Image

Ytterligare ett bolag noterar preferensaktier

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties planerar att notera bolagets preferensaktier för handel på First North Premier från och med 18 juni.
Publicerad den 4 Juni 2013
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Sedan tidigare har Sagax, Corem, Balder, Klövern och Alm Equity (First North) preferensaktier och Fastpartner har precis avslutat sin första emission och handeln med preferensaktierna påbörjas inom kort.

Oscar Properties genomförde i våras en private placement av preferensaktier till ett fåtal institutionella och privata investerare i Sverige och fick in 125 miljoner kronor.

Preferensaktierna har handlats inofficiellt och avsluten har legat runt 215-220 kronor per aktie och utdelningen ligger på 24 kronor per år (12 kronor i halvåret).

Oscar Properties går nu, i samarbete med Avanza, ut med ett erbjudande om att förvärva befintliga preferensaktier inför noteringen. Kursen ligger nu på 210 kronor, alltså en direktavkastning om 11,4 procent.

I samband med erbjudandet har Carnegie och Avanza Bank agerat finansiella rådgivare och Avanza Bank kommer vara bolagets Certified Advisor.

Företag noterade vid First North Premier åtar sig att följa de striktare regler avseende informationsgivning och redovisning som gäller på Nasdaq OMX Stockholm AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY