Image
Oscar Properties med vd Carl Janglin får se DNB ta över fastigheter när banken meddelar att man "avser vidta åtgärder för att verkställa säkerheter ställda över bland annat aktier i vissa av Oscar Properties dotterbolag".

DNB tar över fastigheter från Oscar Properties

Bolag DNB Bank ASA, Sweden Branch och DNB Sweden AB (gemensamt, DNB) har meddelat Oscar Properties Holding att de avser vidta åtgärder för att verkställa säkerheter ställda över bland annat aktier i vissa av Oscar Properties dotterbolag.


Carl janglin, ny vd för Oscar Properties.

Dunkel väg framåt för Oscar Properties

Bolag I förra veckan stod Oscar Properties för mycket av dramatiken. Två långivare hade bestämt sig för att återkräva över två miljarder fördelat på två lån. Vd Carl Janglin menar att även om framtiden är osäker för bolaget, så kanske det finns hopp.


Carl janglin, ny vd för Oscar Properties.

Oscar Properties likviditet är mycket ansträngd

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties redovisar negativt förvaltningsresultatet - nettoresultatet tyngs av värdenedgång.


Carl janglin, vd för Oscar Properties.

Pressat Oscar Properties – vd:n om bråda arbetet med akuta miljardbetalningen

Bolag Oscar Properties meddelade i måndags kväll att två långivare krävt återbetalning på lån för cirka 1,6 miljarder kronor som skulle betalats senast tisdagen den 24 oktober samt ett lån på cirka 485 miljoner kronor ska vara återbetalt senast den 6 november. För Fastighetssverige ger vd:n Carl Janglin en uppdatering kring det pressade läget och hur bolaget jobbar för att lösa de akuta problem som bolaget brottas med.


Borgensmäll för Oscar Properties – långivare säger upp säkerställda lån till omedelbar betalning

Bolag Oscar Properties meddelar att två långivare till bolagets dotterbolag har sagt upp säkerställda lån uppgående till cirka 2,1 miljarder till omedelbar betalning.


SBB kan behöva återköpa Valerums obligation efter missad räntebetalning

Ekonomi/Finansiering SBB meddelar att det kan komma att behöva återköpa Valerums säkerställda obligation på vilken Valerum, ett dotterbolag till Oscar Properties, ska ha betalt ränta den 5 oktober men inte gjort så.


Oscar Properties har ingått avtal med innehavare representerande mer än 70 procent av obligationerna.

I sista stund – Oscar Properties löser avtal för räntebetalningarna

Bolag Fastighetsbolaget Oscar Properties meddelar att det har ingått avtal med innehavare representerande mer än 70 procent av bolagets seniora icke-säkerställda obligationer. Det framgår av ett pressmeddelande.


Carl janglin, ny vd för Oscar Properties.

Carl Janglin: "Utan ny kapitalstruktur finns ingen väg framåt för Oscar Properties"

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties har en ohållbar kapitalstruktur givet ränteläget. Nu krävs en överenskommelse med samtliga långivare. Det berättar den nya vd:n, Carl Janglin, till Fastighetssverige.


Oscar Properties senarelägger räntebetalningar

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties meddelar att bolaget har inlett diskussioner med sina större kreditgivare, och som ett led i detta och i avvaktan på att parterna finner en övergripande långsiktig lösning för koncernens finansiering har bolaget bland annat beslutat att temporärt senarelägga räntebetalningar på viss skuld, bland annat sina seniora icke-säkerställda obligationer.


Oscar Properties får betala arkitektbyråns fordran

Juridik Bostadsutvecklaren Oscar Properties har dömts till att betala arkitektbyrån Tengbomgruppens fordran på 330 000 kronor, skriver Dagens industri (Di) som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.


Oscar Properties har i flera omgångar hamnat i tvister om hur kontrakt ska tolkas.

Nya betalningskrav på Oscar Properties

Juridik Bostadsutvecklaren Oscar Properties har valt att bestrida betalningskrav från en fastighetskonsult och arkitektfirman Tengbomgruppen, skriver Dagens industri och hänvisar till nyhetsbyrån Siren.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties kämpar med likviditeten

Ekonomi/Finansiering Vår likviditet är ansträngd, vi lyckas inte med försäljningar och kan vi inte utesluta att en emission måste göras så småningom, skriver Oscar Properties vd Oscar Engelbert. Många förhandlingar sker och att han förväntar sig att bolaget kommer att få ned vakanserna.


Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, är också tidigare finansmarknadsminister (M).

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.


Oscar Engelbert, avgående vd för Oscar Properties.

Oscar Engelbert avgår som vd för Oscar Properties

Bolag Oscar Properties får en ny verkställande direktör när Carl Janglin efterträder grundaren och huvudägaren Oscar Engelbert. Efter 19 år väljer han att lämna över det operativa ansvaret för bolaget men kvarstår som styrelseledamot. Carl Janglin tillträder den 1 september 2023 och kommer senast från The Interface Financial Group där han varit partner.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Siffrorna blottar Oscar Properties tuffa kvartal

Bolag Oscar Properties redovisar en soliditet på smärtgränsen. Belåningen börjar närma sig 70 procent och industrisegmentet har stora vakansgrader. Fastighetssverige har tagit en närmare blick på första kvartalsrapporten.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties i blåsväder – igen

Ekonomi/Finansiering Den 13:e mars lämnades det in en stämningsansökan mot Oscar Properties av fastighetsbolaget Strået, ett tidigare dotterbolag till koncernen. Det var först en vecka senare, igår måndag som nyhetsbyrån Siren gick ut med att Strået nu kräver tio miljoner kronor för de fordringar som de anser att Oscar Properties har till bolaget. Fastighetssverige har tittat närmre på den stämningsansökan som lämnats in.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties ändring av obligationsvillkoren accepteras

Bolag Oscar Properties skriftliga förfarande för att ändra vissa villkor har accepterats av innehavarna av bolagets icke-säkerställda obligationslån 2021/2024.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties avbryter miljardaffär

Transaktioner Oscar Properties offentliggör att bolaget har beslutat att inte fullfölja tecknat avtal om förvärv för totalt 1 050 miljoner kronor, som tidigare har offentliggjorts 17 maj 2022. I samband med detta har en avsättning gjorts i bokslutet 2022 med 50 miljoner kronor, avseende kostnader som uppkommit i samband med detta.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties avyttrar fastighetsportfölj

Bolag Oscar Properties avyttrar fastighetsportfölj till ett värde om 165 miljoner kronor.


En storpost aktier har sålts i Oscar Properties, lika stor som Kvalitenas kvarvarande innehav. Det är dock oklart om det är Kvalitenas som sålt av sina sista aktier.

Dragfast går över 15 procent i Oscar Properties

Transaktioner Näst största ägaren Dragfast har passerat 15 procent i ägande i Oscar Properties samtidigt som en storpost på 3 318 733 aktier internmäklades av Erik Penser Bank under måndagen. Aktieposten mäklades till två kronor per aktie i en affär värd cirka 6,6 miljoner kronor och innehavet matchar den tidigare storsäljande ägaren Kvalitenas kvarvarande innehav i Oscar Properties.