Image

Newsec blir partner i eventet Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Newsec, Nordens största fastighetskonsult, går in som partner i eventet Fastighetskvinnan 2014. Vd Max Barclay vill se många män i publiken på Grand Hotel den 3 september. - Vi män har förstås mycket att lära av kvinnor generellt och inte minst av kvinnligt ledarskap och företagande, säger han.
Publicerad den 21 Mars 2014
Max Barclay, vd för Newsec Sweden. Bild: Newsec
Max Barclay, vd för Newsec Sweden.

Newsec är med drygt 600 medarbetare den i särklass största fastighetskonsulten i Norden och Baltikum. Bolaget profilerar sig som The Full Service Property House och erbjuder ett helhetsutbud av fastighetsrelaterade tjänster.

Max Barclay är vd för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet och han ser eventet Fastighetskvinnan 2014 som en möjlighet att visa att fastighetsbranschen är en attraktiv bransch, inte minst för unga välutbildade kvinnor.

- Det finns ett kompetensförsörjningsproblem i branschen. Vi måste bli bättre på att få studenter att inse att fastighetsbranschen är en spännande bransch att verka i och att här finns goda karriärmöjligheter. Vi behöver lyfta branschen och att visa upp förebilder på event som Fastighetskvinnan är ett bra sätt att göra det, säger Max Barclay.

Fastighetsbranschen har av tradition varit väldigt mansdominerad, men är på väg att bli mer jämställd, vilket Max Barclay menar att Newsec är ett gott exempel på.

- Inom Newsec Sweden har vi faktiskt något fler kvinnor än män anställda. Tre av sju personer i ledningsgruppen är kvinnor. Det ser olika ut inom olika delar av bolaget. På värderingssidan har vi fler kvinnor än män, medan det är fler män på transaktionssidan.

Max Barclay är övertygad om att företag med en ordentlig bredd när det kommer till kön, bakgrund och erfarenheter är de mest framgångsrika.

- Olikheter i teamet stärker verksamheten. Jag hoppas att det kommer många män till seminariet för vi har mycket att lära av kvinnligt ledarskap och företagande. Precis som kvinnor har mycket att lära av män.

Seminariet Fastighetskvinnan 2014 genomförs på Grand Hotel i Stockholm den 3 september. Det unika med seminariet är att samtliga talare är kvinnor. Seminariet är delvis ett klassiskt affärsseminarium, men handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

Fastighetssverige arrangerar tillsammans med systermagasinet Lokalnytt. Hittills är två partners klara – Newsec och Akademiska Hus.

På specialsajten fastighetssverige.se/fastighetskvinnan kan du följa arbetet med seminariet. Här lägger vi löpande upp nyheter allt eftersom pusselbitarna kring eventet faller på plats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY