Image
Genom Borggården på KTH har flera av bolagens vd:ar ha spatserat. Men varken Eva Landén, P-G Persson eller Ulrika Hallengren har studerat just i Stockholm.

Lista: Här pluggade branschens bolagstoppar

Karriär Ansökningstiden till högskolorna har passerat, och kanske väntar nästa generationers vd:ar på sina antagningsbesked eller på examen om några veckor. Fastighetssverige har gått igenom vilka utbildningar som vd:arna i de största fastighetsbolagen har i bagaget – och det är några universitet som toppar listan.


Centrala Luleå.

Norrlandskartläggning: Luleås största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige kikar i veckan över de största fastighetsägarna i Norrlands största kommuner. Idag fortsätter det med Luleå, som med sina 79 244 invånare är regionens fjärde största kommun.


Max flyttar sitt kontor i Luleå till nya lokaler.

Max flyttar till större kontor i Luleå

Uthyrning Galären och Max Burgers har tecknat hyresavtal om cirka 2 000 kvadratmeter för Max nya kontor i Luleå. Sedan 2009 har Max Burgers suttit i Luleå centrum, men på grund av behovet av större lokaler väljer man nu en omlokalisering till Skutviken som är ett nytt spännande område för kontor och handel.


Strand galleria i centrala Luleå.

Indiska fortsätter att satsa i Luleå och Skellefteå

Uthyrning Med nya förutsättningar för sin fortsatta tillväxtresa satsar modekedjan Indiska i centrala Luleå och Skellefteå. Fastighetsägaren Diös och det nya ägarbolaget har tecknat nya hyresavtal för Strand galleria i Luleå och butiken på Nygatan i centrala Skellefteå. I båda städerna fortsätter verksamheten som innan ägarbytet med kedjans välkända butikskoncept.


Gallerian Shopping i Luleå.

Restaurangkedjan Kasai satsar i norr – öppnar i Luleå

Uthyrning Den japanska fusionrestaurangen Kasai växer och etablerar sin första restaurang norr om Stockholm i tillväxtstarka Luleå. Japansk anda och en livlig atmosfär möter Luleåhistoria när fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av den nya restaurangen i markplan i anrika gallerian Shopping. Kasai Kitchin beräknas slå upp dörrarna för gäster under april 2023.


Arctic Center of Energy

Peab blir entreprenör för det nya landmärket

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas byggandet av ännu en ny hållbar byggnad i Skellefteå. Peab är utsedd till entreprenör för byggandet av fastigheten där kompetenscentret Arctic Center of Energy ska ha sin hemvist. Huset blir en mötesplats och testbädd för samhällets elektrifiering.


Hundratals ödehus i norr ska få nytt liv.

Hundratals ödehus ska få nytt liv

Bygg/Arkitektur I Råne och Vitå älvdalar finns drygt 550 hus som står tomma, enligt en inventering som utfördes 2021. Nu kan ödehusen få nytt liv. Bodens kommun har beviljats medel för att fortsätta projektet och aktivera husen tillsammans med lokala krafter och Luleå kommun.


Nåiden köper nedbrunna Fokets Hus-tomten för att där uppföra ett nytt högre hus avsett för bostäder och kontor.

Nåiden köper nedbrunna Folkets Hus-tomten i Luleå

Transaktioner Nåiden Invest har den 1 juni 2022 fullbordat förvärvet av samtliga aktier i Folkets Energihus AB, som är ägare till Folkets Hus-fastigheten, belägen i centrala Luleå.


Diös hyr ut i centrala Luleå.

Tre uthyrningar för Diös i Luleå

Uthyrning Diös tecknar avtal med Dagens Nyheter, Job Solution och Engineering Design Center (EDC) på attraktiva adresser i centrala Luleå.


Realgymnasiet öppnar hos Diös i Luleå.

Realgymnasiet öppnar hos Diös i Luleå

Uthyrning Kvarteret Biet i centrala Luleå blir ett nav för framtidens kompetens inom naturbruk. I höst öppnar Realgymnasiet en modern skola i Diös lokaler på Stationsgatan i centrala Luleå. Skolan kommer att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna djurvård, hästhållning och naturturism.


SSEA hyr lokaler på Västra Varvsgatan 18 i Luleå för sitt nya kontor – granne med både Galärens Luleåkontor, Skanska och Tillväxtverket.

Galären: Stekhet marknad för lokaluthyrning i Luleå

Uthyrning Galären i Luleå har hyrt ut cirka 13 000 kvadratmeter lokaler, varav 8 000 kvadratmeter kontor, till byggföretag, myndigheter, konsultföretag, grossister och installationsföretag som alla är i behov av större eller bättre utformade lokaler för att möta den stora efterfrågan i den gröna omställningen. Men det handlar också om restauranger och serviceföretag som ser möjligheter i ett växande Luleå. Ett antal av uthyrningarna är nyetableringar för Luleåregionen.


Annie Franzon.

Diös köper två fastigheter i centrala Luleå

Transaktioner Diös förvärvar två fastigheter, innehållande gymnasieskola och kontor, i centrala delarna av Luleå. Fastigheterna stärker Diös befintliga bestånd i staden och är strategiskt belägna mellan Diös nyproduktionsprojekt Västra Stranden och Luleå centrum. Fastighetsvärdet uppgår till totalt 117,5 miljoner kronor och säljare är Nåiden Invest och Lulep AB. Tillträde sker den 1 mars 2022.


Galären bygger för SKF i Luleå.

SKF och Galären satsar i Luleå

Uthyrning SKF Sverige AB flyttar ihop sina verksamheter i Luleå under Q4 2022. Företaget med cirka 100 medarbetare flyttar in i nya lokaler om 2 145 kvadratmeter i Galärens fastighet intill Luleås stora infartsled, Bodenvägen.


Västra Stranden i Luleå.

Diös och Nåiden Bygg ingår avtal om Västra Stranden i Luleå

Bygg/Arkitektur För några veckor sedan offentliggjorde Diös sina planer för området Västra Stranden i centrala Luleå, med Försäkringskassan som blivande hyresgäst. Nu är det klart att Nåiden Bygg får i uppdrag att tillsammans med Diös utveckla etapp 1 av området, med avsikt att teckna entreprenadavtal under våren. Västra Stranden kommer att inrymma fyra moderna och miljöcertifierade byggnader för kontor, bostäder och urban service. Byggstarten är beräknad till våren 2022.


Christian Sjösten.

Forsen etablerar sig i Luleå

Bolag I mars etablerar sig Forsen i Luleå. Christian Sjösten börjar då som projektledare.


Serneke bygger åt Rikshem.

Serneke bygger 92 lägenheter för Rikshem i Luleå

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Rikshem Samfast Luleå AB om att bygga 92 lägenheter i den växande nya stadsdelen Kronan i Luleå. Ordervärdet uppgår till cirka 105 miljoner kronor.


Luleå.

Logistic Contractor etablerar sig med eget kontor i Luleå

Bolag Logistic Contractor håller på att bygga upp en lokal organisation i norra Sverige. Nyligen har Karin Brand rekryterats som projektchef och ytterligare rekryteringar pågår.


Johan Isaksson, en av tre ägare som sålde Bopaji Invest, till Stina Lindh Höks Nyfosa.

Säljaren i Nyfosa-affären: "Hade inte tänkt sälja"

Transaktioner Lokala näringslivsprofiler säljer i Luleå.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa köper portfölj i Luleå och Boden

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en fastighetsportfölj belägen i Luleå samt en fastighet i Boden. Förvärvet uppgår till ett totalt värde om 420 miljoner kronor.


Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.

K2A köper i Luleå

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Glidet 1 i Luleå, där 95 bostäder kommer att utvecklas. Säljare är Lerstenen och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 184 miljoner kronor.