Image

Balder köper mer på Avenyn

Transaktioner Balder har utökat sitt innehav på Avenyn i Göteborg. Det senaste tillskottet är en butiksfastighet på 1 000 kvadratmeter.
Publicerad den 10 Maj 2012

Balder äger sedan tidigare tre fastigheter på Avenyn i Göteborg, samt ett par till på närliggande gator. Senast i höstas köpte man en fastighet av Stureplansgruppen för drygt 50 miljoner kronor.

Nu har man, via en bolagsaffär, köpt butiksfastigheten Lorensberg 46:5 för 40 miljoner kronor. Säljare är Eklandia, ett av Castellums dotterbolag i Göteborg.

Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 1 000 kvadratmeter. Tillträde har skett.

Förvärvet är i linje med Balders strategi att utöka det kommersiella beståndet i attraktiva lägen i Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige