Image

Efter folkomröstningen: Vd:n får gå

Bolag Det blev ett klart nej i den historiska folkomröstningen angående en försäljning av Ekerö Bostäder i våras. Nu får vd:n gå med omedelbar verkan.
Publicerad den 17 Januari 2013

Kommunfullmäktiges beslut att Ekerö Bostäder skall kvarbli i kommunens ägo innebär att bolagets roll vad avser kommunens bostadsförsörjning behöver utvecklas.

Detta tar sig bland annat uttryck i bolagsstyrelsens pågående arbete med en utvecklings- och affärsplan som innebär att bolaget vill förvärva mark och uppföra ytterligare bostadslägenheter.

Mot denna bakgrund konstaterar styrelsen för Ekerö Bostäder att uppdraget som vd för bolaget genomgripande förändrats till både karaktär och innehåll varför styrelsen och vd kommit överens om att gå skilda vägar. Ingemar Garneland lämnar uppdraget som vd med omedelbar verkan, skriver Ekerö Bostäder i en pressrelease.

Till tillförordnad vd i Ekerö Bostäder utses Stefan Lundström med tidigare erfarenhet som tillförordnad vd ibland annat Knivsta Bostäder.

En rekryteringsprocess har inletts för att hitta ny permanent vd.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige