Image

Nytt försök att sälja Ekerö Bostäder – prislappen högre nu

Transaktioner Kommunstyrelsen i Ekerö har beslutat att åter försöka sälja Ekerö Bostäder. Affären, som lades på is i samband med finanskrisen 2008, beräknas nu inbringa mer än 750 miljoner kronor. - Det finns intressenter som hört av sig, säger Johan Elfver, informationschef på Ekerö kommun.
Publicerad den 20 Oktober 2011
Johan Elfver. Bild: Ekerö kommun. Bild: Ekerö kommun
Johan Elfver. Bild: Ekerö kommun.

Det var på våren 2008 som Ekerö Bostäder gick ut med att man skulle sälja sitt bestånd om 800 lägenheter. Intresserade köpare då var bland andra Heimstaden, Stena Fastigheter och Svenska Bostadsfonden. Sedan dess har Rikshem (tidigare Dombron) och Willhem tillkommit som potentiella intressenter.

Men affären sprack på grund av finanskrisen. Men nu har den alltså aktualiserats igen.
- Ja, det stämmer. Nu har ytterligare intressenter hört av sig och bedömningen är att det nu är så pass intressant att sälja igen att kommunfullmäktige tar upp frågan igen, säger Johan Elfver, informationschef på Ekerö kommun.

Förra gången pratades det om ett försäljningsvärde på 750 miljoner kronor, och det blir inte mindre den här gången.
- Det överstiger 750 miljoner kronor, säger Johan Elfver.

Om cirka en vecka ska kommunfullmäktige i Ekerö kommun besluta om man ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att inleda försäljningen av Ekerö Bostäder. Och om alla parametrar går åt rätt håll kan affären vara i hamn inom kort.


Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige