Image

Folkomröstning om Ekerö-beståndet

Bostäder I går kväll beslutade kommunfullmäktige i Ekerö om en folkomröstning i frågan om försäljning av Ekerö bostäders lägenheter – en affär på uppemot 800 miljoner kronor. Detta efter att den socialdemokratiska oppositionen samlat ihop namnunderskrifter motsvarande mer än tio procent av de röstberättigade i kommunen.
Publicerad den 28 Oktober 2011

Det blir en folkomröstning om Ekerö-affären på mer än 750 miljoner kronor.

Det innebär att affären, som uppskattades kunna genomföras före årsskiftet, nu läggs på is fram till efter folkomröstningen som hålls till våren nästa år.

Peter Carpelan (M) är ordförande i kommunfullmäktige i Ekerö och säger att det nu blir resultatet av folkomröstningen som avgör om det blir någon affär överhuvudtaget.
- Min grundinställning är ju givetvis att man ska följa ett folkomröstningsresultat, säger Peter Carpelan till Sveriges Radio.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige