Image
Stefan Dahlbo.

Dahlbo: "Tror på minskade vakanser till hösten"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo har en bergfast tro på kontorsmarknadens framtid och tror på ökad aktivitet efter sommaren. Under det tredje kvartalet ska bolaget också satsa hårt på att minska mängden vakanser i beståndet – så här ska det gå till.


Stefan Dahlbo.

Fabeges nyuthyrningar i linje med före pandemin

Bolag Under andra kvartalet hade Fabege en nettouthyrning om 20 miljoner kronor och nyuthyrningarna har gjorts på "bra nivåer", väl i linje med nivån före pandemin, det skriver Fabeges vd Stefan Dahlbo i delårsrapporten.


Signalen 3 i Solna.

Fabege tecknar taxonomi-anpassat lån

Ekonomi/Finansiering Fabege var först ut bland svenska fastighetsbolag att välja uteslutande grön finansiering. Nu tar Fabege tillsammans med Handelsbanken, nästa steg och är först med att teckna ett taxonomi-anpassat lån för fastigheten Signalen 3 i Solna.


Till vänster den nya kontorsbyggnadens exteriör och till höger takterrassen mot Torfredsplatsen.

Nära klartecken för nytt kontorshus på nio våningar

Bygg/Arkitektur Fabege föreslås få bygglov för en kontorssatsning på över 24 000 kvadratmeter i en expansiv del av Solna.


Västra Kungsholmen Hornsberg.

Fabege hyr ut i kvarteret Glädjen vid Hornsbergs strand

Uthyrning Fabege har tecknat avtal med Elgiganten på Franzéngatan 6 i kvarteret Glädjen. Nu påbörjas utformning och anpassning av moderna kontorsytor, utbildningslokaler och en trevlig innergård tillsammans med Elgiganten. Avtalet omfattar nära 2 300 kvadratmeter och löper på sju år. Inflyttning planeras i september 2022.


Fabege har planer på ytterligare en kontorsbyggnad (till vänster i bild) vid Sveaplan precis intill utvecklingen av östra Hagastaden.

Här vill Fabege fylla på med mer kontorsyta

Bygg/Arkitektur Inleder planarbetet för 9 000 kvadratmeter kontor och publika verksamheter vid östra Hagastaden.


Fabege har gett MVB i uppdrag att bygga i Flemingsberg.

MVB bygger Kungliga Operans och Kungliga Dramatiska Teaterns nya produktionscenter

Bolag Stadsutvecklaren Fabege AB har gett MVB i uppdrag att bygga Operan och Dramatens nya produktionscenter i Flemingsberg söder om Stockholm.


Åsa Lind och Susann Linde.

Så jobbar tungviktarna med hållbarhet

Bolag Susann Linde, CFO på Wallenstam, och Åsa Lind, finanschef på Fabege, berättar om prisskillnaden mellan en grön och en brun obligation, hur man ser på hårdare regler gällande energieffektivitet och de sociala aspekterna.


Förslag på gestaltning av Fabeges nya kontorsbyggnad i Solna.

Tungviktaren ruvar på 22 500 kvadratmeter kontor i Solna

Bygg/Arkitektur Befintlig byggnad i Solna Business Park ska rivas och Fabege vill uppföra en nya modern kontorsbyggnad på platsen. Läs mer om planerna.


Ulrika Danielsson, Ann-Sofie Lindroth, Anders Berg, Åsa Bergström och Fredrik Sjudin.

Substansvärdesdjungeln – därför redovisar bolagen som de gör

Bolag I dag avslutar vi vår artikelserie om Large Cap-bolagens substansvärdesrapportering. Varför lyfter sektorns mest transaktionsinriktade bolag fram den beteckning som passar bolag som aldrig säljer?
Här berättar Pandox, Platzer, Fabege, Castellum och Nyfosa om varför de rapporterar substansvärde som de gör.


Johan Zachrisson.

"Det är ett drömjobb på ett bolag jag bara imponerats av"

Karriär Johan Zachrisson blir ny affärsutvecklingschef på Fabege. För Fastighetssverige berätta han vad som lockade med att gå till Fabege, hur han ser på sin nya roll, vad han hoppas ta med sig från konsultsidan och om avslutningen på Cushman & Wakefield.


Stefan Dahlbo.

"Det här görs inte på bekostnad av det kommersiella"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo berättar om hur bolagets rekordstora byggrättsportfölj kan optimeras och varför han aldrig vacklat i sin tro på kontorets betydelse.


Illustrerat förslag för den nya takpåbyggnaden på Fabeges fastighet med vy från den norra delen av Drottninggatan.

Fabege vill bygga på central fastighet med mer kontor

Bygg/Arkitektur Siktar på att utöka kontorsytan på Drottninggatan med över 3 000 kvadratmeter påbyggnad. Så här går arbetet med planerna.


"En förfärlig uppgift" – beställarna i fastighetssektorn om Weiss påståenden

Bygg/Arkitektur I onsdags larmade Veidekkes Lennart Weiss: "uppemot 90 procent av de utländska bolagen i byggsektorn fuskar med löner, skatter och sociala avgifter". I dag kommenterar Vasakronan, Fabege, Wihlborgs, Atrium Ljungberg och Jernhusen uppgifterna.
– Eftersom det är vi som betalar är det vi som kan påverka frågan mest, konstaterar Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.


Till vänster en ritning över den första etappen i kvarteret Selfoss i centrala Kista som är färdigställd. Nu vill Fabege göra en ändring i den tredje etappen som inkluderar 130 lägenheter (inom gul markering).

Fabege vill ändra i växande projekt

Bostäder Bostadsprojektet i Kista har ökat med 106 lägenheter och nu vill bolaget genomföra en viktig ändring. Fastighetssverige berättar mer.


Stefan Dahlbo.

Dahlbo: "Med facit i hand kanske vi tomställde för fort"

Bolag Fabeges vd ger sin syn på bolagets svaga nettouthyrning 2020 och den ovanligt höga vakansgraden.


Inom det markerade området planerar Fabege mer kontor samt bostäder. Mitt emot på andra sidan Gårdsvägen syns kontorsplanerna som Fabege har tillsammans med Skanska.

Här är Fabeges nya planer i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Bolaget planerar att tillföra ytterligare kontor och bostäder intill närliggande storsatsning vid Solna station. Fastighetssverige berättar mer.


Stefan Dahlbo och Klaus Hansen Vikström.

Så ska Fabege ersätta Hansen Vikström

Bolag Efter 15 år lämnar Klaus Hansen Vikström nu Fabege permanent. Bolagets vd Stefan Dahlbo berättar för Fastighetssverige berättar om sökandet efter efterträdaren och vilka kvaliteter man vill se i denne.


Fabeges nya hotell i Arenastaden.

Nationalarenan 3 – Skandinaviens första plushushotell

Energi/miljö I Arenastaden färdigställs just nu Skandinaviens första plushushotell, Nationalarenan 3. Byggnaden producerar lika mycket energi som den gör av med, och har nu blivit certifierad enligt "Feby Guld Plushus". Bakom certifieringen står Feby, en organisation vars syfte är att öka och utveckla det energieffektiva byggandet.


Klaus Hansen Vikström.

Klaus Hansen Vikström lämnar Fabege

Bolag Klaus Hansen Vikström har sedan 2019 verkat som extern vice vd och affärsutvecklingschef för Fabege, men har nu beslutat sig för att övergå helt till egen verksamhet från och med 1 maj 2021.