Image
Sas Radisson Blu på Lindholmen (Lindholmen 39:2) i Göteborg.
Sas Radisson Blu på Lindholmen (Lindholmen 39:2) i Göteborg. Bild: Lindholmen.se

Skanska säljer nybyggt hotell

Transaktioner Skanska säljer det nybyggda hotellet Sas Radisson Blu på Lindholmen (Lindholmen 39:2) i Göteborg. Köpare är Balder och köpeskillingen uppgår till 420 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Maj 2013
Sas Radisson Blu på Lindholmen (Lindholmen 39:2) i Göteborg. Bild: Lindholmen.se
Sas Radisson Blu på Lindholmen (Lindholmen 39:2) i Göteborg. Erik Selin. Bild: Emma Granberg
Erik Selin.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 13 299 kvadratmeter och inrymmer 265 hotellrum. Hotellet kommer att drivas under varumärket Sas Radisson Blu.

Byggnaden kommer att certifieras enligt miljöklassningssystemet Leed med ambitionen att uppnå nivån guld.

- Skanska har genomfört ett fantastiskt arbete med att uppföra detta landmärke i Göteborg, vilket kommer att passa in mycket bra i Balders Göteborgsbestånd, säger Balders vd Erik Selin.

Leimdörfer var rådgivare åt Skanska i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige