SEB:s analys av en eventuell flytt till Norra Djurgårsstaden är klar.
Efter en sammanvägd bedömning av lokalbehov och kostnader har SEB beslutat att inte flytta.
I maj 2011 tecknade SEB ett optionsavtal med Stockholms Stad som möjliggjorde projektering av en bankfastighet i Norra Djurgårdsstaden. Bakgrunden var att banken ville utreda förutsättningarna för att samla all personal i Stockholm på ett ställe och samtidigt sänka lokalkostnaderna. Sammanlagt handlade det om 7 600 arbetsplatser i Rissne, på Kungsträdgårdsgatan, Magnus Ladulåsgatan och Sergels Torg som skulle flyttas till nybyggda lokaler i Värtahamnen.
Den nyligen avslutade utvärderingen visar att nackdelarna med en flytt skulle vara större än fördelarna. Behovet av arbetsplatser har minskat till 6 800 under utredningens gång samtidigt som den relativa kostnaden för banken att bygga nytt har ökat.
SEB har därför beslutat att inte förnya optionsavtalet med Stockholms Stad när det löper ut i maj. Istället kommer banken att utveckla lokalerna i befintliga fastigheter.
- Avtalet med Stockholms Stad har gett oss möjlighet att i grunden utreda vad en flytt skulle innebära. Vi har dragit projektet långt för att få en realistisk kalkyl och samtidigt vägt för- och nackdelar. Vi har nu landat i ett beslut. Alternativet i Norra Djurgårdsstaden var attraktivt men vi måste göra det som är mest effektivt i längden för SEB. Under hela processen har vi haft ett bra samarbete med Stockholms Stad, säger Jan Erik Back.
Presenteras av Quandify
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Pandox vd, Liia Nõu, gjorde vid presentationen av senaste kvartalsrapporten klart att man letar efter förvärv, främst inom de tre starka marknader man redan går bäst i: Storbritannien, Norden och Tyskland. – Det senaste förvärvet hade en sjuprocentig yield så det är det vi siktar på, säger Pandox-vd:n.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.