Image

Finanskrisen förstör Ekerö-försäljning

TRANSAKTIONER Försäljningen av Ekerö Bostäder ser ut att misslyckas. När anbudstiden gick ut fanns inte ett enda anbud att ta ställning till. I väntan på att finanskrisen ska lugna ner sig, har kommunen förlängt anbudstiden.
Publicerad den 2 Oktober 2008

Lägstapriset för Ekerö Bostäder, med 850 lägenheter, låg på 750 miljoner kronor.

Flera bolag var intresserade, enligt uppgift bland andra Heimstaden, Stena Fastigheter och Svenska Bostadsfonden, men när anbudstiden gick ut hade det inte kommit in ett enda anbud.

– De har meddelat oss att på grund av finanskrisen är bankerna ovilliga att låna ut pengar. Just nu kan man inte finansiera ett köp, säger Peter Carpelan till Svenska Dagbladet.

Kommunen har nu förlängt anbudstiden, skriver SvD.

- Om det inte blir någon affär just nu så är det bara att beklaga. Att genomföra en sådan här affär hade varit bra för skattebetalarna i Ekerö kommun. Med intäkterna ska vi betala av på kommunens låneskuld och långsiktigt stärka kommunens ekonomi. Vi är en tillväxtkommun och har stora investeringar att göra, säger Carpelan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige