Image
Cristian Fladeland.

Här är Heimstadens tillväxtplaner i Finland

Bolag Investeringschef Christian Fladeland: "Finland har varit på vår radar i flera år."


Patrik Hall.

Heimstaden Bostad går in på den finska marknaden

Bolag Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, etablerar sig i Finland genom ett förvärv om 242 befintliga hyresrätter i Helsingfors.


En med isländska mått mätt gigantisk fastighetsaffär genomförs mellan de Ivar Tollefsen-kontrollerade bolagen Fredensborg och Heimstaden.

Tollefsen lägger Islands största bostadsbolag i Heimstaden

Transaktioner Heimstaden köper Islands största privatägda bostadsbolag, Heimstaden ehf, från Fredensborg. Bolagen kontrolleras av Ivar Tollefsen. Köpeskillingen för aktierna är 1,7 miljarder kronor och det underliggande fastighetsvärdet 3,8 miljarder kronor.


Heimstaden etablerar sig i rådgivaren Stefan Attefalls hemstad Jönköping.

Heimstaden expanderar till Jönköping

Transaktioner Heimstaden Bostad etablerar sig i Jönköping genom ett förvärv om 99 befintliga hyresrätter. Portföljen omfattar cirka 6 500 kvadratmeter BOA, fördelat på åtta centrala fastigheter med ett bedömt fastighetsvärde om cirka 180 miljoner kronor. Säljaren är en privat aktör.


Patrik Hall.

Heimstaden storköper i Tyskland

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, köper 1732 bostäder för 1,9 miljarder kronor och expanderar till sex nya städer i norra och östra Tyskland.


Kent Persson framför kvarteret Ormbunken i Örebro där Heimstaden köpt 152 hyresrätter. Obs. Bilder är ett montage.

Så vill Heimstaden växa i Örebro

Bolag Heimstaden sätter ner en ny nål på sin Sverigekarta. När man nu äntrar Örebro berättar Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, om stadens utveckling och om bolagets tillväxtplaner i Örebro.


Heimstaden etablerar sig i Örebro.

Heimstaden etablerar sig i Örebro

Transaktioner Heimstaden Bostad etablerar sig i Örebro genom ett förvärv av 152 befintliga hyresrätter i centralt läge. Heimstaden adderar alltså ännu en tillväxtkommun till portföljen och stärker sin närvaro i Mellansverige. Portföljen köps av en privat aktör och bedömt fastighetsvärde uppgår till cirka 257 miljoner kronor.


Magnus Andersson

Aros Bostad köper sitt första bostadsprojekt i Upplands-Bro

Transaktioner Aros Bostadsutveckling har tecknat avtal om förvärv av byggrätter, motsvarande 33 radhus, inom bostadsutvecklingsområdet Bro Mälarstad. Radhusen blir Aros Bostads första utvecklingsprojekt i Upplands-Bro. Säljare är ett joint venture mellan Magnolia Bostad och Heimstaden.


Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.

Efter offensiven – Heimstaden stärker organisationen

Bolag Bostadsbjässen förstärker och öppnar nytt kontor.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Heimstaden tar in 1 125 miljoner i nya preferensaktier

Ekonomi/Finansiering Heimstaden tar in 1 255 miljoner kronor i en företrädesemission (om 375 miljoner) och en riktad emission (750 miljoner) av preferensaktier.


Patrik Hall.

Hall: "Det kom som en blixt från en klar himmel"

Bolag Patrik Hall om Heimstadens intåg på sin åttonde europeiska marknad, åtgärden som sänker värdena i Holland – och åtgärden som höjer dem i Berlin.


Ny jätteaffär av Heimstaden – köper för 3,1 miljarder i Polen

Transaktioner I fredags meddelade Heimstaden att man gjort entré på den brittiska marknaden med ett förvärv för 1,9 miljarder kronor. Nu slår man till med en ny jätteaffär ute i Europa när man köper 2 496 lägenheter i Polen från Budimex.


Patrik Hall.

Heimstaden äntrar Storbritannien – miljardköper i Birmingham

Transaktioner Heimstaden köper bostadsprojektet Soho Wharf i Birmingham för 1,9 miljarder kronor av Apsley House Capital och Galliard Homes. Det är bolagets första affär i Storbritannien.


Pär Wallin, head of IT, Heimstaden, Ellinor Hermansson, hyresgäst, Adam Molin, systemtekniker på Heimstaden.

Heimstaden har rullat ut sitt första smarta hem-projekt

Bostäder Pilotprojektet i Arlöv ska utforska det uppkopplade hemmet och hur tekniken kan förbättra både förvaltning och boendeupplevelse.


Fredrik Törnqvist och Patrik Hall.

Heimstaden Bostad köper för 2,5 miljarder i Linköping

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, förvärvar 1118 hyresrätter i Linköping från det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden till ett värde av 2,5 miljarder kronor och stärker därmed sin närvaro i regionen. Förvärvet tillträds i juli 2021 och finansieras genom lån och eget kapital.


Fredrik Reinfeldt.

Exklusiv intervju: Fredrik Reinfeldt om Heimstaden

Bolag Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt har gjort entré i fastighetsbranschen som styrelsemedlem i Heimstaden. För Fastighetssverige berättar Reinfeldt om sin relation till branschen, vad han vill bidra med i styrelsearbetet och om vikten av Heimstadens hållbarhetsarbete.


Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt invald i Heimstadens styrelse

Bolag Under torsdagens årsstämma valdes Fredrik Reinfeldt och Vibeke Krag in i Heimstadens styrelse.


Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.

Pensionsmyndigheten investerar en miljard i Heimstaden

Bolag Pensionsmyndigheten investerar en miljard kronor i Heimstaden Bostad AB, och blir partner med industriella ägaren Heimstaden AB och de befintliga institutionella investerarna Alecta, Folksamgruppen, Sandvik Pensionsstiftelse och Ericsson Pensionsstiftelse.


Fredrik Reinfeldt och Kent Persson. Bilden är ett montage.

Persson om Reinfeldt: "Hans globala perspektiv blir jätteviktigt för oss"

Bolag Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt är på väg in i Heimstadens styrelse. I bolaget kommer han återförenas med Kent Persson. För Fastighetssverige ger Persson sin syn på vad Reinfeldt kommer att tillföra bolaget och hur det ska blir att på nytt arbeta tillsammans.


Fredrik Reinfeldt och Vibeke Krag tar plats i Heimstadens styrelse.

Reinfeldt till Heimstadens styrelse

Bolag Den förre statsministern Fredrik Reinfeldt och styrelseproffset Vibeke Krag tar plats i Heimstadens styrelse.