Image

Fastighetskvinnan - 14 September 2023

Torsdag 14 september

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Program Fastighetskvinnan 2023

09.00 Välkommen!

Anna Bellman, moderator


Expertpanel

Susanne Åhlén, vice vd/affärsområdeschef Företag, Newton

Marie Bucht, vd, Novier

                                                                                      

09.15 Makroanalys – är vi framme i det nya normala?

Från en tid där styrräntan i stadig takt föll och till slut hamnade på minus – till att i dag befinna oss i en miljö med återkommande räntehöjningar. Så ser penningpolitiken ut. Hur påverkar det omvärlden och dess handelsrelationer? Och när kan vi se en ljusning igen? Kommer vi någonsin få ner räntan till noll igen?

Annika Winsth, chefsekonom, Nordea

 

09.45 Analys: Fastighetsmarknaden i dag

Köpfesten är över. Åtminstone för tillfället bland de stora börsbolagen. Men vilka blir de stora vinnarna när dammet har lagt sig? Vilka segment står starkast när det blåser som mest? Och var kommer vi att se de största affärerna framöver?

Annika Edström, analyschef, CBRE

 

10.15 Från fantasikris till framtidsscenarios

Ofta försöker vi möta akuta utmaningar med samma tänkande som skapade dem. Liva Lager och Angela Sperandio från designbyrån EY Doberman är innovationsledare och menar att vi inte bara befinner oss i tillfällig turbulens, utan också i en slags fantasikris. Så hur gör vi för att tänka nytt? Enligt Liva och Angela är kreativitet, storytelling och modiga allianser nyckelverktyg som driver både kund- och samhälleliga värden.

Angela Sperandio, strategist, EY Doberman

Liva Lager, affärsområdeschef, EY Doberman


10.40 Fika- och mingelpaus

 

11.10 Inspiration: Finansiellt initiativ för ekonomisk jämställdhet

Trots att Sverige ses som ett av världens mest jämställda länder är bildandet av familj alltjämt en kvinnofälla. I fjol bildades Charly, ett fintech-bolag som arbetar för att förändra de ekonomiska ojämlikheter som sker vid familjebildning. Syftet är att minska klyftan mellan mäns och kvinnors livsinkomster och börja med att skapa möjligheter till lika pensioner. Hör grundarna här.

Lisa Malmros, grundare, Charly Equity

 

11.35 Talkshow: Kvinnorna i toppen

Det har svängt fort bland fastighetsbolagen. Nu är det mer regel än undantag att vara nettosäljare. Har det gått för fort i jakten på marknadsandelar och portföljbyggande nu när räntorna stigit? Och, antalet kvinnliga vd:ar är fler i branschen än på länge. Hur genomsyrar det respektive organisation? Vilka hinder har de kvinnliga profilerna mött på vägen?

Carola Lavén, vd, Besqab

Anneli Jansson, vd, Humlegården

Biljana Pehrsson, vd, Nordr

Therese Rattik, vd, Areim

Lena Boberg, vd, Alecta Fastigheter


12.25 Lunch- och mingelpaus

 

13.25 Hur ska handeln klara en kris till?

Handeln var mitt i en transformation när pandemin slog till med full kraft. Sedan kom nästa kris. Hur ska handeln egentligen överleva på sikt? Vilka är vinnare och vilka är förlorare? Vilken konsumtionskraft krävs för att hålla den traditionella handeln flytande?

Lisa Lagerén, analyschef, RSD

Anna K Johansson, Change Management Director, TAM

Louise Ryning, operativ chef Northern Europe, Unibail Rodamco Westfield

 

13.50 UN17 Village – ett storskaligt testlabb för innovation

Parallellt med att städerna blir större växer även ensamheten och många personer känner sig isolerade eller avskilda. FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att höja människors fysiska och mentala livskvalitet världen över. Med UN17 Village utvecklar Nrep ett bostadskvarter med den ambitiösa målsättningen att integrera alla 17 hållbarhetsmål – i samma projekt. Hör om arbetet med att integrera målen inom biologisk mångfald, gemenskap, hälsa, material, vatten och energi i praktiken.

Joanna Berg, regionchef bostäder, Sthlm/Mälardalen, Nrep

 

14.15 Fika- och mingelpaus


14.45 Profilen: Carolina Klüft

Hon är en av Sveriges absolut främsta friidrottare genom tiderna. Och sedan 2019 är hon verksamhetschef för Generation Pep, organisationen som enar människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. En av huvudfrågorna man driver är att göra barnkonventionen till en naturlig och självklar del vid beslut som rör samhällsbyggnad.

Carolina Klüft, friidrottslegendar/verksamhetschef, Generation Pep 


15.10 Årets Unga Fastighetskvinna – prisutdelning

Julie Lam, Cecilia Vestin, Sima Ghaemi, Pegah Abedini, Sonja Ståhl, Jenny Jonsson, Alexandra Lövgren, Sofia Folstad och Sofia Malmsten – där är de nio första vinnarna i Årets Unga Fastighetskvinna. Vem vinner den tionde upplagan? Juryn har valt ut tre finalister utifrån branschens nomineringar. Vinnaren är en kvinna i eller kring fastighetsbranschen som gärna antar utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare inom branschen.

Juryn består av:

Kristina Alvendal (ordf)

Biljana Pehrsson

Johanna Skogestig


15.30 Branschmingel

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 14 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:Se film från ett tidigare event här: