Image
Ivar Tollefsen.
Ivar Tollefsen. Bild: Heimstaden

Heimstaden dementerar uppgifter om mutresor

Bolag I en granskning gjord av Dagens industri presenteras uppgifter att Riksenheten mot korruption utreder misstankar om att anställda på Alecta har bjudits på exklusiva semesterboenden i Sydafrika och Frankrike av Heimstadens ägare Ivar Tollefsen. Uppgifter dementeras av Heimstaden.
Publicerad den 30 April 2024

Dagens industris granskning av Alectas investering i Heimstaden Bostad, där pensionsjätten investerat cirka 50 miljarder i fastighetsbolaget, presenterar uppgifter kring att den brottsutredning vid Riksenheten mot korruption som inleddes i slutet av november förra året undersöker brott kring grovt givande av muta, grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman.

Enligt DI handlar det om att chefer på Alecta som var drivande i investeringarna i Heimstaden Bostad misstänks ha blivit mutade av bolagets grundare och storägare Ivar Tollefsen. I uppgifterna som DI presenterar finns misstankar om att anställda på Alecta bjudits på exklusiva semesterboenden i Sydafrika och Frankrike.

Heimstaden själva dementerar Dagens industris uppgifter:
"Det finns ingen substans i spekulationerna då inga Alecta-anställda har varit på resor eller vistelser inbjudna eller bekostade av Heimstaden och/eller Heimstaden AB:s ordförande Ivar Tollefsen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige