Image
Fabege har tecknat ett 20-årigt kontrakt med SEB som flyttar till Arenastaden.
Fabege har tecknat ett 20-årigt kontrakt med SEB som flyttar till Arenastaden. Bild: Alessandro Ripellino Arkitekter

SEB till Fabege i Arenastaden

Uthyrning Fabege har tecknat ett 20-årigt avtal med SEB som samlar stora delar av sin Stockholmsverksamhet – 4 500 arbetsplatser – i Arenastaden, Solna.
Publicerad den 27 Juni 2014

SEB:s nya kontor ska ligga i anslutning till Mall of Scandinavia. Hyresvärdet är 157 miljoner kronor per år exklusive tillägg.

- Vi är stolta över att Fabege får förtroendet att skapa framtidens kontor för SEB. Att de väljer Arenastaden visar att vi har lyckats i vår ambition med att skapa en attraktiv plats och attrahera ytterligare ett av Sveriges största företag till området, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

Moderna kontor med högt ställda miljö- och energikrav, ett bra kommunikationsläge och ett brett serviceutbud för medarbetarna var några av de krav som ställdes i upphandlingen. SEB:s kontor kommer att miljöcertifieras enligt Breeam och avtalet som tecknats är ett grönt hyresavtal, vilket innebär ett fördjupat samarbete kring miljöfrågor och minskad klimatpåverkan.

- Med Arenastaden har vi nu hittat en riktigt bra långsiktig lösning vad gäller vår lokalisering i Stockholm där vi nu samlar merparten av verksamheten. Kombinationen av läge och service i en modern och levande stadsdel skapar en stimulerande arbetsmiljö för våra medarbetare, säger Jan Erik Back, vice vd och ekonomi- och finansdirektör i SEB.

Den sammanlagda projektkostnaden uppgår till cirka 2,3 miljarder kronor. SEB:s nya kontorsbyggnader beräknas vara färdigställda och tas i bruk i två etapper, varav den första i maj 2017 som motsvarar cirka 60 procent och resterande del i maj 2018.

– Jag är glad över att kunna hälsa SEB välkomna till Arenastaden i Solna. Genom SEB:s etablering får Solna ytterligare 4 500 nya jobb utöver de 3 500 jobb som Telia Soneras etablering i Arenastaden för med sig. Det är en fantastisk utveckling, som vi tidigare aldrig har sett, och en följd av stadens satsning på jobb och tillväxt i Arenastaden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

I ett tidigare skede planerade SEB att bygga i egen regi i Värtahamnen. Sundbyberg har också varit ett alternativ.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige