Image
Bergströms galleria i centrala Umeå var en av fastigheterna som skulle ingått i affären mellan Point Properties och Diös.

Point Properties avbryter storaffär med Diös

Transaktioner Point Properties skickade den 25 mars 2022 ut ett pressmeddelande om förvärv av sex fastigheter för 737 miljoner kronor från Diös. Nu meddelar Point Properties att man inte kommer fullfölja affären på grund av att det rådande finansiella världsläget gör det inte möjligt att på marknadsmässiga villkor få finansiering. Eftersom affären ingicks med sedvanligt finansieringsförbehåll kommer således inte transaktionen genomföras.


Fastigheten Buntmakaren i Östersund.

One Group i Östersund växer i nya Diös-lokaler

Uthyrning Expansiva IT-konsultbolaget One group tecknar grönt hyresavtal med Diös och flyttar till nya moderna och större lokaler på Prästgatan. Diös har påbörjat utvecklingen av det nya kontoret och inflyttning sker i början av oktober.


Sweco flyttar in hos Diös i Skellefteå.

Diös tecknar grönt hyresavtal med Sweco i centrala Skellefteå

Uthyrning Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco expanderar och flyttar in i bibliotekets tidigare ytor på central adress i Skellefteå. Den 450 kvadratmeter stora lokalen anpassas nu av Diös till en modern mötesplats för den växande skaran av medarbetare. Inflyttning sker i december.


Diös köper en fastighet under uppförande i Gävle Bro.

Diös köper fastighet i Gävle

Transaktioner Diös förvärvar kontors- och lagerfastighet om 4 935 kvadratmeter under uppförande i området Gävle Bro i Gävle med syfte att stärka och komplettera det befintliga beståndet i staden. Säljare är Tomatec AB och tillträde är 1 juli 2022. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning under andra kvartalet 2023.


Diös stärker samarbetet med bland annat skidprofilen Linn Svahn.

Diös stärker samarbetet med skidprofilerna

Bolag Diös har kommit överens med Linn Svahn och Sebastian Samuelsson om att stärka och förlänga det samarbete man startade inför säsongen 21/22. Det stärkta samarbetet inleds med St Olafsloppet där de båda idrottarna kommer att springa för Diös IF’s lag. Under de kommande åren kommer en rad gemensamma aktiviteter att genomföras. Syftet är att sprida bilden av det tillgängliga och attraktiva livet i en 15-minutersstad.


Diös köper i Skellefteå.

Diös utökar i Skellefteå

Transaktioner Diös förvärvar en kontors- och industrifastighet om cirka 6 000 kvadratmeter, med tillhörande byggrätt om 2 400 kvadratmeter, i området Hedensbyn strax utanför centrala Skellefteå. Syftet är att stärka erbjudandet och det befintliga beståndet i staden. Fastighetsvärdet uppgår till 86 miljoner kronor. Säljare är Active Fastighet AB och tillträde sker 1 september 2022.


Diös gör stor uthyrning i centrala Sundsvall.

Stor kontorssatsning i centrala Sundsvall

Uthyrning Nu är det klart att fastighetsägaren Diös utvecklar ett cirka 1 900 kvadratmeter modernt fullservicekontor för Länsförsäkringar Västernorrland mitt i centrala Sundsvall. Kontoret tillskapas ovanför Åhléns i galleriafastigheten Glädjen och blir utgångspunkt för Länsförsäkringars cirka 75 medarbetare. Diös och Länsförsäkringar har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske under senvåren 2023.


Diös hyr ut till Cykel & Fiskecenter i gamla Postenhuset i centrala Skellefteå.

Diös hyr ut till anrik cykel- och friluftsbutik i centrala Skellefteå

Uthyrning Till våren slår Cykel & Fiskecenter i Skellefteå AB upp portarna på ny adress i centrala Skellefteå och blir därmed hyresgäst hos Diös. Den nya butiken flyttar in i före detta Postenhuset, granne med Kulturhuset Sara. Diös utvecklar just nu lokalerna och inflyttning planeras till mars 2023.


Nytt frånträdesdatum för affären mellan Point Properties och Diös

Transaktioner Frånträdesdatumet till den tidigare kommunicerade försäljningen av sex handelsfastigheter till Point Properties AB skjuts fram och planeras till början av juli. Det innebär att transaktionen redovisas under det tredje kvartalet.


Kvarteret Vale.

Diös tecknar hyresavtal med Försäkringskassan

Uthyrning Diös tecknar grönt hyresavtal med Försäkringskassan i nya kvarteret Vale i centrala Umeå. Byggstarten planeras till sensommaren 2022, och kvarteret beräknas stå färdigt under första kvartalet 2025.


Klaraporten

Storebrand hyr ut 1920 kvadratmeter på Vasagatan i Stockholm

Uthyrning Storebrand fastigheter har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med coworkingaktören Ioffice Business Center om 1 920 kvadratmeter i Klaraporten på Vasagatan 10 i centrala Stockholm. Ioffice utökar därmed sin förhyrning och hyr nu totalt 3 774 kvadratmeter inom fastigheten.


Knut Rost, vd för Diös.

Rost tror på färre transaktioner under Q2

Bolag Diös har inlett året på ett transaktionsintensivt manér med totalt åtta affärer under det första kvartalet där man tillträtt förvärv för cirka 1,8 miljarder kronor. Vd:n Knut Rost berättar att man fortsatt letar efter fler transaktioner men att han tror att det andra kvartalet blir lugnare för bolaget och branschen i stort.


Knut Rost, vd för Diös.

Diös: Stabil nettouthyrning – hög överskottsgrad

Bolag Diös redovisar en överskottsgrad på 65 procent – den högsta i Diös historia för ett första kvartal. Tllväxten i förvaltningsresultatet per aktie uppgår till om 10 procent.


Diös utvecklar för innovativa Tarvalley i Skellefteå.

Diös utvecklar för innovativa Tarvalley i Skellefteå

Uthyrning Diös välkomnar nya hyresgästen Tarvalley Studios till Torggatan i centrala Skellefteå. Lokalen på cirka 140 kvadratmeter anpassas nu till ett modernt kontor och i processen kommer återbrukat material användas där det är möjligt. Tillträde sker 1 augusti.


Stationshuset I Åre.

Diös fortsätter satsa i Åre – Stationshuset i stor utveckling

Uthyrning Diös fortsätter sina satsningar i expansiva Åre och utvecklar det centralt belägna Stationshuset med både nya aktörer och nya moderna ytor. Utvecklingen innebär bland annat att två nya hyresgäster etablerar sig på övre plan och två befintliga får nya moderna lokaler för sina koncept. Arbetet påbörjas direkt och beräknas vara klart i sin helhet vid årsskiftet 2022/2023.


NCC bygger för Diös i Borlänge.

NCC bygger för Diös i Borlänge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Diös bygga Liljanhuset i Borlänge till en ny högskolebyggnad. Affären är en totalentreprenad i partnering och har ett ordervärde på drygt 400 miljoner kronor.


Diös hyr ut i centrala Luleå.

Tre uthyrningar för Diös i Luleå

Uthyrning Diös tecknar avtal med Dagens Nyheter, Job Solution och Engineering Design Center (EDC) på attraktiva adresser i centrala Luleå.


Trafikverket hyr av Diös.

Diös tecknar nytt hyresavtal med Trafikverket

Uthyrning Diös utvecklar ett nytt kontor för Trafikverket på Heffners Allé, i det expansiva området Norra Kajen, i centrala Sundsvall. Kontoret väntas stå klart i början på augusti.


Bergströms galleria ingår i Point Properties köp av Diös.

Point Properties köper av Diös för 737 miljoner kronor

Transaktioner Fastators Point Properties köper sex fastigheter i Gävle, Skellefteå, Umeå och Falun av Diös för 737 miljoner kronor. Total uthyrningsbar yta är 51 500 kvadratmeter och initiala hyresintäkter uppgår till 68 miljoner kronor. Förvärvet innebär en ökning av Point Properties balansomslutning med 54 procent.


Diös utvecklar Klättermusens huvudkontor i Åre.

Diös utvecklar Klättermusens huvudkontor i Åre

Bygg/Arkitektur Diös utvecklar fastigheten Produkthuset i Åre med helt nytt utvändigt utseende. I samband med det moderniseras expansiva outdoorföretaget Klättermusens kontor och får ett genomgående hållbart koncept. Utvecklingen av företagshuset står klart kring årsskiftet och Klättermusens inflyttning beräknas till 1 oktober.