Image
Diös fastighet Gripen 1 i Luleå.
Diös fastighet Gripen 1 i Luleå. Bild: Diös

Diös utvecklar ett nytt bankkontor till SEB i Luleå

Uthyrning I början på nästa år kommer banken SEB att få en ny adress i centrala Luleå. Diös utvecklar ett bankkontor högst upp i huset på Storgatan 30. Inflyttningen sker i början på januari och invigningen beräknas äga rum senare samma månad.
Publicerad den 30 Augusti 2024

SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) är en av Sveriges största banker och en ledande nordeuropeisk finansiell koncern. Det nya kontoret kommer att ha 17 arbetsplatser. Flytten till Storgatan 30 föranleds av ett behov av lokaler med rätt förutsättningar för nya, digitala arbetssätt och ytor för fysiska möten.

– Vi är mycket glada över att välkomna SEB som ny hyresgäst hos oss. Vår gemensamma målbild är att skapa ett attraktivt kontor där modern teknik och lokalens utformning främjar det digitala erbjudandet, och där de fysiska besöken förhöjs av en modern kontorsmiljö. Från kontoret kommer de att ha härlig utsikt över både gågatan och vattnet. Det här kommer att bli en arbetsplats med optimala förutsättningar för både arbete och trivsel, säger Åsa Johansson, kommersiell förvaltare, Diös Luleå.

– Det är med stor glädje och förväntan vi planerar för vårt nya kontor. Vi behöver göra förflyttningar i rätt riktning för att på bästa möjliga sätt kunna möta våra kunders behov idag och i morgon. Ytan är skräddarsydd så att vi ska kunna träffa våra kunder på bästa sätt både digitalt och fysiskt säger Jörgen Eriksson, kontorschef SEB.

Diös och SEB har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bonava: "Joint ventures kommer bli betydligt fler"

Bostäder Antalet samarbeten och joint ventures kommer stadigt att öka spår regionchefen Carmtih Mårtensson på Bonava. Under torsdagen kunde de berätta om deras första sådana med Obos. Redan nästa år ska de gemensamt ta sig an att bygga 200 bostäder i den framväxande stadsdelen Södra Änggården i Göteborg. Men att bygga i staden är långt ifrån optimalt menar han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige