Image
Stefan Dahlbo.

Så ser Dahlbo på Moody's negativa utsikter

Bolag Fabege får behålla sin Baa2-rating men Moody's har beslutat att ändra bolagets outlook från stabil till negativ på grund av de stigande marknadsräntorna och risken för att räntetäckningsgraden försämras. Så här ser Fabeges vd Stefan Dahlbo på beskedet och bolagets framtida förutsättningar.


Solna Business Park.

Här är Fabeges nästa kontorssatsning i Solna

Bygg/Arkitektur Bolaget ska sätta igång planarbetet för en satsning på 20 000 kvadratmeter i Solna Business Park. Fastighetssverige berättar mer.


Colliers bakom uthyrning av Fabeges nya kontorskoncept.

Colliers bakom uthyrning av Fabeges nya kontorskoncept

Uthyrning Fabege hyr ut den första ytan med deras nya nyckelfärdiga kontorskoncept NOW. Bakom uthyrningen står Colliers. Konceptet möter helt andra behov än den traditionella uthyrningen och utmanar andra eftertraktade kontorskoncept.


Johanna Andersson, Sofia Ranji och Lennart Öberg.

Fabege utser nya uthyrningschefer och rekryterar erfaren uthyrare

Karriär Fabege utser Johanna Andersson och Sofia Ranji till nya uthyrningschefer och rekryterar Lennart Öberg som uthyrare.


Stockholm.

SHH Bostad byter namn till Birger Bostad

Bolag SHH Bostad, som grundades 2010 och i dag ägs av Fabege, byter namn till Birger Bostad. Under det nya varumärket ska bolaget fortsätta resan med att utveckla prisvärda och funktionella bostäder med huvudfokus på Stockholm.


Stefan Dahlbo.

Dahlbo säker på att nå mål för nettouthyrningen

Bolag Fabege hade en positiv nettouthyrning på 25 miljoner kronor under det tredje kvartalet och behöver nu bara en nettouthyrning på elva miljoner i Q4 för att nå det årliga målet om 80 miljoner. Vd:n Stefan Dahlbo är övertygad om att målet kommer nås och vittnar i övrigt om en allt högre aktivitet på kontorsuthyrningar efter semestrarna.


Stefan Dahlbo.

Hyresintäkterna steg för Fabege

Bolag Fabege redovisar ett ökat förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2022, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg till 771 miljoner kronor (721), en ökning med 6,9 procent mot föregående år.


Miranda Jensen.

Fabege rekryterar Miranda Jensen från JLL

Bolag Fabege förstärker inom platsutveckling genom att rekrytera Miranda Jensen till stads- och fastighetsutveckling där hon i november hon tillträder den nya rollen som affärsutvecklare för platsutveckling & gatuliv.


Skanska bygger kontorshus i Flemingsberg

Skanska bygger nytt kontorshus och innovationslokaler i Flemingsberg

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Fabege om att uppföra ett nytt kontorshus med tillhörande innovationscenter för höghastighetsseparatorer i Flemingsberg. Avtalet är värt cirka 800 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i tredje kvartalet 2022.


Nordiska Investeringsbanken (NIB) och Fabege har avtalat om ett tioårigt lån om 432,5 miljoner kronor för finansiering av Skandinaviens första noll-energi hotell i Arenastaden, Solna.

Fabege och NIB i tioårigt avtal

Ekonomi/Finansiering Nordiska Investeringsbanken (NIB) och Fabege har avtalat om ett tioårigt lån om 432,5 miljoner kronor för finansiering av Skandinaviens första noll-energi hotell i Arenastaden, Solna.


Medieföretag "swappar" kontor i centrala Stockholm.

Medieföretag "swappar" kontor i centrala Stockholm

Uthyrning We are era AB överlåter kontor till Carla AB på officeswapp.com. Mediaföretaget we are era, som hyr lokal av Fabege på Drottninggatan 89-91 överlåter sitt kontor på 917 kvadratmeter i befintligt skick och gällande villkor till Carla, ett företag som inriktar sig helt på sälja och köpa elbilar online. Hyresgästernas behov att lämna och söka lokal visar genom matchningen på OfficeSwapps digitala marknadsplats att cirkulär ekonomi och förbättrad resurseffektivitet fungerar i praktiken. Affärens positiva miljöpåverkan bedöms till 232 600 kg CO2e.


Till vänster syns en översikt över hela detaljplanens bebyggelse. Till höger syns höghuset på Fabeges fastighet Tygeln 3.

Stor kontorssatsning mot antagande

Bygg/Arkitektur Skanska och Fabege ska bygga två nya kontorsbyggnader i Solna med över 50 000 kvadratmeter yta.


Stefan Dahlbo.

Positiva siffror för Fabege

Bolag Bra aktivitet på hyresmarknaden, positiv nettouthyrning och värdeökningar i fastighetsportföljen för Fabege.


Till vänster syns en översikt över hela detaljplanens bebyggelse. Till höger syns höghuset på Fabeges fastighet Tygeln 3.

Grönt ljus för duons stora kontorssatsning

Bygg/Arkitektur Skanska och Fabege ska bygga två nya kontorsbyggnader i Solna med över 50 000 kvadratmeter yta. Nu har projektet fått ett viktigt besked.


Niclas Sylvén ny finanschef på Fabege.

Niclas Sylvén ny finanschef på Fabege

Bolag Niclas Sylvén har anställts som finanschef på Fabege. Han kommer närmast från en motsvarande roll som interim finanschef på Humlegården.


Ewa Wassberg blir Balders nya finanschef.

Hon blir Marcus Hanssons ersättare

Bolag Balder har rekryterat Ewa Wassberg som ny finanschef. Hon är idag finanschef på Fabege och tillträder sin nya tjänst i början av hösten.


Fabege och CGI tecknar avtal om två nya kontor.

Fabege och CGI tecknar avtal om två nya kontor

Uthyrning Fabege och CGI, som är en global leverantör av tjänster inom IT och affärsprocesser, har tecknat avtal om två nya kontor. Det ena i Solna Business Park på cirka 4 200 kvadratmeter och det andra på cirka 1 300 kvadratmeter i kvarteret Glädjen på Västra Kungsholmen. Avtalen är på sju år och tillträde beräknas ske i mars 2023 på Kungsholmen och i oktober 2023 i Solna Business Park.


Stefan Dahlbo, vd för Fabege.

Dahlbo om vakanserna: "Om två-tre år ska nivån vara återställd"

Bolag Fabege har nu elva procents vakanser i beståndet, en ökning från åtta procent i Q1 2021. En stor del av ökningen kommer från de 50 000 kvadratmeter som Skatteverket lämnade i Solna den sista mars. Här berättar vd Stefan Dahlbo hur man ska jobba för att återställa uthyrningsgraden till historiskt låga nivåer och vad siktet är inställt på när det gäller nettouthyrningen för 2022.


Stefan Dahlbo, vd för Fabege.

Fabege: Stora värdeförändringar lyfter resultatet

Bolag Fabeges realiserade och orealiserade värdeförändringar uppgår till 2 159 miljoner kronor under Q1. Dessa leder till ett resultat för kvartalet om 2 782 miljoner kronor, motsvarande 8.69 kronor per aktie.


Kabelverket 2.

Fabege köper för 812 miljoner av Revelop

Transaktioner Fabege köper fastigheten Kabelverket 2 i Älvsjö av Revelop. Den består av fyra kontorshus på cirka 22 000 kvadratmeter, som 1996 uppfördes för Ericssons räkning, men som nu är fullt uthyrda till andra hyresgäster. På fastigheten finns även en äldre byggnad från 1917 och framtida projektmöjligheter i en pågående detaljplan. Köpeskillingen före avdrag för latent skatt uppgår till 812 miljoner kronor och de årliga hyresintäkterna utgör cirka 50 miljoner kronor. Tillträde sker den 30 april 2022.