Image
Alexander Sundberg.

Alexander Sundberg ny Head of Construction på Citycon

Karriär I september tillträder Alexander Sundberg som ny Head of Construction på Citycon. Han har en gedigen bakgrund som ansvarig för genomförandet av flera stora och komplexa bygg- och fastighetsprojekt. Han kommer närmast från Alecta där han jobbat i över tio år, senast i rollen som Chef Projekt på Alecta Fastigheter.


Pernilla Andersson.

Alecta Fastigheter rekryterar ny centrumchef till Solna centrum

Bolag Den 1 februari 2022 tillträdde Alecta Fastigheter som ny ägare av Solna centrum. Nu rekryteras Pernilla Andersson som ny centrumchef för att fortsätta driva Solna centrums verksamhet och utveckling.


Charlotte Adlerton Gadd.

Alecta Fastigheter rekryterar ny affärsområdeschef i Göteborg

Karriär Alecta Fastigheter rekryterar Charlotte Adlerton Gadd som affärsområdeschef i Göteborg. Hon kommer närmast från Kungsleden.


Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter.

Ica Fastigheter köper Alecta Fastigheters andel i Långeberga logistik

Transaktioner Ica Fastigheter har ingått avtal och tillträtt Alecta Fastigheters 50 procentiga andel i det samägda bolaget Långeberga Logistik AB.


Lena Boberg och Pål Aglen.

Alecta Fastigheter och Nordr vinner en av Stockholms stads största markanvisningar

Bygg/Arkitektur Alecta Fastigheter och Nordr tilldelas en av Stockholm stads största markanvisningar i Värtahamnen och får rollen som ankarbyggaktör. Genom realtidslabb som förenar klassisk stadsbyggnad med forskning och ny innovation utvecklas morgondagens hållbara stad i Värtahamnen, Valparaiso. Tillsammans med Stockholms stad vill Alecta Fastigheter och Nordr, via det gemensamma bolaget Convea, ta ett helhetsgrepp.


Alecta Fastigheter värvar från advokatvärlden

Bolag Stärker upp verksamheten med nytt namn.


Ulrika Johansson.

Alecta hyr ut i Hasselbladshuset i Göteborg

Uthyrning Efter en renovering av det anrika Hasselbladshuset i centrala Göteborg står det klart att Alecta Fastigheter får två nya hyresgäster. Den koreanska krogen KOMO och co-working konceptet Entreprenörsgatan flyttar in under 2022.


Skissfoto över 105 Victoria Street, SW1.

Alecta miljardinvesterar i Storbritannien

Bygg/Arkitektur Alecta investerar drygt 1 miljard svenska kronor i 105 Victoria Street som ska bli Storbritanniens största klimatneutrala kontorsfastighet. Det innebär att byggnaden när den är klar inte ska påverka klimatet negativt genom utsläpp av växthusgaser. För att bli klimatneutral används innovativa byggnadstekniker som bidrar till minimala utsläpp.


Nickie Excellie.

Alecta: Hållbarhetschef in i ledningsgruppen

Karriär Alecta Fastigheter väljer att flytta in funktionen hållbarhet som en egen plats i ledningsgruppen. Nickie Excellie som tidigare arbetat som hållbarhetsansvarig blir hållbarhetschef och en del av ledningsgruppen.


Alecta Fastigheters nya Göteborgsteam.

Alectas nya Göteborgsteam: Halva styrkan från Castellum/Kungsleden

Bolag Härifrån värvade Alecta Fastigheter in nya styrkan i Göteborg.


Alecta tar hem förvaltningen i Göteborg.

Alecta Fastigheter tar hem förvaltningen och stärker närvaron i Göteborg

Bolag Den 1 april tar Alecta Fastigheter hem förvaltningen och utvecklingen av bolagets fastigheter i Göteborg. Samtidigt stärker bolaget sin närvaro med ett nytt team på nio medarbetare på plats för att jobba med etableringen på västkusten.


Framsidan av Alecta-ägda handelsplatsen Asecs i Jönköping.

Alecta Fastigheter firar Asecs och fortsätter utveckla handelsplatsen

Bolag Den 2 april firar Asecs i Jönköping 35 år. Detta uppmärksammas av Alecta Fastigheter som de senaste åren har vidareutvecklat cirka 50 000 kvadratmeter i Asecs köpcentrum och även tillfört cirka 12 000 kvadratmeter ny handelsyta. Det gör handelsområdet som Alecta Fastigheter äger till ett av Sveriges största med totalt cirka 70 000 kvadratmeter. Samtidigt blickar Alecta Fastigheter framåt och vill se en fortsatt utveckling av området.


Lena Rönnbäck.

Alecta Fastigheter rekryterar Lena Rönnbäck som CFO

Bolag Lena Rönnbäck har anställts som Alecta Fastigheters Chief Financial Officer.


Lena Boberg.

Så vill Alecta Fastigheter fortsätta växa efter jätteaffären i Solna

Bolag Alecta Fastigheter avslutar året med en riktig stjärnsmäll när man köper Solna centrum för 2,8 miljarder kronor. Vd:n Lena Boberg berättar för Fastighetssverige om synen på Solna centrum, arbetet med att bygga upp teamet i Alecta Fastigheter och om tillväxtplanerna för 2022.


Solna centrum får ny ägare

Alecta Fastigheter köper Solna centrum för 2,8 miljarder

Transaktioner Unibail-Rodamco-Westfield har tecknat avtal med Alecta Fastigheter om försäljning av Solna Centrum med ett underliggande fastighetsvärde på 2,8 miljarder kronor, vilket är en premie mot senaste värdering.


Fastigheten Hönsfodret på Södermalm.

Alecta Fastigheter miljardköper av EQT på Södermalm

Transaktioner Alecta Fastigheter köper tomträtten till skolfastigheten Hönsfodret 1 på Södermalm i Stockholm från EQT. Fastigheten genomgår för närvarande en full om- och tillbyggnad som ska vara klar i mitten av 2022.


Alecta värvar projektchef från Vasakronan

Bolag Alecta Fastigheter fortsätter sin satsning och stärker teamet.


Jenny Lindholm.

Alecta Fastigheter gör tung värvning

Bolag Alecta Fastigheter expanderar och rekryterar Jenny Lindholm för nyckelrollen som Chief Investment Officer.


Hans Sterte, vice vd och investeringschef på Alecta.

Pensionsbjässens nya drag – ska investera mer i bostäder

Bolag Alecta minskar sin exponering mot aktier och obligationer och ska istället fokusera mer på alternativa investeringar såsom bostäder och infrastrukturprojekt. För Fastighetssverige berättar bolagets investeringschef Hans Sterte om den nya giren och varför man vill investera mer kapital inom bostäder.


Patrick Bernvid blir ny chef för affärsområdet Göteborg på Alecta Fastigheter. Obs. Bilden är ett montage.

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.