Image

Fastighetskvinnan - 2 September 2021

2 september 2021

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Medverkande – håll utkik efter uppdateringar!


Anna Bellman

Anna Bellman

Anna Bellman är moderator på Fastighetskvinnan. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Kristina Alvendal

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal har lång erfarenhet från både politiken och fastighetsbranschen. Hon var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon var mellan 2011 och 2014 vd för Airport City Stockholm och driver nu det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB. Hon är ordförande i juryn för Fastighetssveriges utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna.
Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson är sedan hösten 2013 vd för Kungsleden. Hon var tidigare Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling. Hon är utbildad civilingenjör från KTH, och har varit verksam i fastighetsbranschen i drygt 20 år. Hon är juryledamot i Årets Unga Fastighetskvinna.
Caroline Arehult

Caroline Arehult

Caroline Arehult tillträder under hösten posten som vd för Akademiska Hus. Hon är utbildad civilingenjör och har haft flera ledande positioner inom fastighetsbranschen, bland annat som vd för Skanska Fastigheter Stockholm och vd för Hemfosa som i början av 2020 blev uppköpt av SBB. Hon är juryledamot i Årets Unga Fastighetskvinna.
Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är en av Sveriges mest välrenommerade ekonomer. Hon är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra är före detta partiledare för Moderaterna. Hon lämnade politiken 2018 och ägnar sig nu mest åt styrelsearbete och rådgivning. Hon sitter i dag med i styrelserna för Soltech Energy (ordf), Castellum, Carasent, SJR och Swedish Space Corporation.
Pernilla Bonde

Pernilla Bonde

Pernilla Bonde är vd för HSB Riksförbund. Hon har varit verksam inom HSB sedan 2009.
Annika Backlund

Annika Backlund

Annika Backlund är vd och ägare av AB-hem som hon grundade 2010. Bolaget äger i dag cirka 700 bostäder på flera olika mindre orter i Mellansverige. Innan hon startade AB-hem drev hon en camping tillsammans med son bror.
Kajsa Hessel

Kajsa Hessel

Kajsa Hessel är ordförande i Ledarnas branschförening Byggcheferna och vd för Svensk Byggtjänst. Hon har sedan 1999 verkat i ledande befattningar inom kunskapsintensiva tjänsteföretag så som rekryteringskonsulting, informationsförlagsverksamhet, konsulting inom byggprojektledning och installationsprojektering. Sedan 2017 har hon aktivt drivit branschens hållbarhetsfrågor inom Etiska Rådet och som ordförande för branschföreningen Byggcheferna. 2020 blev hon utsedd till Årets Samhällsbyggare.
Lovisa Löwenborg

Lovisa Löwenborg

Lovisa Löwenborg är grundare till det kvinnliga investerarnätverket Wire Invest som hon startade tillsammans med Ellie Elmondt. Syftet är att ge fler kvinnor möjlighet att investera i fastigheter – samtidigt som det kan vara en plattform för att förändra samhällsstrukturer.
Avin Faily

Avin Faily

Avin Faily är sedan 2018 anställd som projektledare, projekteringsledare och utvecklare på Stendörren och utsedd till skyddsombud. Hon är utbildad byggnadsingenjör och har tidigare arbetat för olika konsultföretag, bland andra Hifab i närmare tio år.
Louise Brown

Louise Brown

Louise Brown är sedan hösten 2020 vd för granskningsföretaget Ansvar Säkerhet. Hon är en av Sveriges ledande experter på anti-korruption, ISO37001-revisor, har engagerats som extern expert till Uppdrag Granskning, Världsbanken med flera. Byggbranschen ligger i topp för svartarbete och bristande socialt ansvar. Louise Brown jobbar för att vända rubriker om ”Hysteriskt mycket brottslighet inom bygg” till konstruktiv förbättring och försvarbar konkurrenskraft.
Ulrika Hallengren

Ulrika Hallengren

Ulrika Hallengren är sedan våren 2018 vd för Wihlborgs. Hon var tidigare projekt- och utvecklingschef på bolaget. Mellan 2010 och 2015 var hon vd för Fastighets AB ML4 med ansvar för uppförande av Max IV och dessförinnan hade hon olika roller inom Tyréns i tolv år. Hon är utbildad högskoleingenjör (bygg) från Lunds Tekniska Högskola.
Anna Denell

Anna Denell

Anna Denell är sedan 2008 hållbarhetschef på Vasakronan. Hon har även arbetat för Locum och AP Fastigheter. Hon har flera gånger varit med på listan över de 100 mest inflytelserika i miljö-Sverige, blivit utsedd till Årets Samhällsbyggare, Årets hållbarhetschef och tilldelats Greenbuild Europe Leadership Award.
Karin Witalis

Karin Witalis

Karin Witalis är Head of Research på Colliers.Hon har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen, både som konsult och investerare. Hon har drivit eget konsultbolag inom området fastighetsresearch och hon har dessförinnan varitanalyschef hos både DTZ och CBRE. Hon har även arbetat utomlands på JLL och ING Real Estate InvestmentManagement i London.
Veronica Palmgren

Veronica Palmgren

Veronica Palmgren är stadsutvecklingsdirektör på Citycon sedan oktober 2018 med ansvar de svenska utvecklingsprojekten. Veronica har nästan 20 års erfarenhet av stora stadsutvecklingsprojekt likväl som förvaltning och utveckling av köpcentrum som Bromma Blocks, Tuna Park och nu Kista Galleria och Liljeholmen. Veronica är diplomerad Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har med sig tidigare erfarenhet från strategisk varumärkes- och konceptutveckling i andra branscher.
Eva Landén

Eva Landén

Eva Landén är sedan 2012 vd för Corem. Hon är utbildad civilekonom och har arbetat inom Corem sedan 2008. Hon har tidigare arbetat som ekonomichef för Bonnier Cityfastigheter samt varit revisor hos PWC.
Ann Bjurström

Ann Bjurström

Ann Bjurström har arbetat för Arcona sedan 2011, år 2016 blev hon bolagets första kvinnliga affärschef och den 1 juli 2018 tillträdde hon rollen som avdelningschef och representant i Arconas ledningsgrupp. Hon är civilingenjör från KTH och har även arbetat för C&M Projekt, Projektgaranti och Energo.
Carola Lavén

Carola Lavén

Carola Lavén är sedan 2020 vd för Besqab. Hon kom då närmast från Castellum där hon var vice vd och investeringsdirektör. Hon har även varit affärsområdeschef på NCC Property Development Nordic och affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg och Ljungberggruppen. Hon är utbildad civilingenjör från KTH.
Annica Ånäs

Annica Ånäs

Annica Ånäs är sedan februari 2016 vd för Atrium Ljungberg. Hon började på Atrium Ljungberg 2008 och blev CFO 2011. Hon har tidigare varit revisor på Deloitte och vd för kommunikationsbyrån Producenterna. Hon är utbildad till både civilekonom och jurist.
Victoria Ödmark

Victoria Ödmark

Victoria Ödmark är affärsutvecklare på NREP. Hon har arbetat för NREP sedan 2017 med affärsutveckling, transaktioner och förvaltning. Hon är civilingenjör från KTH och har tidigare arbetat för Savills och Newsec, sitter i styrelsen för Bengt Dahlgren Brand & Risk och ligger bakom välgörenhetsloppet ”Vem springer du för?” till förmån för Cancerfonden.
Mimmie Sundin

Mimmie Sundin

Mimmie Sundin är affärschef på Arcona sedan januari 2020. Hon kom närmast från Skanska där hon arbetat i olika befattningar inom linjeorganisationen, senast som distriktschef. Hon är civilingenjör från KTH och är även styrelseledamot i Exengo Installationskonsult AB.
Christina Kämpe

Christina Kämpe

Christina Kämpe är regionchef i Göteborg och director inom Capital Markets på Colliers. Hon har 15 års erfarenhet från fastighets- och transaktionsmarknaden. Hon har tidigare varit ansvarig för samhällsfastigheter på NCC Property Development Sverige och arbetat i nio år på JLL som national director på Capital Markets.

Fastighetskvinnan 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 2 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:Partners: