Image
Ivar Tollefsen, storägare i Heimstaden.

Grovt mutbrott misstänks vid Alectas Heimstaden-investering

Ekonomi/Finansiering Brottsutredningen om Alectas jätteinvestering i Heimstaden Bostad gäller misstankar om grovt givande av muta, grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman. Det bekräftar åklagaren Johan Lindmark för Dagens Industri.


Filip Elland, Karin Mizgalski, Klara Appelqvist och Nickie Excellie samtalade om bolagens hållbarhetsutmaningar på Stora Hållbarhetsdagen.

Så ser fastighetsjättarna på sitt hållbarhetsansvar

Energi/miljö Fastigheter utgör en stor del av utsläppen idag och som mäktig fastighetsägare har man ett stort ansvar. Hållbarhetscheferna för några av fastighetsbjässarna berättade på Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen om sitt arbete inom området.


Finansinspektionen anmäler misstankar om korruptionsbrott i Heimstadenaffären

Bolag Alectas ordförande Jan-Olof Jacke bekräftar att Finansinspektionen anmält misstankar om korruptionsbrott gällande tjänstepensionsjättens 70 miljarder stora investering i Heimstaden, vilket Di var först att rapportera.


Solna centrum.

Alecta Fastigheter hyr ut till Infracom i Solna centrum

Uthyrning Företaget Infracom förvärvade Trust-IT under 2022 och nu är det klart att man utökar Trust-IT:s lokaler för att kunna stanna kvar i Solna Centrum. Det nya kontoret är om totalt 494 kvadratmeter och avtalet med Alecta Fastigheter är tre år långt.


Ingrid Bonde har varit Alectas styrelseordförande sen 2019.

Efter kritiken om Heimstaden-investeringar avgår Alectas styrelseordförande

Ekonomi/Finansiering Tjänstepensionsbolaget Alectas styrelseordförande Ingrid Bonde har beslutat att omedelbar verkan lämna bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. Det efter kritiken om miljardinvesteringarna i Heimstaden Bostad.


FI undersöker Alecta angående investeringen i Heimstaden Bostad.

FI undersöker Alecta angående investeringen i Heimstaden Bostad

Ekonomi/Finansiering Finansinspektionen, FI, kommer att undersöka tjänstepensionsjätten Alecta. Myndigheten kommer att undersöka om Alecta har följt regelverket i samband med sin investering i Heimstaden Bostad.


Michael Johansson är analytiker på Arctic Securities.

Heimstaden jagar pengar: "Tror de behöver få in närmare 25 miljarder"

Ekonomi/Finansiering Analytikern Michael Johansson på Arctic Securities är en av dem som följer Heimstaden lite närmare, och för Fastighetssverige ger han sin syn på den uppkomna situationen i Heimstaden som är i stort behov av pengar. Han berättar om de största problemen just nu och hur bolaget kan lösa finansieringen.


Klyftan mellan Alecta och Heimstaden växer.

Sprickan växer mellan Heimstaden Bostads storägare

Ekonomi/Finansiering Dagens Industri skriver om en vidgad spricka mellan Heimstaden Bostads två storägare Alecta och Heimstaden inför en förväntad kapitalinjektion i Heimstaden Bostad.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Stockholm.

Kartläggning: Här är de största fastighetsägarna i Stockholm

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag avslutas det hela med Stockholm, som med sina 984 748 invånare är landets största kommun.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Malmö.

Här är de största fastighetsägarna i Malmö

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Malmö, som med sina 357 377 invånare är landets tredje största kommun enligt SCB.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

De är Uppsalas största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 242 140 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.


Linköping.

Kartläggning: De är största fastighetsägarna i Linköping

Lista Den här veckan fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Linköping, som med sina 166 673 invånare är landets femte största kommun enligt SCB.


Tillställningen avslutades i den fantastiskt ljumma gotländska sommarkvällen på Kasais takterrass.

Almedalsmiddag i hållbarhetens tecken

Event Fastighetssverige bjöd, tillsammans med Corporate Fiber, under tisdagskvällen på middag för en skara experter inom hållbarhet. Flertalet ansvariga på fastighetsbolag och aktörer inom bland annat återbruk träffades och umgicks på Kasai i centrala Visby.


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Nickie Excellie är finalist i Årets Unga Hållbarhetsprofil.

Årets Unga Hållbarhetsprofil: Här är den andra finalisten

Stora Hållbarhetsdagen Nomineringsfönstret är stängt och juryn har sammanträtt och utsett tre finalister i premiärupplagan av Årets Unga Hållbarhetsprofil. Här är den andra finalisten.


Heimstaden Bostad vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021.

Miljardförlust för Heimstaden Bostad – Alecta skriver ned sitt innehav

Bolag Heimstaden ökade hyresintäkterna och det underliggande resultatet, men på sista raden blir det miljardförlust till följd av nedjusteringar av fastighetsvärden med över 13 miljarder kronor. Nedskrivningen får också till effekt att storägaren Alecta skriver ner sitt innehav i Heimstaden Bostad med 6 procent.


Tony Persson, ny styrelseledamot i Alecta Fastigheter.

Ny ledamot i Alecta Fastigheter efter Magnus Billings avgång

Bolag Vid en extra bolagstämma den 13e april 2023 valdes Tony Persson, chef ränte- och strategienheten på Alecta, in som ny styrelseledamot i Alecta Fastigheters styrelse. Tony Persson efterträder Magnus Billing, tidigare vd på Alecta.


Magnus Billing, avgående vd för Alecta kommer även lämna Alecta Fastigheters styrelse.

Magnus Billing lämnar styrelseuppdraget i Alecta Fastigheter

Sverige Magnus Billing får lämna vd-posten i Alecta med omedelbar verkan. Det beslutade styrelsen efter att ha haft ytterligare diskussioner om rätt väg framåt för Alecta och om hur förtroendet ska kunna återskapas. Han kommer även lämna uppdraget i Alecta Fastigheters styrelse.


Alecta hyr ut 5 200 kvadratmeter i kvarteret Regina.

Alecta hyr ut 5 200 kvadratmeter i kvarteret Regina

Uthyrning Regina är Alecta Fastigheters nya konceptkvarter i centrala Göteborg. Fastigheten byggs i två etapper och rymmer totalt 31 000 kvadratmeter. Fyra kontrakt har tecknats med nya hyresgäster i den första etappen. En av dessa är det gröna energibolaget SR Energy.


Ilustration av Elof Hanssons miljardsatsning Global Business Gate som ska byggas vid Masthuggskajen.

Historien bakom Elof Hanssons långdragna kronjuvel

Bygg/Arkitektur Idén har funnits där sedan 2012, men ett färdigställande ligger fortfarande flera år framåt i tiden. Vi pratar om höghussatsningen Global Business Gate, Elof Hansson Fastigheters och Alectas gemensamma miljardprojekt vid Masthuggskajen, som börjat vädra morgonluft sedan den nödvändiga halvön börjat byggas. För Fastighetssverige berättar Elof Hansson Fastigheters vd Michael Walmerud om det senaste decenniets turer, uthyrningen och visionen för höghusen vid älven.


Chris Helin.

Chris Helin till Alecta Fastigheter

Bolag Chris Helin blir ny chef för fastighetsutveckling och kundrelationer hos Alecta Fastigheter.