Image
Efter räkenskapsårets utgång har händelser inträffat som påverkar bokslutet.

Bokslut dröjer för krisande Oscar Properties

Bolag Det är andra gången som Oscar Properties flyttar fram Q4-rapporten.


Oscar Properties undviker konkurs

Bolag Oscar Properties har undvikit en konkurs genom att ha betalat in ett miljonkrav till Dsam Sverige som begärde bolaget i konkurs, det skriver Expressen. Bolaget själva meddelar via ett pressmeddelande att man fattat beslut om att påkalla ett skiljeförfarande gentemot DSAM Sverige om återbäring av 14 miljoner kronor, vilket innefattar den fordran om en miljon som DSAM Sverige gjorde gällande som grund för sin konkursansökan gentemot bolaget.


Carl Janglin lämnar Oscar Properties med omedelbar verkan.

Carl Janglin lämnar Oscar Properties med omedelbar verkan

Bolag Det stod sedan tidigare klart att Carl Janglin skulle lämna vd-posten på Oscar Properties, men skulle kvarstår i sin befattning tills dess en efterträdare utsetts och kommer att vara engagerad under övergången. Nu meddelar bolaget att Janglin lämnar uppdraget med omedelbar verkan.


Peter Norman är styrelseordförande i Oscar Properties.

Peter Norman: "Inte riktigt det jobbet de signade upp för"

Bolag Oscar Properties blir av med både vd:n Carl Janglin och CFO:n Magnus Thimgren som valt att lämna sina tjänster. För Fastighetssverige berättar Oscar Properties styrelseordförande hur bolagets negativa utveckling ligger bakom besluten och hur styrelsen avser att tillsätta vd-posten när bolaget krymper i storlek.


Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget och hur pressen har varit de senaste månaderna.

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.


Ytterligare försäljning av fastigheter för krisande Oscar Properties.

Krisande OP säljer fyra fastigheter

Transaktioner Bostadsutvecklaren Oscar Properties har sålt fyra fastigheter för totalt 150 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.


Carl Janglin slutar som vd för Oscar Properties.

Carl Janglin lämnar Oscar Properties

Bolag Oscar Properties vd Carl Janglin och CFO:n Magnus Thimgren har meddelat bolaget att de avser att lämna sina tjänster.


Oscar Properties vd Carl Janglin.

Oscar Properties skjuter fram Q4-rapporten – till 4 april

Bolag Pressade Oscar Properties senarelägger sin rapport för det fjärde kvartalet 2023 och kommer nu släppa den först den 4 april. Bolaget uppger att det uppstått flera utmaningar under en period som påverkar bokslutet.


Oscar Properties vd Carl Janglin.

Oscar Properties bestrider senaste konkursansökan

Bolag Fastighetsbolaget DSAM Sverige begär Oscar Properties i konkurs, det rapporterar Expressen. Oscar Properties skriver i ett pressmeddelande att man har blivit informerade om att DSAM har ansökt om att bolaget ska försättas i konkurs till följd av ett avtal ingånget med DSAM som DSAM anser att Oscar Properties inte följt. Oscar Properties kommer att bestrida konkursansökan.


Enligt Colliers månadssammanfattning av januari gjordes det tolv affärer i Sverige för totalt cirka 6,7 miljarder kronor.

Tolv affärer och måttlig transaktionsaktivitet i januari

Transaktioner Januari blev en ganska långsam start på transaktionsåret med 49 affärer och en volym på 1,6 miljarder euro i Norden, men jämfört med januari 2023 var volymerna högre i alla länder utom i Norge, detta enligt Colliers senaste månadssiffror. I Sverige var det måttlig transaktionsaktivitet med tolv affärer, men en volym på 0,6 miljarder euro, cirka 6,7 miljarder kronor. Den största affären var DNB:s tvångsförsäljning av Oscar Properties blandade portfölj till Erik Selin Fastigheter för cirka 2,2 miljarder kronor.


Oscar Engelbert, tidigare vd för Oscar Properties.

Ny stämning riktas mot Oscar Engelbert

Juridik Oscar Engelbert stäms på 100 miljoner kronor.


Peter Norman är styrelseordförande i Oscar Properties.

Oscar Properties inleder plan för skuldavveckling och säkring av tillgångar

Bolag Oscar Properties har uppdragit till advokaten Lars Söderqvist och Wesslau Söderqvist Advokatbyrå att i samråd med koncernens borgenärer ta fram en samlad plan för hela koncernen som beskriver hur koncernens samtliga skulder ska betalas och hur det långsiktiga värdet på fastigheterna ska säkerställas.


Carl Janglin, vd för Oscar Properties.

Brf Innovationen återkallar konkursansökan

Bolag Oscar Properties och Brf Innovationen har träffat en överenskommelse som innebär att Brf Innovationen nu har återkallat sin konkursansökan mot Oscar Properties.


Erik Selin.

Selins finansiering för Oscar-köpet nu säkerställd

Transaktioner Oscar Properties försäljning av den underliggande fastighetsportföljen i ett antal helägda dotterbolag för en köpeskilling om cirka 2,2 miljarder kommer att slutföras då Erik Selin erhållit finansiering för sitt köp, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Oscar Properties vd Carl Janglin.

Oscar Properties vd aviserar fortsatta fastighetsförsäljningar

Transaktioner Försäljningen av DNB-portföljen för 2,2 miljarder är sannolikt inte det sista Oscar Properties gör när det gäller avyttringar – bolaget har 36 fastigheter kvar i sin ägo och vd:n Carl Janglin säger till Fastighetssverige att fler försäljningar lär följa. Han kommenterar också de ytterligare åtgärder som bolaget tittar på så som ytterligare slimmad organisation och en eventuell företagsrekonstruktion.


Erik Selin köper Oscar Properties-fastigheter för över två miljarder kronor.

Selin miljardköper Oscar Properties-fastigheter

Bolag Oscar Properties har ingått avtal om att sälja den underliggande fastighetsportföljen i ett antal helägda dotterbolag till Erik Selin Fastigheter för en köpeskilling om cirka 2,2 miljarder kronor med tillträde snarast. Förvärvet är endast villkorat av att köparen senast den 18 januari 2024 erhåller finansiering, det skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.


Oscar Properties-bolag tvingas temporärt försena räntebetalning på obligationslån

Bolag Oscar Properties dotterbolag HL18 har behövt senarelägga räntebetalningen på sitt obligationslån, på grund av att vissa hyresgäster varit sena med inbetalningar av kvartalshyror.


Oscar Properties vd Carl Janglin.

OP om Innovationen-tvisten: "En så kallad oprioriterad borgenär"

Bolag Oscar Properties har dialoger med ett flertal olika kreditgivare för att möjliggöra bolagets fortsatta drift och en av dem är Brf Innovationen i Norra Tornen i Stockholm, som i slutet av förra veckan ansökte om att Oscar Properties ska försättas i konkurs. Vd:n Carl Janglin berättar för Fastighetssverige att bolaget inte bestrider att man har en skuld till Brf Innovationen men att de avser att bestrida deras konkursansökan. Här berättar han också mer om bolagets ansträngda kreditsituation och hur mycket bolagets öde sitter i händerna på banken DNB.


En bostadsrättsförening i Norra tornen ansöker om konkurs för Oscar Properties, som har Carl Janglin som vd.

Brf ansöker om konkurs för Oscar Properties

Bolag Bostadsrättsföreningen Innovationen har ansökt om att Oscar Properties ska försättas i konkurs, det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.


Två lämnar Oscar Properties styrelse

Bolag Bostadsutvecklaren Oscar Properties styrelseledamöter Ulf Nilsson och Therese Agerberth har meddelat att de på egen begäran avgår från styrelsen med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut på torsdagskvällen.