Image
Riksbanken höjer styrräntan i februari med 50 räntepunkter spår både SEB och Swedbank

Iskylan på bostadsmarknaden – SEB och Swedbank publicerar konjunkturprognos

Ekonomi/Finansiering Bostadspriserna väntas fortsätta att falla, och nedgången totalt bedöms fortsatt bli cirka 20 procent. Det är sammanfattningen som nyhetsbyrån Direkt ger om SEB och Swedbank konjunkturprognoser under tisdagen.


Hjorten.

Diös utvecklar för SEB i centrala Skellefteå

Uthyrning SEB Skellefteå flyttar till nytt kontor i centrala Skellefteå.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB överväger att dela ut bostadsbolag till aktieägarna

Bolag Styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Genom transaktionen renodlas SBB:s verksamhet med ett än tydligare fokus på samhällsfastigheter. Styrelsen bedömer att en fokusering och specialisering kommer att möjliggöra ökat aktieägarvärde.


Sebastian Schlasberg.

Sebastian Schlasberg blir ny COO på Castellum

Bolag Vid årsskiftet tillträder Sebastian Schlasberg rollen som COO på Castellum och efterträder Jakob Mörndal som går vidare till egen verksamhet.


SEB:s boprisindikator sjönk ytterligare i augusti.

SEB:s boprisindikator sjönk ytterligare i augusti

Bostäder SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, sjönk till -42 i augusti jämfört med -27 i juli.


Redito etablerar nytt bolag inom fastighetsförvaltning

Bolag Redito stärker upp organisationen i Sverige och Finland samt etablerar nytt bolag inom fastighetsförvaltning.


Klövern köper för 1,2 miljarder

Transaktioner Bostadsbolaget Klövern förvärvar närmare 500 hyresbostäder i attraktiva lägen i Solna och på Värmdö utanför Stockholm av fastighetsbolaget Broskeppet. Affären genomförs som en apportemission.


Sebastian Schönström och Rebecka Eidenert.

Ride bygger 1 043 studentbostäder i Stockholm åt SBS

Bygg/Arkitektur SBS har nu beviljats finansiering för hela projektet där 1 043 studentlägenheter ska byggas i Spånga och därmed uppfyllt villkoret i avtalet med Ride Group.


Barilla flyttar till klassisk fastighet i Stockholm.

Barilla flyttar till klassisk fastighet i Stockholm

Uthyrning Colliers har varit rådgivare åt Barilla Sverige i processen att flytta deras Sverigekontor till ny adress. Valet föll på en yta om cirka 500 kvadratmeter i Grönstedska palatset på St Eriksgatan 121 i Stockholm. Grönstedska palatset, mer känt som Vin & Sprits gamla huvudkontor, är en klassisk fastighet vid Norrtull/Hagastaden.


Sebastian Schönström.

Lämnade Amasten – nya bolaget ska nå fem miljarder

Bolag Med helhetsgrepp om produkt och utförande ska nya bolaget Ride skapa bostäder till både sig själva och andra fastighetsägare. Vd:n Sebastian Schönström berättar för Fastighetssverige om bolagets rationaliserade byggprocess går från första spadtag till inflyttning på tolv månader, om styrkan med helhetsgreppet, om ambitionerna att vara en naturlig partner för andra fastighetsbolag och hur man ska uppnå egna målsättningen om en portfölj värd fem miljarder på fem år.


Scius tecknar avtal med Ubisoft i Fenix för deras nya Stockholmskontor.

Scius hyr ut i Fenix

Uthyrning Den internationella spelutvecklaren Ubisoft, med över 19 000 anställda, har valt Fenix i Hagastaden för sitt framtida Stockholmskontor. Uthyrningen omfattar cirka 2 900 kvadratmeter och inflyttning planeras till januari 2023.


Sebastian Harung.

Kameo når miljard-milstolpe

Ekonomi/Finansiering I slutet av september nådde Kameo, som erbjuder direktinvesteringar i fastighetslån, över 1 miljard kronor i lånevolym för 2021. Tillväxten för bolaget har därmed tagit rejäl fart.


Fastpartners Sven-Olof Johansson och SEB:s Robert Bergqvist.

Johansson och Bergqvist om Kina-oron: "Då kan det sprida sig"

Ekonomi/Finansiering Världens börser – och inte minst de noterade fastighetsbolagen – skakar till följd av den kinesiska jätten Evergrandes gigantiska skuldproblem.
En tillfällig hicka eller inledningen till en stor kris – och hur påverkas Sverige och den svenska fastighetsmarknaden? Fastighetssverige har pratat med SEB:s Robert Bergqvist och Fastpartners Sven-Olof Johansson om den kinesiska oron, vad de tror händer framåt och vad man bör hålla ögonen på.


Eric Bergström, vd för Regio.

Regio förvärvar hotellprojekt vid Liseberg

Transaktioner Fastighets AB Regio har förvärvat en fastighet invid Liseberg i Göteborg tillsammans med bolagets lokala partner Grandab Management AB, med avsikt att uppföra ett nytt hotell om cirka 215 rum. I samband med förvärvet har ett 20-årigt hyresavtal tecknats med Svenska Stadshotell AB.


Sebastian Harung, vd och grundare av Kameo, Jonas Ström, vd på ABG Sundal Collier och Ilija Batljan.

Ilija Batljan blir storägare i Kameo

Bolag Investeringsplattformen Kameo har genom en riktad nyemission fyllt på kassan med över 66 miljoner kronor. Den största delen tecknas av fastighetsentreprenören Ilija Batljans investeringsbolag. Kameo ska nu öka tillväxten och förstärka Kameos erbjudande till småsparare.


Stockholm.

Prologis etablerar nytt kontor i Stockholm

Bolag Logistikfastighetsföretaget Prologis Nordics öppnar ett nytt kontor i Stockholm i april. Att etablera närvaro på den viktiga logistikmarknaden i Stockholm och Mälardalen är ett led i Prologis långsiktiga tillväxtstrategi i Sverige. Etableringen sker också för att komma närmare de befintliga kunderna för att förstärka kundupplevelsen.


Nöjesjätte redo att sälja 47 000 kvadratmeter

Bolag Tvingas sälja tomträtter för att kärnverksamheten inte ska drabbas.


Både Sebastian Schönström och Hans Ragnarsson lämnar Amasten till hösten.

Amasten-Schönströms nya planer: "Börsnotering på sikt"

Bolag Både CFO Hans Ragnarsson och finanschef Sebastian Schönström lämnar Amasten.
Schönström berättar för Fastighetssverige om en ny stor satsning som han ska bli en del av.


Mikael Rånes, blir vd för Amasten på permanent basis.

Mikael Rånes blir ny vd för Amasten

Bolag Styrelsen för Amasten har utsett Mikael Rånes som verkställande direktör och Mattias Lundgren som CFO och vice verkställande direktör för bolaget.


Sebastian Harung.

Kameo har nått sin första miljard

Bolag Fintechbolaget Kameo har nått viktig milstolpe – sedan starten har man nu hjälpt fastighetsutvecklare med finansiering för en miljard kronor från skandinaviska småsparare. Dessutom har man precis fyllt Nordens största crowdfundinglån någonsin.