Image
Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Patrik Hall ser fram emot en friare roll

Bolag Heimstadens mångåriga vd Patrik Hall kommer att lämna den operativa rollen vid årsskiftet och istället fortsätta som Senior Advisor och medlem i Group Investment Committee inom bolaget. För Fastighetssverige berättar han om beslutet och den fortsatta framtiden inom bolaget. Han kommenterar också bolagets Q3-rapport, utmaningarna framöver och de stora obligationsförfallen som väntar de kommande två åren.


Patrik Hall, avgående vd för Heimstaden

Heimstaden redovisar miljardförlust

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Heimstaden ökar intäkterna och driftöverskottet i tredje kvartalet 2022. På sista raden blir det dock miljardförlust, tyngt av stora negativa värdeförändringar.


Helge Krogsbøl axlar rollen som vd för Heimstaden

Helge Krogsbøl efterträder Patrik Hall som vd för Heimstaden

Karriär Efter 20 år som vd har Patrik Hall valt att lämna rollen för att fortsätta som Senior Advisor och medlem i Group Investment Committee. Helge Krogsbøl, COO, tillträder som ny vd den 1 januari 2023.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Hall ett år efter Akelius-förvärvet: "Köpte på perfekt fel tidpunkt..."

Bolag I slutet av oktober 2021 fick Heimstaden slutgiltigt godkännande om förvärvet av Akelius fastighetsportföljer i Tyskland, Danmark och Sverige. Nästan ett år senare blickar Heimstadens vd Patrik Hall tillbaka på det jättelika 92-miljardersförvärvet och den, i backspegeln, "perfekt felaktiga tidpunkten" för köpet. Han berättar också hur de ser på framtiden för beståndet idag.


Patrik Hall, vd för Heimstaden Bostad, och Per Ekelund, vd för Victoriahem.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Victoriahem och Heimstaden

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Idag har turen kommit till Victoriahem och Heimstaden Bostad.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Heimstaden ökade förvaltningsresultatet i andra kvartalet

Bolag Heimstaden redovisar ett ökat förvaltningsresultat i andra kvartalet 2022, jämfört med samma period året innan.


Patrik Hall.

Heimstaden: Hisnande 300 miljarder i fastighetsvärde

Bolag Heimstadens bokslut visar att bolagets fastighetsvärde är uppe i 305,7 miljarder kronor. Beståndet omfattar 149 948 bostäder.
Bolaget gjorde en vinst om 24 miljarder före skatt under 2021. Heimstaden Bostad kontrollerar nu också 15 procent av det finska fastighetsbolaget Kojamo.


Patrik Hall, Magnus Nordholm, Nicole Poetsch och Annette Kroeger.

Heimstaden Bostad och Allianz bildar JV för svenska delen av Akelius

Transaktioner Allianz Real Estate investerar 7,9 miljarder kronor i Heimstaden Bostads svenska portfölj som nyligen förvärvades från Akelius, genom att bilda ett samriskbolag om 30.4 miljarder kronor för den svenska delen av Akeliusportföljen.


Patrik Hall.

Ökat nettoresultat för Heimstaden under tredje kvartalet

Bolag Fastighetsbolaget Heimstaden redovisar ökande nettoresultat under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.


Patrik Hall.

Patrik Hall: "Protesterna får man se som ett resultat av Berlins utveckling"

Bolag Patrik Hall har varit vd för Heimstaden Bostad sedan 2003 och under den tiden varit med om en omfattande tillväxtresa. Under Fastighetssveriges event Fastighetsmarknadsdagen Skåne som hölls under onsdagen berättade han mer om tiden på bolaget och jätteförvärvet från Akelius. Han berättade också hur han ser på boendesituationen i Berlin där stora protester från hyresgäster lett fram till ett kontroversiellt förslag som skulle kunna få stora konsekvenser för privata fastighetsägare i den tyska huvudstaden.


Patrik Hall.

Hall om 92-miljardersköpet från Akelius: "Vi får mycket för pengarna"

Transaktioner Efter att ha gjort den största transaktionen genom tiderna på den nordiska fastighetsmarknaden berättar Heimstadens vd Patrik Hall för Fastighetssverige om vägen fram till den enorma affären, vad som lockade med Akelius-bestånden och hur det känns att spendera över 90 miljarder kronor i en enda transaktion. Dessutom kommenterar han det medborgarförslag som röstades igenom i Berlin under söndagen som kan innebära att staden ska köpa hundratusentals bostäder från privata fastighetsbolag för "långt under marknadsvärde".


Patrik Hall.

Bomben: Heimstaden köper Akelius-bestånd i jättelik rekordaffär

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, förvärvar 599 fastigheter med 28 776 hyresrätter i Berlin, Hamburg, Stockholm, Malmö och Köpenhamn från Akelius för 92,5 miljarder kronor. Det är den största fastighetsaffären i Norden genom tiderna.


Katarina Skalare och Patrik Hall.

Heimstaden miljardsatsar med nya klimatmål

Energi/miljö Heimstaden Bostad har satt nya klimatmål och siktar på att investera fem miljarder kronor för att minska bolagets växthusgasutsläpp med minst 46 procent vid 2030. Detta sker i linje med Parisavtalets ambition om att den globala uppvärmningen inte ska överstiga 1,5 grader.


Patrik Hall.

Starkt kvartal för Heimstaden – över 4,5 miljarder i vinst

Bolag Heimstaden redovisar ökade hyresintäkter och förbättrat resultat i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Vinsten för perioden blev 4,6 miljarder kronor.


Patrik Hall.

Hall: "Det kom som en blixt från en klar himmel"

Bolag Patrik Hall om Heimstadens intåg på sin åttonde europeiska marknad, åtgärden som sänker värdena i Holland – och åtgärden som höjer dem i Berlin.


Patrik Hall.

Heimstaden äntrar Storbritannien – miljardköper i Birmingham

Transaktioner Heimstaden köper bostadsprojektet Soho Wharf i Birmingham för 1,9 miljarder kronor av Apsley House Capital och Galliard Homes. Det är bolagets första affär i Storbritannien.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Heimstaden: Solida operativa resultat

Bolag Heimstaden visar fortsatt positiv utveckling med ett starkt bokslut för 2020. Bland annat ökade hyresintäkterna med 62,5 procent jämfört med 2019, med en överskottsgrad på 57,9 procent, i linje med föregående år.


Katarina Skalare.

Heimstaden Bostad: EU:s nya taxonomi måste justeras

Energi/miljö Heimstaden Bostad AB har lämnat in sitt remissvar till EU-kommissionen gällande den föreslagna lagstiftningen om kommissionens taxonomi. Heimstaden Bostad stödjer förslagets ansats om att styra investeringar inom fastighetssektorn till hållbara investeringar, dock ifrågasätter Heimstaden Bostad delar ur förslaget och menar att vissa punkter riskerar att ha en negativ effekt på miljön.


Patrik Halls Heimstaden köper Niams danska portfölj i Danmarks hittills största fastighetstransaktion. Bland annat ingår Da Vince Park i Aalborg.

Heimstaden Bostad köper Niams danska portfölj för över 16 miljarder

Transaktioner Niam och Heimstaden Bostad genomför Danmarks största fastighetsaffär genom tiderna.


Patrik Hall.

Heimstaden Bostad expanderar till Polen

Transaktioner Heimstaden Bostad köper två build-to-rent projekt i Warszawa, Polen. Säljare är franska entreprenadföretaget Eiffage, som också kommer vara huvudentreprenör. Köpeskillingen uppgår till cirka 65 miljoner euro.