Image

Fastighetskvinnan - 14 Oktober 2020

14 oktober

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Klara programpunkter – sidan uppdateras löpande

Klara programpunkter – håll utkik efter uppdateringar!

Inledning: Coronaläget här och nu
Få branscher har drabbats lika hårt av coronakrisen som hotell- och konferenssektorn. Grand Hotels vd inleder seminariet med en direktrapport; hur har året varit, hur har man agerat, hur är det för tillfället och hur ser framtiden ut?
Pia Djupmark, vd, Grand Hotel

Makroanalys – det ekonomiska läget i världen och Sverige
Hur mår Sverige för dagen? Hur ser återhämtningen efter coronapandemin ut och hur ser det nya makroekonomiska post corona-landskapet ut? Vad har vi att vänta oss framöver och hur påverkar detta vår marknad?
Christina Nyman, chefsekonom, Handelsbanken

Börs-vd:arna – den kommersiella fastighetsmarknaden i dag
   
En av Fastighetskvinnans ambitioner är att alltid ha samtliga branschens kvinnliga börs-vd:ar på plats. I år delar vi upp de sex vd:arna i två paneler – en som diskuterar den kommersiella marknaden och en som pratar bostadsmarknad. Coronapandemin har skyndat på trenderna vi sett de senaste åren – retail får det tuffare medan logistikmarknaden får en skjuts av ytterligare ökad e-handel. Samtidigt ifrågasätts kontorets roll när fler inser att hemma-arbete faktiskt funkar ganska bra. Hur ser framtiden ut?
Biljana Pehrsson, vd, Kungsleden, Annica Ånäs, vd, Atrium Ljungberg, Eva Landén, vd, Corem och Ulrika Hallengren, vd, Wihlborgs


Börs-vd:arna – bostadsmarknaden
 
En av Fastighetskvinnans ambitioner är att alltid ha samtliga branschens kvinnliga börs-vd:ar på plats. I år delar vi upp de sex vd:arna i två paneler – en som diskuterar den kommersiella marknaden och en som pratar bostadsmarknad. Sedan coronapandemin bröt ut har bostadsfastigheter, tillsammans med samhällsfastigheter, varit den tryggaste hamnen för fastighetsinvesteringar i Sverige. Samtidigt är efterfrågan på nyproduktion skakig, som alltid i kristider. Och bostadsmarknaden i stort är lika dysunktionell som alltid. Vilka åtgärder efterfrågades från politiken för en bättre fungerande bostadsmarknad? Hur ska de olika upplåtelseformerna utvecklas och hur ser framtiden ut?
Carola Lavén, vd, Besqab och Siv Malmgren, vd, John Mattson

Caroline Farberger – manligt och kvinnligt i näringslivstoppen
En torsdag i september 2018 gick Carl Farberger hem från jobbet som vd för Ica Försäkring för sista gången. När vd:n kom tillbaka var det som – Caroline Farberger.
Caroline Farberger har minst sagt unika erfarenheter av jämställdhetsarbete och könsroller inom det svenska näringslivet.
Caroline Farberger, vd, Ica Försäkring

Vd-intervjun: Johanna Skogestig, Vasakronan
I höstas tillträdde Johanna Skogestig som vd för Vasakronan, Sverige största fastighetsbolag. Coronapandemin gjorde den första tiden minst sagt turbulent. Hur har hon hanterat situationen och hur ser hon på sitt uppdrag, marknaden, jämställdhets- och karriärfrågor och framtiden?
Johanna Skogestig, vd, Vasakronan

Hur lockar vi fler kvinnor till branschen?
Hur kan vi inspirera fler unga kvinnor att söka sig till bygg- och fastighetsbranschen? Sandra Mobaraki, även känd som Byggsandra, är Sveriges första "bygginspiratör". Hon vill förändra machobilden av byggbranschen, brinner för jämställdhet och mångfald och för att få unga kvinnor att utveckla branschen – och sig själva.
Sandra Mobaraki, bygginspiratör, grundare av nätverket Byggbranschens kvinnor


Årets Unga Fastighetskvinna
  
Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna instiftades i samband med den första upplagan av Fastighetskvinnan 2014. Priset går till en kvinna, max 35 år, som antar utmaningar och är en förebild och en framtida ledare i branschen. Tre finalister bjuds in och intervjuas innan juryn avslöjar årets vinnare.
Juryn består av stadsbyggnadsexperten Kristina Alvendal, Kungsledens vd Biljana Pehrsson och Akademiska Hus vd Kerstin Lindberg Göransson


Fastighetskvinnan 2020

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 14 oktober, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Seminariet avslutas med prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: