Image
Rutger Kaeding.

Heimstaden rekryterar Corporate Finance-chef

Bolag Rutger Kaeding börjar 1 juli som Corporate Finance-chef för att leda ett erfaret team på 21 kollegor fördelat över Heimstadens marknader.


Heimstaden vill göra ny hyreshöjning i Malmö.

Heimstaden vill göra ny hyreshöjning i Malmö

Uthyrning Heimstaden vill för andra gången inom loppet av fem månader höja hyran, denna gången med två procent för att täcka stigande kostnader, det skriver Bloomberg News.


Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden.

Heimstaden: "Vi kanske slutar helt med nyproduktion av hyresrätter"

Bostäder Igår presenterade SCB ny och dyster statistik om bostadsbyggandet i Sverige, som har halverats under första kvartalet. Både Fastighetsägarna och Heimstaden kräver nu ett samtal med regeringen om hur de ska agera för att det inte ska bli allt för långtgående konsekvenser. "Vi kanske helt upphör med nyproducerade hyresrätter i Sverige" säger Heimstadens samhällspolitiska chef Kent Persson.


Heimstaden Bostad vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021.

Miljardförlust för Heimstaden Bostad – Alecta skriver ned sitt innehav

Bolag Heimstaden ökade hyresintäkterna och det underliggande resultatet, men på sista raden blir det miljardförlust till följd av nedjusteringar av fastighetsvärden med över 13 miljarder kronor. Nedskrivningen får också till effekt att storägaren Alecta skriver ner sitt innehav i Heimstaden Bostad med 6 procent.


Kronprinsen från ovan.

Mucho Gusto hyr in sig i Heimstadens Kronprinsen

Uthyrning Heimstaden har tecknat avtal med chilenska restaurangen Mucho Gusto, som ska husera i det stundande restaurangtorget inne på Kronprinsen.


Klyftan mellan Hyresgästföreningen och de sex fastighetsjättarna i Malmö växer.

Höjda hyror i Malmö – igen?

Bostäder Det kan bli hyreshöjningar för 15 000 lägenheter i Malmö 1 juli – om sex av de stora fastighetsbolagen får som de vill. Detta trots att man tidigare kommit överens i förhandlingarna med Hyresgästföreningen om den största hyreshöjningen på 30 år.
– Jag tycker att det verkar fullständigt tondövt, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder till Fastighetssverige.


Fredrik Reinfeldt blev omvald som styrelseledamot i Heimstaden.

Efter ordförandeskapet i SvFF – Reinfeldt omvald i Heimstadens styrelse

Bolag I lördags valdes tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet. Något hinder för hans fortsatta engagemang i bland annat Heimstadens styrelse får den nya position dock inte, utan under torsdagens årsstämma blev han omvald som styrelseledamot.


Bikemarket ny hyresgäst på Kronprinsen.

Bikemarket ny hyresgäst på Kronprinsen

Uthyrning Heimstaden har idag tecknat ett avtal med Bikemarket, specialister på återbruk av cyklar. Bikemarket flyttar in som ny kommersiell hyresgäst i Kronprinsens stadsdelscentra den 29/6 och blir ett välkommet tillskott till den unika cykelpassage som invigs till sommaren.


Peter Boman, till vänster, blir ny head of investment och Mattis Falkentoft head of operations i Heimstaden Sverige.

Heimstaden Sverige gör tunga internrekryteringar

Bolag Mattis Falkentoft tillträder rollen som Head of Operations i Sverige och blir en del av ledningsgruppen samtidigt som Peter Boman tillträder rollen som Head of Investment i Sverige.


Öresundsinstitutets senioranalytiker Jenny Andersson.

Svenska investeringar på andra sidan sundet minskade 2022

Ekonomi/Finansiering Att fler svenska bolag sökt sig över sundet till den danska fastighetsmarknaden har flera förklaringar visar en rapport från Öresundsinstitutet. Bland annat kan de konstatera att på fem år har antalet svenska fastighetsbolag med närvaro i Danmark dubblerats i antal och att många av de som etablerat sig i grannlandet har för avsikt att göra fler investeringar framöver. Men osäkerheten i ekonomin gör att flera bolag passar på att konsolidera under året som kommer.


Energieffektiviseringsstrategin från Fossilfritt Sverige.

Renovera ner elpriserna del av energieffektivisering

Energi/miljö I en ny strategirapport som Fossilfritt Sverige tagit fram, tillsammans med 29 företag och organisationer, beräknas elpriserna i södra Sverige kunna minska med 40 procent. Men för att det ska ske behöver användningen av energi gå ner med tio procent. Bland de företag och organisationer som står bakom strategin återfinns Rikshem, Victoriahem och Heimstaden, och för Fastighetssverige berättar de vad de kommer göra rent konkret för att dra sitt strå till stacken utefter strategin.


Fler förrådsinbrott tvingar fastighetsbranschen att tänka nytt.

Fler förrådsinbrott tvingar fastighetsbranschen att tänka nytt

Bostäder Tjuvarna har anpassat sig efter våra pandemivanor och slår allt oftare till mot källare och vindar istället för bostäder. Antalet förrådsinbrott ligger idag på den högsta nivån på över 20 år. Så här anpassar sig ett antal av landets fastighetsägare efter tjuvarnas nya brottsfokus.


Nyheterna som intresserade flest av Fastighetssveriges läsare under 2022

Sverige Ni är 40 000 som nås av våra nyhetsbrev. Det här var de mest lästa artiklarna på fastighetsverige.se under 2022.


Thomas Alexander Hansen (vänster) blir ny CFO för Heimstaden medan Arve Regland (höger) lägger fullt fokus på rollen som CFO i Fredensborg.

Ny CFO på Heimstaden

Bolag Heimstaden AB gör förändringar i sin ledningsgrupp. Arve Regland, som har haft en kombinerad CFO-position i Heimstaden AB och Fredensborg AS, kommer att ta den mer strategiska rollen som Group CFO för Fredensborg AS, då Thomas Alexander Hansen utses till CFO för Heimstaden AB.


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Kronprinsen som förvandlas – därför återupplivar Heimstaden Akelius gamla planer

Bygg/Arkitektur För Fastighetssverige kommenterar bolaget satsningen på lägenheter i toppen av klassiska Kronprinsen och utvecklingen av Eons gamla huvudkontor.


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Heimstaden siktar på stora förändringar vid landmärket

Bygg/Arkitektur Fastighetsjätten väcker liv i Akelius gamla planer för Kronprinsen och ett stenkast från den klassiska skrapan vill de göra stora förändringar i Eons gamla huvudkontor. Fastighetssverige berättar mer.


Frans Heijbel.

"Ambitionen är att fortsätta växa samtidigt som vi lyckas dra fördel av vår storlek"

Bolag Frans Heijbel har tillträtt sin nya roll som vd för strategi och M&A på Heimstaden. För Fastighetssverige ger han sin syn på sin nya position, på Heimstadens strategi och vilken roll M&A kommer att spela för bolaget framöver.


Christian Fladeland och Nicole Pötsch.

Heimstaden och Allianz utökar sitt partnerskap – startar nytt JV

Bolag Allianz Real Estate, på uppdrag av Allianz-bolag (Allianz), och Heimstaden Bostad tillför 7 000 miljoner kronor (cirka 650 miljoner euro) i nytt eget kapital i deras befintliga svenska joint venture, med likviden för att återbetala skulder. Samtidigt bildar Allianz och Heimstaden Bostad ett nytt joint venture som omfattar Allianz tyska bostadsfastighetsportfölj.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Patrik Hall ser fram emot en friare roll

Bolag Heimstadens mångåriga vd Patrik Hall kommer att lämna den operativa rollen vid årsskiftet och istället fortsätta som Senior Advisor och medlem i Group Investment Committee inom bolaget. För Fastighetssverige berättar han om beslutet och den fortsatta framtiden inom bolaget. Han kommenterar också bolagets Q3-rapport, utmaningarna framöver och de stora obligationsförfallen som väntar de kommande två åren.


Patrik Hall, avgående vd för Heimstaden

Heimstaden redovisar miljardförlust

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Heimstaden ökar intäkterna och driftöverskottet i tredje kvartalet 2022. På sista raden blir det dock miljardförlust, tyngt av stora negativa värdeförändringar.