisebergs fortsatta utveckling av nöjesparken, som inkluderar en vattenpark och hotell samt upplevelsecentrumet Volvoprojektet ovan det föreslagna parkeringsgaraget.

Lisebergs jättesatsning närmar sig grönt ljus

Bygg/Arkitektur Mer än 3,5 år efter det att detaljplanen upprättades är Lisebergs sex hektar stora utbyggnad på väg att godkännas av kommunen. Fastighetssverige berättar mer om de ambitiösa planerna som även inkluderar Volvo.


Fastator rekryterar ny koncernredovisningsansvarig inför byte av börslista

Bolag Fastator har rekryterat Sebastian Rylander som ny koncernredovisningsansvarig. Närmast kommer Sebastian Rylander från rollen som Manager på Deloitte.


En self storage-anläggning öppnar i Visby Galleria.

Utvecklar self storage i Visby Galleria

Uthyrning New Property Retail & Development omvandlar onyttjade ytor till nytt Self Storage i Visby Galleria. Servistore hyr cirka 1 700 kvadratmeter i centrala Visby och blir därmed Gotlands mest centrala Self Storage anläggning.


Peab säljer sina andelar i Nya Bara Utveckling till Brinova.

Brinova köper bostads- och samhällsfastigheter för 475 miljoner

Transaktioner Peab avyttrar sitt 50-procentiga ägande i Nya Bara Utvecklings AB till Brinova. Nya Bara Utvecklings AB har varit samägt med Volito Fastigheter och har de senaste åren utvecklat fastigheter omkring Bara Centrum, strax öster om Malmö.


AFIAA köper fastigheten Cerberus 2 i Gamla Stan, Stockholm.

Schweizisk investerare premiärköper i Stockholm

Transaktioner Den schweiziska investeringsstiftelsen AFIAA gjorde i juli sitt första förvärv i Sverige, då man köpte Cerberus 2 i Gamla Stan i Stockholm av NFF Nordic.


Veidekke säljer till SEB Domestica.

Veidekke säljer hyresrättsprojekt till SEB

Transaktioner Veidekke Eiendom säljer hyresrättsprojekt i Vallentuna.


Esbjörn Lundevall.

Aktiestrategen: Så här ska du göra med fastighetsaktierna

Bolag Fastighetssverige diskuterar konjunktur, börs och corona med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Banken har köprekommendation på en fastighetsaktie som nog överraskar de flesta.


Visionsbild på planerade hyresrätter i Alvesta.

Nybildad SEB-fond väljer Riksbyggen

Bolag Riksbyggen tecknar ett stort totalförvaltningsavtal med den nybildade fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad som förvaltas av SEB Investment Management AB. SEB Arkadia Bostad har som mål att producera 5 000 hyresrätter med rimliga hyror fram till 2024.


Barsebäck Golf & Country club är till salu.

Här är statusanläggningen som inte går att sätta något pris på

Bolag Att äga en egen golfklubb i Sverige är snäppet vassare än en vingård utomlands, det menar Göran Miörner som är styrelseordförande i Barsebäck Golf & Coutry Club. Det är en av de främsta golfklubbarna i Sverige och nu är den till salu.


Nordic PM rekryterar sex medarbetare

Bolag Nordic PM växer och förstärker organisationen med sex nya medarbetare inom förvaltning till huvudkontoret i Stockholm och till lokalkontoren i Södertälje, Helsingborg och Trelleborg.


SEB-huset i Arenastaden får trestjärnig Fitwel-certifiering.

SEB-huset först i Europa med trestjärnig Fitwel-certifiering

Sverige SEB:s kontor i Arenastaden har nyligen certifierats enligt Fitwels hälsocertifiering. Det är den första fastigheten i Europa att belönas med tre stjärnor, något som endast fem procent av de som ansöker om certifieringen uppnår.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Håkan Frisén analyserar det makroekonomiska läget på Fastighetsmarknadsdagen Borås den 15 april.

Borås: Coronavirus, presidentval – hur påverkar omvärlden?

Fastighetsmarknadsdagen Borås Låga räntor, stundande amerikanskt presidentval – och ett oroväckande Coronavirus. Samtidigt en hotande klimatkris. Hur ska vi sovra i all information? Vart är världen på väg? Missa inte SEB:s prognoschef Håkan Frisén på Fastighetsmarknadsdagen Borås.


Hufvudstadens fastighet Pumpstocken 10 är en av områdets riktiga dyrgripar.

… och de är störst i Gyllene triangeln

Lista Läge, läge, läge… Vilka är egentligen störst i Gyllene triangeln? I dag kikar Fastighetssverige extra noga på Stockholms mest fashionabla kvarter.