Image

Fastighetskvinnan - 2 September 2021

2 september 2021

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Preliminärt program – håll utkik efter uppdateringar!

9.00 Välkommen!
Anna Bellman, moderator och Nicklas Tollesson, projektledare, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News 

Bransch/expertpanel
 
Christina Kämpe, regionchef och director, Capital Markets på Colliers och Mimmie Sundin, affärschef, Arcona

9.20 Makroanalys – vart är världen på väg?
Ränteläge, handelskonflikter och oroligheter – och ovanpå allt den värsta pandemin på 100 år och ett klimathot som ingen riktigt vet vad det kan leda till. Hur sovrar man i all information och hur mår världen och Sverige, världsekonomin och den svenska ekonomin den 2 september – och vad har vi att vänta oss framöver? En av landets mest välrenommerade ekonomer ger sin bild av läget.
Annika Winsth, chefsekonom, Nordea


9.50 Analys: Fastighetsmarknaden i dag
Bostäder, samhällsfastigheter och lager/logistik är stekheta segment, medan handelsfastigheter (och hotell) har det desto tuffare. Någonstans i mitten finns kontorsmarknaden som har ifrågasatts under pandemin. Hur ser läget och trenderna för dagen ut och vad har vi att vänta oss framöver?
Karin Witalis, Head of Research, Colliers


10.15 Inspiration – Hållbarhet: Anna Denell
Hon har bland annat utsetts till Årets Samhällsbyggare och Sveriges bästa Hållbarhetschef, tilldelats Greenbuild Europe Leadership Award och varit högst delaktig i att göra Vasakronan till ett av Europas mest hållbara fastighetsbolag. Branschens främsta hållbarhetsprofil får fria händer inför det här seminariet – här är hennes viktigaste budskap för dagen...
Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan

10.40 – Fikapaus

11.10 – Programpunkt presenteras inom kort!

11.35 – Programpunkt presenteras inom kort!

12.00 Intervju: Anna Kinberg Batra – från politik till fastigheter
"Sveriges första kvinnliga statsminister?" var den tänkta rubriken på öppningspunkten på Fastighetskvinnan 2017. Men det sprack – bara några veckor före seminariet lämnade Kinberg Batra ordförandeposten i Moderaterna. I dag ägnar hon sig bland annat åt styrelsearbete och sedan i våras är hon ledamot i Castellum.  Hur ser hon på fastighetssektorn, jämställdhets- och hållbarhetsfrågor och livet efter politiken? Vilka lärdomar har hon med sig från sin stormiga partiledartid?
Anna Kinberg Batra, bland annat styrelseledamot i Castellum och styrelseordförande, Soltech

12.25 Lunch

13.25 Svartjobb och organiserad brottslighet – därför drabbas den svenska byggbranschen
I våras larmade bland andra Veidekkes Lennart Weiss om att minst 50 procent, kanske så många som 90 procent, av de utländska bolagen i den svenska byggsektorn fuskar med löner, skatter och sociala avgifter. Vi hör rapporter om att utländska byggarbetare jobbar för 30 kronor i timmen på svenska byggen. Inställningen hos många svenska beställare är att det är ett problem i branschen, "men vi har god kontroll hos oss". Louise Brown har arbetat med antikorruption och granskning i många år. Här berättar hon om hur fusket går till, om varför Sverige har blivit en måltavla för organiserad brottslighet och om hur enskilda beställare och näringslivet i stort kan arbeta för att tackla problemet.
Louise Brown, antikorruptionsexpert och vd, Ansvar

13.50 Kvinnligt ägande (eller frånvaron av kvinnligt ägande)
 
Från att vara kraftigt mansdominerad har fastighetsbranschen förändrats och andelen kvinnor i ledningsgrupper och styrelser har ökat snabbt på senare år. Men på ägarsidan är den manliga dominansen nästan total – särskilt om vi räknar bort kvinnor som har ärvt. Vad beror detta på? Hur kan det ändras? Här lyfter vi fram Lovisa Löwenborg som har grundat ett kvinnligt investeringsnätverk och Annika Backlund, ägare till 700 lägenheter och en av få svenska kvinnor som har byggt upp ett eget fastighetsbestånd från noll. Hur ser deras erfarenheter ut?
Lovisa Löwenborg, grundare Wire Invest, Annika Backlund, ägare AB-hem

14.15 "Lilla gumman" – hur får vi bort de destruktiva krafterna?
   
Härskarteknik, vuxenmobbning, machokultur, olämpligt ledarskaop – alla vet att de destruktiva tendenserna finns och att de lätt tar plats om de inte stoppas i tid. Bygg- och fastighetssektorn sägs tillhöra de mest drabbade – hur ser verkligheten ut och vad bör göras för att förbättra situationen?
Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna, Avin Faily, projektledare, Stendörren, Ann Bjurström, avdelningschef, Arcona, Kristina Alvendal, styrelseproffs

14.40 Fikapaus

15.10 Panel: Börs-vd:arna
Fastighetssektorns kvinnliga börs-vd:ar diskuterar marknadens hetaste frågor för dagen – med fokus på de tyngre frågor som har diskuterats i föregående pass: Svartjobb, organiserad brottslighet, härskarteknik, machokultur och frånvaron av kvinnligt ägande i fastighetssektorn.
Biljana Pehrsson, vd, Kungsleden, Ulrika Hallengren, vd, Wihlborgs, Annica Ånäs, vd, Atrium Ljungberg, Eva Landén, vd, Corem och Carola Lavén, vd, Besqab

15.40 Inspiration: Från Årets Unga Fastighetskvinna till Börs-vd
Sedan seminariet Fastighetskvinnan startades år 2014 har vi haft två stående punkter: Panelen med samtliga kvinnliga börs-vd:ar och utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. För första gången har nu en tidigare finalist tagit steget till att bli börs-vd. Vi lyfter därför särskilt fram henne.
Rebecka Eidenert, vd, Studentbostäder i Sverige AB

15.55–16.10 Årets Unga Fastighetskvinna – prisutdelning!
  
Årets Unga Fastighetskvinna är en utmärkelse som går till en kvinna. i eller kring fastighetsbranschen. Vinnaren är max 35 år (född 1986 eller senare), antar gärna utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare i branschen. Hela branschen kan nominera sina favoriter. MGruppen är prissponsor och juryn består av 
Kristina Alvendal, stadsbyggnadsexpert och juryordförande, Biljana Pehrsson, vd, Kungsleden och Caroline Arehult, tillträdande vd, Akademiska Hus


Fastighetskvinnan 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 2 september, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

GRUPPRABATT:
 Till och med 30 juli kan du anmäla fyra personer från ditt företag och bara betala för tre!

Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:Partners: