Image

Slottner: Bygg bostäder i SEB-huset

Stockholm Om SEB lämnar Sergels torg vill Kristdemokraternas Erik Slottner att det byggs bostäder i fastigheten.
Publicerad den 23 Maj 2011

? Stockholm har nu en unik chans att få fler bostäder i city. Om SEB flyttar från den nuvarande fastigheten vid Sergels torg bör vi se över möjligheterna att bygga bostäder på platsen, säger Erik Slottner (KD), vice gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms Stadshus och ledamot i Stadsbyggnadsnämnden.

? Om SEB lämnar sina nuvarande lokaler vid Sergels torg bör staden absolut se över möjligheterna att bygga bostäder på denna plats. Det finns redan planer för att bygga lägenheter vid Brunkebergstorg och med bostäder även vid Sergels torg skulle innerstaden bli tryggare och mer levande dygnet runt, säger Erik Slottner.

Fastighetsägaren är dock Vasakronan, som satsar hårt på kommersiella fastigheter, och som i princip har sålt av alla sina bostadsfastigheter.

SEB har förköpsrätt på ett område i Värtahamnen och planerar att flytta dit med start 2015. I nuläget är det kontoren vid Sergels torg, i Rissne och på Södermalm som kommer att slås samman till ett nytt huvudkontor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY