Image

Fastighetskvinnan - 14 September 2023

Torsdag 14 september

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Medverkande Fastighetskvinnan 2023

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är en inspirerande och erfaren kommunikationsexpert. Hon är en av Sveriges mest anlitade moderatorer, ofta inom bostads- och fastighetssektorn. Hon föreläser om kommunikation, relationer, samarbete och ledarskap, och som talartränare utbildar hon både grupper och enskilda i kommunikation och ledarskap – såväl fysiskt som digitalt.
Marie Bucht Toresäter

Marie Bucht Toresäter

Marie Bucht Toresäter är vd för Novier (tidigare Novi Real Estate). Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec. Marie Bucht Toresäter är med i expertpanelen på Fastighetskvinnan.
Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan hösten 2021 vice VD/Affärsområdeschef Företag på Newton Kompetensutveckling. Hon var dessförinnan partner och vd på Fasticon Kompetens, sedan 2016. Hon har tidigare arbetat för bland annat Atrium Ljungberg och Aberdeen. Susanne Åhlén är expertkommentator/sidekick på Fastighetskvinnan.
Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är en av Sveriges mest välrenommerade ekonomer. Hon är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Annika Edström

Annika Edström

Annika Edström är sedan vintern 2022/2023 analyschef på CBRE. Hon var dessförinnan Head of What´s Next på Cushman & Wakefield med ansvar för Research & Insight. Hon har lång fastighetserfarenhet inom såväl transaktioner, värdering och finansiering som projektutveckling. Hon har en masterexamen i Real Estate Management från KTH.
Carolina Klüft

Carolina Klüft

Carolina Klüft är en av Sveriges absolut främsta friidrottare genom tiderna. Och sedan 2019 är hon verksamhetschef för Generation Pep, organisationen som enar människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. En av huvudfrågorna man driver är att göra barnkonventionen till en naturlig och självklar del vid beslut som rör samhällsbyggnad.
Anneli Jansson

Anneli Jansson

Anneli Jansson är sedan 2016 vd för Humlegården Fastigheter. Hon ansvarade från 2012 för brittiska Grosvenor Funds nordiska verksamhet. Hon har även erfarenhet från KF Fastigheter, Vision & Resurs Fastighetsutveckling, Ernst & Young och AGL.
Kristina Alvendal

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal har lång erfarenhet från både politiken och fastighetsbranschen. Hon var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon var mellan 2011 och 2014 vd för Airport City Stockholm och driver nu det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB. Hon är sedan starten 2014 med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna och är sedan 2017 dess ordförande.
Johanna Skogestig

Johanna Skogestig

Johanna Skogestig är sedan i november 2019 vd för Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag. Hon har arbetat för Vasakronan sedan 2015, tidigare som ansvarig för bolagets analys- och transaktionsverksamhet. Hon arbetade för dåvarande AP Fastigheter (som sedan förvärvade och bytte namn till Vasakronan) 1998-2007 och satt redan då i ledningsgruppen. Mellan 2007 och 2015 var hon CIO på Areim och Sveafastigheter.
Johanna Skogestig är juryledamot i Årets Unga Fastighetskvinna.
Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson är med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna. Hon har en lång bakgrund i fastighetssektorn, bland annat som vd för Kungsleden mellan 2013 och 2021. Hon var tidigare Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling. Hon är utbildad civilingenjör från KTH. Biljana Pehrsson är sedan hösten 2022 vd för Nordr.
Lena Boberg

Lena Boberg

Lena Boberg är sedan våren 2020 vd för Alecta Fastigheter. Hon var tidigare vd för Ica Fastigheter och dessförinnan var hon finanschef på bolaget i fyra år. Hon har tidigare varit finanschef på Skandrenting och även arbetat för bland andra Know It och Hagströmer & Qviberg. 
Carola Lavén

Carola Lavén

Carola Lavén är sedan 2020 vd för Besqab, som utvecklar bostads- och samhällsfastigheter. Hon var i sex år på 2010-talet vd för NCC Property Development och har även innehaft ledande positioner inom bland andra Castellum och Atrium Ljungberg. Hon sitter även med i styrelsen för Grand Hotel, där seminariet Fastighetskvinnan hålls.
Therese Rattik

Therese Rattik

Therese Rattik är sedan 2013 vd för Areim. Hon har varit verksam inom bolaget sedan starten 2003 och varit partner sedan 2007. 
Hon har en Executive MBA med global economy-inriktning från Handelshögskolan i Stockholm, samt examen i bygg- och fastighetsekonomi från KTH.
Anna K Johansson

Anna K Johansson

Anna K Johansson är handelsexpert med mer än 15 års erfarenhet inom handel och utveckling. Hon har arbetat med en rad internationella aktörer i samband med deras etablering på nya marknader. Hon är sedan 2013 Senior Projektledare på TAM Group och arbetade tidigare för Cushman & Wakefield som Head of Retail för Norden.
Angela Tillman Sperandio

Angela Tillman Sperandio

Angela Tillman Sperandio har en bakgrund inom design, kommunikation och digital tjänsteutveckling. I sin roll som strateg och facilitator på designbyrån Doberman jobbar hon med innovationsprocesser för stads- och fastighetsutveckling, nya sätt att arbeta som kräver både mod, tillit och ett ständigt sökande efter kunskap.
Liva Lager

Liva Lager

Liva Lager är sedan hösten 2022 affärsområdeschef på EY Doberman. Hon har tidigare jobbat på liknande ledande positioner på bolag såsom Sally och Tieto. Hon har även varit styrelseordförande för mentorprogrammet Pepp!. 

Lisa Lagerén

Lisa Lagerén

Lisa Lagerén är chefsanalytiker på RSD Retail och ansvarar för marknadsanalys och handelsutredningar. Tidigare har hon varit seniorkonsult på Newsec och analyschef på Niras.

Louise Ryning

Louise Ryning

Louise Ryning är affärsutvecklingschef på Unibail-Rodamco-Westfield i Norden, som äger fyra köpcentrum i Stockholm, bland andra Westfield Mall of Scandinavia. Hon började på dåvarande Unibail-Rodamco 2009 och har sedan dess innehaft ett flertal olika positioner inom koncernen. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.
Joanna Berg

Joanna Berg

Sedan 2020 är Joanna Berg regionchef för bostäder i Stockholm och Mälardalen på Nrep. Bolaget som är erkänt för sin förmåga att omforma den byggda miljön, inklusive flera storskaliga stadsdelsutvecklingsprojekt, förvaltar 8 miljoner kvadratmeter fastigheter i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen och Tyskland. Hon har tidigare arbetat på bland Atrium Ljungberg, Riksbyggen och Järntorget Bostad.
Lisa Malmros

Lisa Malmros

Lisa Malmros är sedan 2022 vd för och medgrundare av fintech-bolaget Charly Equity. Hon var även med och grundade bolaget Farm Stockholm samt var verksam i ledande positioner på Åkestam Holst under drygt sju år.

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 14 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:Se film från ett tidigare event här: