Image
Frivilligheten är det viktigaste menar de olika aktörerna bakom kritiken.

Obligatorisk platssamverkan – nu höjs kritiska röster

Ekonomi/Finansiering För ett år sedan tillsatte regeringen en utredning som ska titta på åtgärder som ska öka tryggheten i den byggda miljön. Nu har flera fastighetsägare gått ut i protest mot vad de anser blir en tvingade platssamverkan.


Kronprinsen i Malmö.

Croisette förmedlar Heimstadens penthousevåningar i Kronprinsen

Uthyrning Croisette har fått uppdraget av Heimstaden att förmedla de åtta exklusiva penthousevåningar som byggs högst upp i det ikoniska landmärket Kronprinsen i Malmö. De skräddarsydda etagelägenheterna ligger på våning 26-27.


Michael Johansson är analytiker på Arctic Securities.

"De utländska investerarna vill prata om en enda sak – bostadsbyggrätter"

Bostäder Fastighetssektorn är inne i en defensiv fas men marknaden mår bättre än vad man kunde tro för ett år sedan, det menar Arctic Securities analytiker Michael Johansson som nyligen deltog på ett event anordnat av SBF Fonder. Där berättade han bland annat mer om varför bostäder kommer bli det klart starkaste segmentet på transaktionsmarknaden under resten av året och vad det är som just nu håller tillbaka islossningen på marknaden.


Christian Fladeland, en av två vd:ar för Heimstaden AB, samt Ivar Tollefsen, styrelseordförande för Heimstaden AB och Fredensborg AS.

Heimstaden-topparnas försvar – slår tillbaka mot "missuppfattningar" om bolaget

Bolag Ivar Tollefsen, ordförande för Heimstaden AB och Fredensborg AS, samt Christian Fladeland, vd för Heimstaden AB, var gäster under rådgivaren Colliers senaste nordiska fastighetswebinar i tisdags. Där slog de bland annat tillbaka mot det som de upplever är felaktiga beskrivningar av Heimstaden och Heimstaden Bostad i media och förklarade också koncernens viktigaste strategier framöver.


Ivar Tollefsen.

Tollefsen slår tillbaka mot mutanklagelserna i Heimstaden Bostad

Bolag Norska miljardären Ivar Tollefsen slår undan mutanklagelser återger nyhetsbyrån Finwire från Bloomberg News rapportering.


Den digitala lösningen innebär att inga nycklar behövs för räddningstjänst under pågående larm.

Heimstaden ger räddningstjänsten digitala nycklar

Teknik Heimstaden blir första bostadsfastighetsbolaget att koppla upp fastigheter mot behörighetssystemet Smart Passage i Linköping och Norrköping.


Det berörda höghusområdet i Flogsta, Uppsala.

Heimstaden vill öka uthyrning bland Uppsala-studenter

Bostäder Heimstaden är en av Uppsalas största studenthyresvärdar med bostäder i det klassiska studentkvarteret Flogsta. Uppsala Bostadsförmedling har nu fått i uppdrag att förmedla delar av beståndet.


Ivar Tollefsen.

Heimstaden dementerar uppgifter om mutresor

Bolag I en granskning gjord av Dagens industri presenteras uppgifter att Riksenheten mot korruption utreder misstankar om att anställda på Alecta har bjudits på exklusiva semesterboenden i Sydafrika och Frankrike av Heimstadens ägare Ivar Tollefsen. Uppgifter dementeras av Heimstaden.


Christian Fladeland.

Privatiseringsplanen kan utmanas för Heimstaden Bostad

Bolag Vändpunkten kan vara här. Det är vad krisande Heimstaden Bostad tror nu när den första kvartalsrapporten presenterats för 2024. Enligt Christian Fladeland, CO-CEO, så ser de flera tecken i tiden som pekar åt rätt håll, men det finns fortfarande större åtgärder som kan vänta.


Kent Persson samhällspolitisk chef på Heimstaden Bostad.

Heimstaden Bostad: "Efterfrågan av nyproducerade hyresrätter sjunker"

Bostäder Det kan vara svårt att hyra ut nyproducerade bostäder, med höga hyror, särskilt på mindre orter. Kent Persson, Heimstaden Bostads samhällspolitiska chef säger att de märker av att hyresgästerna är avvaktande, men det är inte ett argument för att bortse från den enligt honom nödvändiga reformen till fri hyressättning.


Pressbyrån öppnar i Heimstadens Kronprinsen.

Pressbyrån till Heimstadens Kronprinsen

Uthyrning Heimstaden har knutit till sig ännu en attraktiv kommersiell hyresgäst till Kronprinsens stadsdelscentra. Pressbyrån flyttar under våren in i sin nya lokal längs med Regementsgatan, och blir med det den 33:e butiken i stadsdelscentrat.


Fitch sänker Heimstaden Bostads rating till BBB-.

Fitch sänker Heimstaden Bostads rating till BBB-

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Fitch sänker Heimstaden Bostads långsiktiga lånebetyg till BBB- från BBB, med en negativ syn. Heimstaden Bostad ingår i Heimstaden.


Christian Fladeland.

Christian Fladeland tar kliv upp på Heimstaden – blir vd tillsammans med Helge Krogsbøl

Bolag Heimstaden förändrar i ledningsgruppen och utser Christian Fladeland till vd tillsammans med Helge Krogsbøl.


Jan-Olof Jacke blir ny ordförande för Alecta.

Alecta byter ordförande efter en vecka – möjligt jäv med Heimstaden Bostad

Karriär Handelsbankens tidigare vd Carina Åkerström hoppar omgående av som styrelseordförande i tjänstepensionsjätten Alecta efter avslöjanden från Dagens industri om att hon sitter på dubbla stolar. Alectas vice ordförande Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv, återinträder som styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande.


Christian Fladeland, vice vd för Heimstaden.

Heimstaden Bostad hoppas på torrt krut

Bolag Heimstaden Bostad tror på att en stabiliserad marknad och en något positiv utveckling på transaktionmarknaden kommer leda till medvindar för bolaget. Samtidigt är det två länder som står bakom den stora nedgången på 30 miljarder i bolaget bestånd.


Alecta skriver ner värdet på Heimstaden Bostad med 12,7 miljarder

Bolag Heimstaden Bostad, Alectas största enskilda innehav där cirka 50 miljarder kronor investerats, påverkades negativt av ränteuppgången. Det ledde till en betydande värdenedgång för Alectas aktieinnehav i bolaget. Alecta skriver ner värdet på Heimstaden Bostad med 12,7 miljarder kronor, motsvarande 25 procent av värdet.


Heimstaden Bostads vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021.

Heimstaden redovisar jätteförlust

Bolag Fastighetsbolaget Heimstaden redovisar en jätteförlust för 2023 tyngd av justeringar av företagets fastighetsvärden. Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -31 081 miljoner kronor (-4 223), resultatet före skatt var -29 008 miljoner kronor (-6 995) och resultatet efter skatt blev -25 300 miljoner kronor (-5 809).


Kronprinsens stadsdelscentra.

Heimstaden hyr ut till italiensk mathubb i Kronprinsen

Uthyrning Heimstaden hyr ut 57 kvadratmeter till Perfetto i Kronprinsens stadsdelscentra. Mathubben kommer att ta 40 av restaurangtorgets totalt 300 sittplatser i anspråk.


Evertherm Outdoor-systemet, exempelbild.

Heimstadens energilösning: Spillvatten i Skellefteå

Energi/miljö Återvinning av spillvärme kan minska behovet av köpt energi och utsläppet av växthusgaser. Nu installerar Heimstaden en ny energilösning i en av sina fastigheter. Energi som annars skulle gått förlorad plockas upp när värme från spillvatten återanvänds.


Den tidigare danske riksbankschefen Lars Rohde föreslås av Alectas beredningsnämnd att vid ett extra Överstyrelsemöte i februari väljas till ny styrelseordförande för Alecta.

Alecta föreslår Lars Rohde som ny styrelseordförande – kritiserar Heimstaden-affären

Bolag Tjänstepensionsjätten Alecta föreslår att Lars Rohde ska utses till ny styrelserodförande i Alecta. Han föreslås nu att väljas som ny styrelseordförande vid ett extra överstyrelsemöte 6 februari.