Image

Argumenten för och emot en försäljning av Ekerö Bostäder

Bostäder På söndag hålls en folkomröstning i Ekerö angående om man ska sälja eller inte sälja 800 lägenheter för cirka 800 miljoner kronor. Frågan engagerar kommuninvånarna och grupper har bildats såväl för som emot en försäljning. Här är deras bästa argument.
Publicerad den 23 Mars 2012

Ja-sidan, med Alliansen i Ekerö i spetsen, menar att hyresrättens framtid blir säkrare genom att man säljer till en långsiktig och trygg aktör. Man menar också att det på sikt kan innebära ett bättre och billigare boende.

Nej-sidan, nätverket Behåll Ekerö Bostäder, menar däremot att en ny ägare för att få avkastning på sin investering på 810 miljoner kronor kommer att ombilda till bostadsrätter och därmed kommer hyresrätterna att försvinna och många ungdomar kommer inte ha någonstans att bo i Ekerö längre. Man pekar på Vaxholm, Täby, Danderyd och Nacka där man sålt sina kommunala bostadsbolag och där många hyresrätter också försvunnit.

Den politiska majoriteten i Ekerö kommun har satt ett minimipris på 810 miljoner kronor vid en eventuell försäljning. Pengarna ska bland annat gå till ett nytt badhus, en breddning av Ekerö-vägen, avbetalningar av lån och andra investeringar, enligt SR.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY