Image

Ytterligare ett bolag noterar preferensaktier

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties planerar att notera bolagets preferensaktier för handel på First North Premier från och med 18 juni.
Publicerad den 4 Juni 2013
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Sedan tidigare har Sagax, Corem, Balder, Klövern och Alm Equity (First North) preferensaktier och Fastpartner har precis avslutat sin första emission och handeln med preferensaktierna påbörjas inom kort.

Oscar Properties genomförde i våras en private placement av preferensaktier till ett fåtal institutionella och privata investerare i Sverige och fick in 125 miljoner kronor.

Preferensaktierna har handlats inofficiellt och avsluten har legat runt 215-220 kronor per aktie och utdelningen ligger på 24 kronor per år (12 kronor i halvåret).

Oscar Properties går nu, i samarbete med Avanza, ut med ett erbjudande om att förvärva befintliga preferensaktier inför noteringen. Kursen ligger nu på 210 kronor, alltså en direktavkastning om 11,4 procent.

I samband med erbjudandet har Carnegie och Avanza Bank agerat finansiella rådgivare och Avanza Bank kommer vara bolagets Certified Advisor.

Företag noterade vid First North Premier åtar sig att följa de striktare regler avseende informationsgivning och redovisning som gäller på Nasdaq OMX Stockholm AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige