Image

Fastighetskvinnan - 2 September 2021

2 september 2021

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Datscha

Partnerlogo

Datscha är en ledande leverantör av kommersiell fastighetsunderrättelse som funnits på den nordiska marknaden sedan 1996. Med kontor i Sverige, Finland och Storbritannien erbjuder Datscha unika serviceprogram med omfattande, noggrann och aktuell information, analys och insikter om transaktioner, ägande, ockupanter, footfall, hyresdata och mer. Datschas prisbelönta plattform är känd för sina fantastiska webbaserade tjänster av information och analys av kommersiella fastigheter, hyresnivåer, fastighetsinnehav och möjligheten att simulera marknadsvärden. Datscha förvärvades av Real Capital Analytics (RCA) 2019. Med Datschas tekniska tillvägagångssätt och RCAs globala närvaro och datatillgångar ger Datscha-plattformen oöverträffad expertis om investeringstransaktionsdata. RCA grundades år 2000 och erkänns som auktoritet för de affärer, aktörer och trender som driver de kommersiella fastighetsmarknaderna. RCA täcker alla marknader globalt och levererar aktuell och tillförlitliga data med unik inblick i marknadsaktörer, prissättning och kapitalflöden.


Oscar Strauss, Head of Sales, Nordics, Datscha

NREP

Partnerlogo

NREP är en fastighetsinvesterare som utvecklar, förvaltar och innoverar för att förbättra den byggda miljön. Med ett långsiktigt perspektiv fokuserar NREP primärt på bostäder, logistik, samhällsfastigheter, kontor, stadsutveckling och ny teknik. Bolaget har i dag 400 medarbetare och förvaltar 4 miljoner kvadratmeter fastighetsyta, med ett AuM på drygt 100 miljarder kronor i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Polen.

NREP grundades 2005 med insikten att fastighetsbranschen står redo för förändring. Vi ser fastigheter som världens största produktkategori och arbetar för att göra fastigheter bättre för kunder, städer, miljön och samhället i stort. Genom åren har NREP brutit ny mark för hållbara fastighetslösningar, så som världens första storskaliga bostadsprojekt som går i linje med samtliga av FNs 17 globala hållbarhetsmål, Nordens största solcellsanläggning på tak, världens första byggnad av 100 procent återvunnen betong och den första djupgeotermiska brunnen med 95 procent mindre CO2-utsläpp.

NREP genomför i snitt en investering i veckan och ligger i framkant inom hållbarhet, kundorientering och implementering av teknik. För mer information, besök www.nrep.se.


Maria Sahlén, COO NREP i Sverige

HSB

Partnerlogo

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som ägs och styrs av 670 000 medlemmar. Vi strävar efter att förbättra boendet för våra nuvarande och framtida medlemmar. Detta gör vi genom att bygga nya bostads-och hyresrätter, utveckla och förvalta befintliga boenden och erbjuda bosparande som öppnar dörrar till att hitta ett eget hem. Vi drivs inte av kortsiktig vinst, utan av våra medlemmars intressen. Det skapar unika möjligheter att utveckla bostäder i hela landet, även på platser där få vill bygga men många vill bo.


Pernilla Bonde, vd, HSB Riksförbund

Colliers

Partnerlogo

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare. Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 18 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå. När du samarbetar med Colliers väljer du att arbeta med engagerade experter. Våra anställda är passionerade, tar personligt ansvar och gör alltid det som är rätt för våra kunder, våra anställda och vår omgivning. Vi attraherar och utvecklar branschledare, och gör det möjligt för dem att tänka och handla annorlunda för att uppnå exceptionella resultat.


Daniel Gorosch, vd & partner, Colliers Sverige

Arcona

Partnerlogo

Arcona projekterar, genomför byggentreprenader och utvecklar fastigheter i Storstockholm och Uppsala. Vi arbetar alltid i nära samverkan med kunden och med det övergripande syftet att förstå och utveckla kundens affär.

Arcona grundades 1985 med idé om att utmana det traditionella sättet att bygga och att skapa högre kundvärden genom att ha ett LEAN arbetssätt och lösa uppgifter tillsammans. Vi driver alla våra projekt med fokus på leanfilosofin och utvecklar kommersiella fastigheter såsom kontor, hotell, logistik, köpcentrum, vårdinrättningar, skolor och idrottshallar.

Vi är ca 250 medarbetare och 2020 omsatte koncernen 1,8 miljarder kronor. Exengo Installationskonsult och BSK Arkitekter ingår som strategiska kompetenser i Arconakoncernen. Sedan början av 2014 är Arcona en del av Veidekke-koncernen.

Vill du veta mer om Arcona besök gärna oss på www.arcona.se

 


Peter Kvist, vd, Arcona

Citycon

Partnerlogo

Citycon har en stark position som ägare, förvaltare och utvecklare av blandade centrummiljöer för en urban livsstil med handel, kontor och bostäder. Som ägare till fastigheter i Norden värda totalt 4,4 miljarder Euro står vi för en hållbar fastighetsförvaltning. Våra köpcentrum är centralt placerade i knutpunkter för kollektivtrafik och möter kundernas dagliga behov av livsmedel, hälsovård och tjänster. Av våra 37 centrum finns 6 i Sverige, inklusive Kista Galleria, 10 i Finland, 17 i Norge, två i Estland och två i Danmark. Besökarantalet uppgår till cirka 170 miljoner årligen. Bolaget är noterat på Nasdaq Helsingforsbörs (CTY1S) sedan 1988.


Veronica Palmgren, stadsutvecklingschef, Citycon

Forsen

Partnerlogo

Forsen är specialister på projekt-, projekterings- och byggledning inom framför allt hus, anläggning och bostad. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Kunskaperna, erfarenheterna och nytänkandet hos våra ca 200 medarbetare innebär att vi har kompetens i byggprocessens alla led. Vår bredd och vår storlek gör att vi kan bemanna alla typer av projekt. Vi arbetar med alla sorters genomförandeformer och är något av experter på delad entreprenad – det som ibland kallas för Construction Management (CM). Vi är nästan 200 medarbetare som finns över hela Sverige – från Kiruna i norr till Malmö i söder. Flera år i rad har vi fått bekräftelse på att vår HR-strategi är framgångsrik, då vi blivit certifierade som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Works globala standard.


Bengt Johansson, vd, Forsen

Mgruppen

Partnerlogo

Mgruppen har sedan starten 1931 utbildat Sveriges chefer- och ledare. Vi arbetar med såväl öppna som företagsanpassade utbildningar för dig som är informell ledare, ny som chef, erfaren chef, projektledare, specialist och för dig som sitter i ledningsgrupp, arbetar med HR, är VD eller verksam i annan ledande befattning. Vi erbjuder dag- och internatutbildningar, distansutbildningar online, webinar samt microlearnings.

Vi erbjuder även Executive MBA där alla program och moduler syftar till att fördjupa verklighetsnära kunskaper och insikter som kan appliceras direkt i din vardag.

Mgruppen har även möjlighet att, tillsammans med kunden, ta fram företagsanpassade program. Programmen kan spänna över lång tid eller utformas som korta workshops, allt beroende på situation, målgrupp och behov. Utbildningarna genomförs även på distans. Vår pedagogik är utvecklad för att skapa effekt oavsett i vilket format utbildningen genomförs. Vi har lång erfarenhet av att utforma upplägg för en rad olika målgrupper -till exempel, företags- och koncernledningar, styrelser, ledningsgrupper, högre chefer, mellanchefer, första linjens chefer, talanger, icke-chefer samt nyckelpersoner så som specialister och projektledare. För att uppnå bästa effekt jobbar vi med Blended learning där aktiviteter blandas för att uppnå önskad lärtransfer. Det innebär att du får en överblick på hela utvecklingsprocessen och blir påmind på det sätt som passar dig som deltagare. Att se hur vardag och klassrum hänger ihop för bättre effekt.

Vi erbjuder även rådgivningstjänster där vårt Advisory Board, bestående av erfarna konsulter, bistår företagsledningar/ledningsgrupper med rådgivning inom strategi, organisation, ledarskap m.m.

Vill du veta mer om Mgruppen får du gärna besöka oss på: www.mgruppen.se


Henrik Frohm, vd, Mgruppen

Fastighetskvinnan 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm – Vinterträdgården (ingång från Stallgatan/Blasieholmsgatan).

När: 2 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:Partners: