Image
Ludvig Dansarie, Robert Bergqvist och Rosie Hunt står för tre tunga analyser som inledning av årets upplaga av Stora Logistikdagen.
Ludvig Dansarie, Robert Bergqvist och Rosie Hunt står för tre tunga analyser som inledning av årets upplaga av Stora Logistikdagen.

Stora Logistikdagen: Branschens bästa analyser inleder dagen

Stora Logistikdagen Den 28 augusti är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med, eller är intresserade av, lager- och logistikfastigheter. Dagen inleds med tre tunga analyser som ger dig full koll på omvärldsläget och de bästa verktygen för att fatta kloka affärsbeslut.
Publicerad den 11 Juni 2024

Den första programpunkten är:
Makroanalys – hur snabb blir återhämtningen?

Tuff och kännbar inflation, många och intensiva räntehöjningar och flera kriser efter varandra i orolig omvärld. Världsekonomin har inte visat sig från sin bästa sida den senaste tiden men efter Riksbankens uppnådda inflationsmål och senaste räntesänkning kan vi möjliga ana en ljusning? Men kan vi räkna med en återgång redan nästa år?

Talare är: Robert Bergqvist, senior ekonom, SEB

Därefter är det dags för Analys: Logistikmarknaden – Fluktuerande vakanser och expanderande hyresgäster

Efter ett tuffare 2023 ser transaktionsmarknaden ut att återhämta sig, där logistik fortsatt vara ett av de segmenten med högst aktivitet. Med förra årets höga andel spekulationsbyggen, och tillkommande spekulativa ytor detta år, har vakansgraderna under 2024 stigit över hela landet. Dock skymtas ljusglimtar under 2025 som, tillsammans med en analys av hyresgästssektorers expansion, belyses under dragningen.
Här är det Ludvig Dansarie, analytiker på Cushman & Wakefield som håller i föredraget.

Och så avslutas analysblocket med en blick utanför landets gränser i punkten: Analys: Globala logistikmarknaden
(Programpunkten hålls på engelska)
Hur ser logistikmarknaden ut i världen – och hur står sig Sverige i en global konkurrens? Kommer rörelser på den stora marknaden även vara kännbara för oss i Sverige? Här får vi en global analys över logistikfastighetsmarknaden.
Här är det Rosie Hunt, analytiker på DWS Group i London som står för föreläsningen.

Säkra din plats här!
(Utnyttja vår mängdrabatt, gå fyra betala för tre, ange "4 för 3" i rutan Kampanjkod).

Stora Logistikdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som är intresserad av lager- och logistikfastigheter.
Det är på Clarion Hotel Sign i Stockholm den 28 augusti du blir uppdaterad på de allra senaste trenderna inom segmentet samtidigt som du får tid att knyta nya värdefulla kontakter.

Se programmet här.

Moderator är Anna Bellman, en av Sveriges allra bästa moderatorer och hon har logistiknestorn Gustaf Hermelin vid sin sida som expertkommentator under dagen.

Läs mer om de medverkande talarna här.

Stora Logistikdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News i samarbete med Stockholm Business Region.
Partnerföretag är Olofsson Bygg. Läs mer om dem här.

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Stora Logistikdagen 2024

Var: Clarion Hotel Sign, Stockholm

När: 28 augusti 09.00–16.00, registrering och frukostmingel från 8.15 och branschmingel efter seminariets slut

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Logistikfastigheter är ett av de segment på marknaden som har utvecklats bäst de senaste åren. Och Stora Logistikdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som är intresserad av lager-, industri- och logistikfastigheter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna i segmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Det här är en dag fylld med marknadsanalys, investeringsläge, etableringar, omvärldstrender, hållbarhet och mycket mer!

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partner:

Mer från Fastighetssverige