Image
En storpost aktier har sålts i Oscar Properties, lika stor som Kvalitenas kvarvarande innehav. Det är dock oklart om det är Kvalitenas som sålt av sina sista aktier.

Dragfast går över 15 procent i Oscar Properties

Transaktioner Näst största ägaren Dragfast har passerat 15 procent i ägande i Oscar Properties samtidigt som en storpost på 3 318 733 aktier internmäklades av Erik Penser Bank under måndagen. Aktieposten mäklades till två kronor per aktie i en affär värd cirka 6,6 miljoner kronor och innehavet matchar den tidigare storsäljande ägaren Kvalitenas kvarvarande innehav i Oscar Properties.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Engelbert i topp när Oscar Properties rusar

Bolag Under 2022 var Oscar Properties aktie en av de värst drabbade inom fastighetssektorn med ett kursras på 89 procent. Under inledningen av 2023 har aktien dock rusat med över 100 procent och vd:n Oscar Engelbert har nästan dubblat sitt innehav i bolaget och gått från tredje största till största ägare.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Engelbert bestrider uppgifter om Oscar Properties Volvofabrik

Ekonomi/Finansiering Vad som egentligen pågår i Flen finns det olika beskrivningar av. Enligt tidningen Eskilstuna Kuriren så har bygget av en ny Volvofabrik, ägt av Oscar Properties, blivit stoppat på grund av skulder. Men till Fastighetssverige säger vd:n Oscar Engelbert att så inte är fallet.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Pareto: Konkursrisk i Oscar Properties vid obligationsförfall

Bolag Pareto Securities sänkte under måndagen sin rekommendation för Oscar Properties i två steg från köp till sälj och kapade riktkursen från 8:00 till 0:50 kronor, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien sjönk nästan 13 procent under måndagens handel.


Wihlborgs vd Ulrika Hallengren leder branschens mest jämställda fastighetsbolag.

Lista: Så här jämställda är fastighetsbolagen

Lista Fastighetsbranschen ligger i topp när Stiftelsen Allbright går igenom situationen i ledningsgrupper, styrelser och linjepositioner för de börsnoterade bolagen. I topp på listan ligger Wihlborgs för andra året i rad.


Oscar properties får betala 2,3 miljoner i rättegångskostnader

Oscar Properties förlorade långdragna tvisten mot staden

Bolag Det började 2019 när Oscar Properties skulle tillträda marken och påbörja bygget av Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden – plötsligt drog sig bolaget ur avtalet med Stockholms stad och de hävdade att kommunen hade gjort sig skyldig till avtalsbrott. Igår föll domen i Stockholms tingsrätt som slår fast att Oscar Properties förlorar och att de ska betala rättegångskostnader på 2,3 miljoner kronor.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties: Utmanande att nå uttalad genomsnittsränta

Bolag Oscar Properties delårsrapport publicerad.


Pilbågen 6 är en av fastigheterna Wihlborgs köper i norra Helsingborg.

Wihlborgs köper dubbelt i Helsingborg av Oscar Properties

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheterna Pilbågen 6 på Berga och Snårskogen 1 på Väla Norra i Helsingborg omfattande totalt 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta från Oscar Properties. Fastigheterna är belägna i Wihlborgs kluster i de två eftertraktade företagsområdena.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar premiärköper i Norge

Transaktioner Oscar Properties har tecknat avtal om och tillträtt en kommersiell fastighet i Sarpsborg i Norge. Köpeskillingen uppgår till totalt 95 miljoner norska kronor och fastighetens totala hyresvärde uppgår till 7,4 miljoner norska kronor årligen.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Castellum har sålt hela innehavet i Oscar Properties

Bolag Castellum har sålt hela sitt innehav i Oscar Properties genom en blockförsäljning, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties miljardköper lager/logistik

Transaktioner Oscar Properties har tecknat avtal om förvärv för totalt 1 050 miljoner kronor. Portföljens totala driftnetto uppgår till cirka 64 miljoner kronor årligen.


Vernum förvärvar byggrätter i Sundsvall av Oscar Properties.

Vernum förvärvar över 20 000 kvadratmeter byggrätter av Oscar Properties

Transaktioner Vernum har förvärvat byggrätterna Kv.8, Kv.11 samt Kv.13 om totalt 21 133 kvadratmeter i Sundsvall, från Oscar Properties. Byggrätterna, som ligger vid området Norra Kajen, är belägna intill vattnet och Sundsvallsfjärden.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties säljer sista byggrätterna i Sundsvall

Karriär Oscar Properties säljer sina sista byggrätter i Sundsvall. Det handlar om en byggrättsvolym om cirka 21 133 kvadratmeter. Försäljningen gav en likviditetseffekt om 18 miljoner kronor.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties köper tre kommersiella fastigheter i Veddesta

Transaktioner Oscar Properties har tecknat avtal om att förvärva tre kommersiella fastigheter i industriområdet Veddesta i Järfälla. Köpeskillingen baseras på ett överenskommet fastighetsvärde om 217 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Fastigheternas gemensamma driftnetto uppgår till 13,4 miljoner kronor.


Patrium köper byggrätter i Primus av Oscar Properties.

Patriam köper sista delen av Primus

Transaktioner Under vinter sålde Oscar Properties majoriteten av Primus på Lilla Essingen till Peab för 1,17 miljarder kronor. Nu står det klart att Patriam köper återstående byggrätter i fastigheten för 250 miljoner kronor.


Oscar Properties rekryterar ny förvaltningschef

Bolag Oscar Properties utser Marc Siösteen till förvaltningschef för Oscar Properties. Han tillträder sin befattning i januari 2022.


Göran Linder och Oscar Engelbert.

Peab miljardköper byggrätter av Oscar Properties

Transaktioner Peab har tecknat avtal om att förvärva del av fastigheten Stockholm Primus 1 på Lilla Essingen i Stockholm av Oscar Properties till ett underliggande fastighetsvärde om 1 167 miljoner svenska kronor. På fastigheten finns en lagakraftvunnen detaljplan som tillåter flerbostadshus, centrumverksamhet, kontor, förskola, handel och garage.


Oscar Engelbert.

Oscar Properties: Villkor för emissionerna

Bolag Oscar Properties har fastställt villkoren för sina senaste nyemissioner. Teckningskursen i företrädesemissionen blir 12 kronor och erbjudandet består av en unit med en aktie och en tillhörande teckningsoption som ger innehavaren rätt att köpa en aktie för 16 kronor till och med december 2024.


Oscar Properties köper ut Starwodd säljer Primusprojektet vidare.

Oscar Properties ingår avsiktsförklaring om att sälja projektet Primus

Transaktioner Oscar Properties har nått en överenskommelse med Starwood Capital om att köpa ut Starwood ur det gemensamt ägda projektet Primus och har även ingått en avsiktsförklaring om att sälja samtliga byggrätter i projektet vidare.


Patrik Hall och hans Heimstaden slog till med inte bara kvartalets största transaktion utan den största någonsin i Norden i och med 92-miljardersköpet av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige. Även Rutger Arnhults Castellum var väldigt aktiva på transaktionsmarknaden under Q3.

Lista: Här är tredje kvartalets största affärer

Lista Heimstadens jätteaffär med Akelius på 92,5 miljarder kronor är överlägsen etta – men vilka andra transaktioner letar sig in på listan? Här har Fastighetssverige sammanställt de tio största transaktionerna på marknaden under årets tredje kvartal.