Image
Max Barclay, Nordenchef på Newsecs rådgivningsverksamhet, vittnar om fortsatt bra tryck på fastighetsmarknaden och transaktionsåret ser ut att bli det näst starkaste någonsin.

Konsultjätten ser fortsatt bra tryck på fastighetsmarknaden

Bolag Trots att de ekonomiska orosmolnen hopar sig ser fastighetsmarknaden ut att gå mot sitt näst starkaste transaktionsår någonsin – det framgår av den senaste utgåvan av den halvårsvisa fastighetsrapporten Newsec Property Outlook som Newsec släpper idag. För Fastighetssverige berättar Max Barclay, Nordenchef på Newsecs rådgivningsverksamhet, om marknadens motståndskraft, farhågor inför framtiden och varför 2023 sannolikt blir ett trögare år.


Max Barclay, Head of Newsec Advisory i Newsec, Lena Molund-Tunborn, vd i Bostads AB Poseidon och Reine Johansson, vd för HSB Göta, är nya medlemmar i Fastigos styrelse.

Newsec och Poseidon in i Fastigos styrelse

Bolag Reine Johansson, vd för HSB Göta, Lena Molund-Tunborn, vd i Bostads AB Poseidon och Max Barclay, Head of Newsec Advisory i Newsec, är nya i Fastigos styrelse.


Stora Kompetensdagen
Anders Holmestig, Anneli Jansson, Jeanet Corvinius och Max Barclay medverkar på premiärupplagan av Stora Kompetensdagen den 21 april på Birger Jarl i Stockholm.

Stora Kompetensdagen: Toppcheferna om kompetensutmaningarna

Stora Kompetensdagen Den 21 april är det dags för den första upplagan av Stora Kompetensdagen – en heldag om utmaningarna gällande att hitta och behålla rätt kompetens för bolagen i samhällsbyggnadssektorn. Under dagen får du bland annat lyssna till ett panelsamtal med företrädare för Humlegården, Newsec, Fastighetsägarna och Byggcheferna om deras syn på kompetensutmaningarna på längre sikt.


Max Barclay.

Newsec: Stark utveckling för den nordiska detaljhandeln

Bolag Newsec menar att den fysiska handeln i Norden "på många sätt blomstrar"


Johanna Hessius.

Johanna Hessius blir ny Sverigechef för Newsec Advisory

Bolag Newsec har utsett Johanna Hessius till ny Sverigechef för Newsec Advisory. Johanna Hessius som internrekryteras till rollen kommer närmast från en tjänst som COO för den svenska rådgivningsverksamheten.


Max Barclay.

Newsec: Fortsatt stor potential inom logistik

Bolag I nya Newsec Property Outlook har Newsec identifierat ett antal nyckelinsikter om den svenska och nordiska marknaden för industrifastigheter. Newsec kan konstatera att det råder brist på moderna logistikytor i Norden och att det starka intresset från internationella aktörer fortsätter att pressa ner direktavkastningskraven.


Barclay först i Norden med SIOR-certifiering

Karriär Max Barclay, chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, har som enda person i Norden blivit SIOR-certifierad. Certifieringen tilldelas personer som anses hålla hög kvalitetsnivå och stark transaktionshistorik på den kommersiella fastighetsmarknaden.


"Man måste våga göra fel"

Fredagsprofilen Vem i branschen tar Newsecs Max Barclay helst ett glas med? Vilken affär ångrar han att han backade ur? Och vilka andra företagsledare inspirerar honom? Det och mycket mer berättar han i den nya artikelserien Fredagsprofilen.


Newsec: Stabilt i dag – men osäker framtid

Bolag De senaste åren har bjudit på en glödhet fastighetsmarknad – samtidigt menar nu många att riskerna och osäkerheten ökar. Den senaste utgåvan av Newsec Property Outlook fokuserar på potentiella orosmoln på fastighetsmarknaden och vad som kan utlösa en eventuell kris.


Newsec storrekryterar

Bolag Newsec hämtar in från Savills och Huge till sin rådgivningsverksamhet.


”Börjar lossna inom infrastruktur”

Bolag Newsecs vd Max Barclay ser en fortsatt stark fastighetsmarknad trots en viss tillbakagång. Och det ser han som det mest oväntade i branschen hittills i år.


Fastighetskvinnan
Sima Ghaemi vann Årets Unga Fastighetskvinna 2016.

Årets Unga Fastighetskvinna – om en vecka stänger nomineringen

Fastighetskvinnan Förra året vann Skanskas Sima Ghaemi en resa till ett stort fastighetsevent i New York. Vem ska vinna Årets Unga Fastighetskvinna 2017?
Du har nu en vecka på dig att nominera din favorit – eller dig själv – till tävlingen.


Vd:arna om kompetensförsörjning

Sverige ENKÄT: Så vill en kvartett med bolagstoppar lösa framtidens kompetens i fastighetsbranschen. "Branschens hippfaktor inte så hög."


Svenska fastigheter fortsatt heta

Sverige Investeringstakten på den svenska fastighetsmarknaden visar inga tecken på inbromsning under årets första kvartal. Intresset från utländska investerare som för andra kvartalet på rad är nettoköpare verkar inte heller ha avtagit.


Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna – här är den nya juryn

Fastighetskvinnan Nu är det dags att nominera era favoriter till utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Prisutdelningen sker i samband med seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 7 september. Vinnaren utses av en kvalificerad jury – varav två ledamöter är nya för året.


Barclay om topplaceringen

Event Newsecs vd om vad tredjeplatsen i Sveriges Bästa Arbetsplatser betyder för bolaget. ”Bra att vi syns i toppen”.


Newsec: Starkare tillväxt under 2017

Sverige En politiskt turbulent omvärld till trots så står sig de europeiska och amerikanska ekonomierna stabilt och Newsec förväntar sig en starkare tillväxt under 2017. Global marknadsoro har ännu inte haft någon större inverkan på den nordeuropeiska fastighetssektorn och Newsec förväntar sig fortsatt intresse från investerare under året. Räntorna är fortsatt låga och det finns en betydande mängd likviditet i systemet, skriver Newsec i sin rapport Property Outlook.


"Den har vuxit och blivit bättre"

Mipim Återigen är Newsec den svenska aktör som skickar flest medarbetare till Mipim. – Vi väger hela tiden kring om vi ska åka ner, säger vd Max Barclay.


Newsec tror att transaktionsintensiteten kommer att bestå

Transaktioner Enligt Newsec genomfördes affärer till en volym om 201 miljarder kronor under ett mycket intensivt 2016 vilket innebär en ökning med 37 procent (motsvarande siffra för 2015 var 147 miljarder kronor). Newsec förutspår att transaktionsintensiteten kommer att bestå under 2017.


Fastighetsdagarna
Sophia Mattsson Linnala, Max Barclay, Lennart Sten och Peter Broström.

Hur blir fastighetsåret 2017?

Fastighetsdagarna Vilka trender kommer att bli utmärkande på fastighetsmarknaden 2017? Fyra branschtoppar diskuterar på Fastighetsdagarna.