Image
Forenom tar plats hos Diös i Luleå.

Forenom tar plats hos Diös i Luleå

Uthyrning Diös får longstay-aktören Forenom som hyresgäst vid det nya området Västra Stranden i Luleå.


Staketgatan i Gävle.

Två nya Diös-hyresgäster

Uthyrning Ett escape room och ett satsande familjeföretag tar plats i Gävle och Sundsvall.


Diös tecknar grönt hyresavtal med Trafikverket i Sundsvall.

Diös tecknar grönt hyresavtal med Trafikverket i Sundsvall

Uthyrning Diös har tecknat ett grönt hyresavtal med Trafikverket avseende 700 kvadratmeter kontorsyta i centrala Sundsvall.


Frivilligheten är det viktigaste menar de olika aktörerna bakom kritiken.

Obligatorisk platssamverkan – nu höjs kritiska röster

Ekonomi/Finansiering För ett år sedan tillsatte regeringen en utredning som ska titta på åtgärder som ska öka tryggheten i den byggda miljön. Nu har flera fastighetsägare gått ut i protest mot vad de anser blir en tvingade platssamverkan.


David Carlsson, blivande vd för Diös, tillträder i januari 2025.

"Det blir en evolution – inte en revolution"

Karriär Diös får en ny vd efter årsskiftet. David Carlsson kommer senast från Balticgruppen som vd, men har också varit bland annat regiondirektör på Akademiska Hus. För Fastighetssverige berättar han om nöjet i att ta sig an ett bolag som Diös i dessa tider när norra Sverige växer med en väldigt stor potential framöver.


David Carlsson blir ny vd och koncernchef för Diös Fastigheter.

David Carlsson ny vd och koncernchef för Diös

Bolag Styrelsen i Diös Fastigheter har utsett David Carlsson till ny vd och koncernchef. David tillträder sin tjänst 1 januari 2025. Nuvarande vd Knut Rost kvarstår i sin tjänst fram till att David tillträder.


Hattmakaren på Nybrogatan 23 i Falun.

Diös hyr ut till Tutus i centrala Falun

Uthyrning Krypterings- och cybersäkerhetsaktören Tutus etablerar sig i centrala Falun. I början på juni flyttar bolaget in i kontor på Nybrogatan som fastighetsägaren Diös utvecklat. Etableringen blir Tutus första utanför Stockholm.


Diös vd Knut Rost.

Diös vd: "Det sker väldigt mycket på vår marknad"

Bolag Diös levererar ett kvartalsresultat som går ned en aning jämfört med samma period förra året. Samtidigt rustar bolaget för nya affärsmöjligheter framåt. Bolaget skriver i rapporten att man redan märker en högre aktivitet och ett högre intresse på marknaden.
– Vi tror verkligen att transaktionerna kommer att ta fart nu, säger Knut Rost.
Fastighetssverige har talat med Diös-vd:n.


Knut Rost.

Diös förvaltningsresultat minskar

Bolag Diös förvaltningsresultat blir lägre under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna ökade från 617 till 639 miljoner kronor.
– Vi levererar en fortsatt positiv nettouthyrning, skriver bolaget.


Diös fastighet på Sandviksgatan i centrala Luleå.

Kronofogden flyttar in hos Diös

Uthyrning Fastighetsägaren Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal om cirka 1 100 kvadratmeter modern kontorsyta på Sandviksgatan i centrala Luleå.


Knut Rost.

Knut Rost sätter sig i Alecta Fastigheters styrelse

Karriär Vid Alecta Fastigheters bolagstämma den 22 april 2024 valdes Knut Rost in som ny styrelseledamot. Knut Rost har lång erfarenhet från fastighetsbranschen senast från Diös Fastigheter där han varit vd sedan 2014. Knut Rost efterträder Kerstin Lindberg Göransson som avböjer omval.


Diös kommer att hyra ut till Bjursås Sparbank i centrala Falun.

Bjursås Sparbank tar plats hos Diös i centrala Falun

Uthyrning Bjursås Sparbank öppnar kontor på Åsgatan i centrala Falun. Fastighetsägaren Diös utvecklar den cirka 480 kvadratmeter stora lokalen där inflyttning beräknas ske i början av juli.


Fastigheten Skönsberg 1:73 i Sundsvall säljs från Diös till Hjertman Fastigheter.

Diös säljer i Umeå och Sundsvall

Transaktioner Diös har i två transaktioner avyttrat två fastigheter i Sundsvall och Umeå med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 15 100 kvadratmeter. Försäljningspriset summerar till 212 miljoner kronor. Frånträde sker under april 2024.


Nercias nya lokaler hos Diös i Skellefteå.

Nercia får ny adress hos Diös

Uthyrning Kompetens- och rekryteringspartnern Nercia satsar på nya kontors- och utbildningslokaler i Skellefteå. Under våren tar de plats hos fastighetsägaren Diös på Servicegatan. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske i april 2024.


Diös fastighet i Gävle där Max Matthiessen nu flyttar in.

Diös i Gävle hyr ut till Max Matthiessen

Uthyrning Nu är det klart att försäkringsmäklaren Max Matthiessen plats i ett modernt kontor i fastighetsägaren Diös nyproduktion på Gävle Brovägen. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske 1 augusti 2024.


Bob Persson, styrelseordförande i Diös.

Så ska Diös hitta Knut Rosts efterträdare

Bolag I början av februari meddelade Diös att Knut Rost efter tio år i vd-stolen beslutat sig för att lämna sin position efter årsskiftet. Styrelseordförande Bob Persson berättar för Fastighetssverige om arbetet med att hitta efterträdaren bedrivs.


Knut Rost.

“De små köparna är beredda att betala över bokfört värde"

Bolag Fokuset skiftar från avkastning till tillväxt – så ser Diös på hur de kommer att agera på marknaden under 2024.


Nordlo flyttar in hos Diös till sommaren.

Diös hyr ut till Nordlo

Uthyrning I sommar tar IT- och digitaliseringspartnern Nordlo plats i ett 880 kvadratmeter modernt kontor hos fastighetsägaren Diös på Gävle Brovägen. I samband med flytten samlokaliserar Nordlo två enheter och samlar med det hela verksamheten i Gävle under ett tak. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske 1 juni 2024.


Knut Rost.

Diös ökar förvaltningsresultatet – slopar utdelningen

Bolag Diös redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår ingen utdelning.


Diös renodlar sig mot kommersiella fastigheter.

Diös säljer 22 bostadsfastigheter

Transaktioner Diös avyttrar 22 bostadsfastigheter i Östersund och Gävle med en uthyrningsbar yta om 26 000 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet ligger i nivå med bokfört värde. Transaktionen sker i linje med bolagets portföljstrategi och affären går för 385 miljoner kronor.