Image

Kommunalt bostadsbolag kan säljas

POLITIK Ekerö kommun planerar att sälja dotterbolaget AB Ekerö Bostäder. Det främsta syftet är att frigöra kapital för att betala av på den relativt stora låneskuld som kommunen har, en låneskuld som riskerar att ta ett ytterligare ökat utrymme av kommunens totala budget framöver inom skolan, vården och omsorgen.
Publicerad den 8 Maj 2008

Kommunfullmäktige kommer att fatta beslut i ärendet tisdagen den 27 maj.

- Vi är en tillväxtkommun som har gjort stora investeringar under senare år, framför allt i våra skolor. Vi kommer också att bygga nya äldreboenden. För att finansiera investeringarna har vi till största delen tagit lån. Vi har därför i dag en relativt stor låneskuld, som vi vill betala av för att kunna fortsätta att bygga ut våra verksamheter inom framför allt skolan, vården och omsorgen, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Carpelan (m).

- Vi vill ha en ny, stark och långsiktig ägare och vi kommer att ställa krav som gör att de kan delta i vårt arbete för att ta ett socialt samhällsansvar i den kommande utvecklingen av Ekerö kommun, avslutar Peter Carpelan (m).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige