Image
Newsec stärker styrelsen för Investment Management med erfarna branschprofiler, bland annat Lars-Åke Tollemark, Patrik Hall och Kerstin Hessius.
Newsec stärker styrelsen för Investment Management med erfarna branschprofiler, bland annat Lars-Åke Tollemark, Patrik Hall och Kerstin Hessius. Bild: Newsec

Newsec förstärker med erfarna branschprofiler

Bolag Newsec har initierat Advisory Board för affärsområdet Investment Management, för att erbjuda en strategisk plattform för investerare att utforska potentiella affärsmöjligheter och få insikter om fastighetsmarknaden.
Publicerad den 30 Augusti 2023

Syftet med Newsecs rådgivande styrelse inom området Investment Management är att förstå och tolka komplexiteten i fastighetsvärdekedjan. Genom detta initiativ kompletterar Newsec sin fastighetskunskap. Styrelsen, bestående av erfarna ledare, kommer kontinuerligt att granska fastighetsbranschen och identifiera möjliga investeringsmöjligheter. Med djup kunskap om fastighetsmarknaden och omfattande nätverk ger styrelsen värdefull vägledning till investerare.

– Ovissa tider kräver ett långsiktigt perspektiv. Trender och marknader tenderar att förändras, och därför är jag stolt och hedrad över att vi lyckats attrahera en sådan senior grupp personer. Med deras expertis och unika kunskap kommer både Newsec och våra kunder att få ökad förståelse och mervärde över alla områden och investeringsmöjligheter, säger Max Barclay, vice koncernchef Newsec.

Investment Managements Advisory Board består av Kerstin Hessius, en mycket erfaren och framstående ledare inom finansbranschen, med erfarenhet av chefspositioner på Tredje AP-fonden (AP3), Stockholmsbörsen (Nasdaq/OMX) och privata banker. Hon har även tjänstgjort som vice Riksbankschef.

Klas Eklund är en framstående ekonom med erfarenhet från både privat och offentlig sektor. Eklund tjänstgjorde som chefsekonom på SEB, en av de största bankerna i Norden, i många år. Han är en expert på ekonomisk politik, inklusive penning- och finanspolitik. Han har lett flera framstående kommittéer och utredningar och har skrivit en bästsäljande svensk lärobok inom ekonomi.

Henrik Steinbrecher har över 25 års erfarenhet från PwC där han agerat rådgivare åt klienter inom privat och offentlig sektor inom bland annat familjeföretag, private equity och fastigheter. Han har haft ledande befattningar på PwC, inklusive Territory Senior Partner för PwC i Sverige samt chef för rådgivning, konsulttjänster och dealstjänster. Han har även varit ansvarig för PwCs fastigheter i Europa och globalt.

Lars-Åke Tollemark är en erfaren ledare inom fastighetsbranschen. Med en bakgrund inom detaljhandel och kommersiella fastigheter har Tollemark en imponerande meritlista över att bygga framgångsrika organisationer och uppnå enastående ekonomiska resultat genom stora utvecklingsprojekt. Under sin tid som nordisk VD på URW genomförde han projekt med en nettosatsning på 1,2 miljarder euro, inklusive prisbelönta Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm.

Patrik Hall är erfaren fastighetsprofil med över 30 års erfarenhet. Han har haft flera ledande befattningar, inklusive VD för Heimstaden, samt arbetat intensivt med finansiering, internationella investeringar och joint ventures. Patriks expertis omfattar alla segment av fastighetsmarknaden och har bidragit till Heimstadens expansion från Sverige till tio länder i Europa.

Newsec har en historia av att assistera internationellt pensionskapital med investeringsförvaltning i Sverige, Finland och nyligen även Danmark och Norge. Investeringsgruppen har en stark närvaro på fastighetsmarknaden med nära kontakter med utvecklare, fastighetsägare, rådgivare och finansiärer för att få tillgång till de mest attraktiva affärerna på marknaden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige