Image

MP: Bostäder i stället för SEB-kontor

Stockholm När Exploateringsnämnden i Stockholm nyligen gav SEB markanvisning för det planerade kontorshuset i Värtahamnen röstade Miljöpartiet emot. MP vill i stället att det skulle byggas bostäder på platsen.
Publicerad den 1 Juni 2011

Det är ingen brist på kontor i Stockholms innerstad. Däremot är det stor brist på bostäder. Så resonerade Miljöpartiets Åke Askensten, som ville stoppa SEB-huset i Exploateringsnämnden.

Han tycker att det i stället för en stor kontorssatsning borde planeras för minst 1 000 miljöanpassade bostäder, och att närheten till universitetet gör att det är lämpligt att bland annat bygga studentbostäder – ett lämpligt projekt för de kommunala bostadsbolagen, enligt Askensten.

Samtliga de övriga partierna var dock överens om att ge SEB markanvisningen, som innebär att SEB har möjlighet att köpa marken av Stockholms stad inom två år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY