Image
Stefan Dahlbo.
Stefan Dahlbo. Bild: Jeanette Hägglund

Negativ nettouthyrning för Fabege

Bolag Fabege redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Även nettouthyrningen är negativ med -38 miljoner kronor jämfört med plus 34 miljoner för motsvarande period förra året.
Publicerad den 5 Juli 2024

Hyresintäkterna uppgick till 864 miljoner kronor (855), en ökning med 1,1 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 331 miljoner kronor (351), en minskning med 5,7 procent mot föregående år.

"Förvaltningsresultatet var lite ner, främst beroende på intressebolagens negativa utveckling. Totalt sett ett stabilt resultat i en fortsatt turbulent omvärld", skriver vd Stefan Dahlbo.

Orealiserade värdeförändringar i fastigheter uppgick till -80 miljoner kronor (-1 715). Orealiserade värdeförändringar i derivat uppgick till -184 miljoner kronor (117).

Resultatet före skatt var 67 miljoner kronor (-1 246).

Resultatet efter skatt blev 17 miljoner kronor (-952).

Substansvärde, EPRA NRV, per aktie låg på 146 kronor (161). Det är samma nivå som i slutet av mars.

Nettouthyrningen var -38 miljoner kronor (34).

Överskottsgraden uppgick till 75 procent (75).

"Vi har ett mål att årligen komma upp till en positiv nettouthyrning på 80 miljoner kronor. Efter årets början vågar jag inte riktigt tro att det lyckas för 2024, men att året skall avslutas på ett ackumulerat plus är mer troligt. Vi har flera bra diskussioner igång, men tyvärr lyckades vi få alltför få av dem i mål innan sommaren", skriver Dahlbo i sitt vd-ord.

Han skriver också.

"Vi upplever att aktiviteten på hyresmarknaden i Stockholm är mer avvaktande men med fortsatt stabila hyresnivåer. Uthyrningar görs fortsatt på bra nivåer men indexuppräkningen från årsskiftet förväntas begränsa framtida potential vid omförhandlingar."

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige