Image
Rebaz Wahab, ansvarig för KPMG:s fastighetstaxeringsgrupp.

Taxeringsvärdet höjs ytterligare – kan leda till flyttkarusell

Ekonomi/Finansiering Skatteverket har publicerat nya nyckeltal som ska ligga till grund för den nya fastighetstaxeringen 2022. För storstäderna kan revisionsföretaget KPMG konstatera kraftiga höjningar av taxeringsvärdena i speciellt Stockholm men även i Göteborg och flertalet regionstäder. För Fastighetssverige berättar Rebaz Wahab, ansvarig för KPMG:s fastighetstaxeringsgrupp, mer om vad höjningarna betyder för fastighetsägarna och var den ekonomiska smällen blir som störst.


Johan Grevelius.

Grevelius om SBF Bostads nyemission

Ekonomi/Finansiering SBF Bostad har beslutat att ta in 130 miljoner kronor i en nyemission utan företrädesrätt för att förvärva ytterligare hyresfastigheter. – Konkurrensen är mycket hård ,säger Johan Grevelius, vd SBF Bostad till Fastighetssverige.


Jens Engwall och Ilija Batljan är två av branschtopparna som insynshandlat i augusti.

Så har branschtopparna handlat i augusti

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt hur branschens insynspersoner agerat i augusti, och det har minst sagt varit en hel del aktivitet hos vissa av börsens tungviktare. En branschprofil har sålt aktier för närmare 50 miljoner kronor.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner emitterar gröna obligationer om 1 100 miljoner

Ekonomi/Finansiering Fastpartner emitterar med två olika löptider.


Thomas Ahlerup, Tessins chef för Investerarrelationer.

Tessin ser historiskt hög efterfrågan på kapital

Ekonomi/Finansiering Tessin Nordic Holding fortsätter att växa med sin digitala finansieringsplattform för fastigheter. De ser just nu en historiskt hög efterfrågan på kapital för fastighetsutveckling och det är en trend som bolaget tror kommer stärkas ytterligare framöver. För Fastighetssverige berättar Thomas Ahlerup, Tessins chef för Investerarrelationer, mer om orsakerna till det stora kapitalbehovet och hur bolagets tillväxt ska öka ytterligare.


Joakim Bornold, sparekonom och analytiker på Söderberg&Partners.

Experten: "Känner mig lite skeptisk till fastighetssektorn just nu"

Ekonomi/Finansiering Sparekonomen och analytikern Joakim Bornold vid Söderberg & Partners synar fastighetssektorn och berättar för Fastighetssverige vad som talar för en stark börshöst, vilka bolag som är bäst positionerade och vilka fastighetsaktier han själv rekommenderar.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner emitterar D-aktier till ett värde om cirka 500 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Fastpartner beslutar om en fullt ut garanterad företrädesemission av stamaktier av serie D om upp till cirka 500 miljoner kronor.


Här är preff- och D-aktierna som ger högst direktavkastning just nu

Ekonomi/Finansiering Sedan flertalet preffar lämnat marknaden har Fastighetssverige tittat närmare på direktavkastningen hos branschens fixed income-aktier. Här är hela listan.


Kestutis Sasnauskas.

Eastnine offentliggör obligationsprospekt

Ekonomi/Finansiering Ansöker om upptagande till handel av sina gröna obligationer vid Nasdaq Stockholm.


Finansinspektionens insynsregister visar att Engwall och Wahlén minskat sina positioner i de egna bolagen.

Toppnamn säljer aktier

Ekonomi/Finansiering Två branschprofiler har minskat sina innehav.


Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

Positiva siffror för hotellbranschen: "Ett jättelyft"

Ekonomi/Finansiering Logiintäkter på hotell utanför Stockholms län tillbaka på nivån före pandemin: "Ett jättelyft jämfört med i fjol"


Så har branschtopparna handlat under semestern

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt hur branschens insynspersoner agerat under sommaren. Och det har varit långt ifrån sommarstiltje i orderböckerna.


Här är alla blankningspositioner i branschen

Ekonomi/Finansiering Sedan Arrowstreet tagit en blankningsposition i Pandox har Fastighetssverige tittat närmare på hur blankarnas agerat mot övriga branschen. Här är hela listan.


Blankare tar position i Pandox

Ekonomi/Finansiering Arrowstreet har tagit position i hotellbjässen.


Översiktsbild över nya Boho Club i Marbella

Quartiers inleder beräkningsperiod för teckningsoptioners utnyttjandekurs

Ekonomi/Finansiering Den 30 juli 2021 inleddes beräkningsperioden för fastställande av utnyttjandekurs för teckningsoptioner av serie TO3 2020/2021 som emitterades i samband med Quartiers Properties AB inlösenprogram för preferensaktier under 2020.


Aquaticus Real Estates stamaktie börjar handlas den 2 augusti

Ekonomi/Finansiering Första dag för handel med stamaktie i Aquaticus Real Estate AB är den 2 augusti 2021.


Knut Pousette.

Fastator offentliggör tvingande återköpserbjudande under sina utestående obligationslån

Ekonomi/Finansiering Hänvisning görs till Aktiebolaget Fastators utestående 500 000 000 kronor seniora ej säkerställda obligationer med rörlig ränta 2020/2023 med ISIN SE0014855276 och 700 000 000 kronor seniora ej säkerställda obligationer med rörlig ränta 2020/2024 med ISIN SE0014855284 under ett ramverk om totalt 700 000 000 kronor och tillsammans med obligationerna 2020/2023 och villkoren för obligationerna.


Här är bolagen som är högst belånade i branschen

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade bygg- och fastighetsbolagen för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.


Joakim Alm.

ALM Equity erbjuder villkorad samtyckespremie i pågående röstningsförfaranden

Ekonomi/Finansiering ALM Equity AB har beslutat att komplettera nu pågående skriftliga förfaranden utfärdade genom meddelanden den 9 juli 2021 avseende bolagets utestående obligationslån 2020/2023 med ISIN SE0014556577, 2020/2025 med ISIN SE0015191978 och 2021/2026 med ISIN SE0016074595, med en samtyckespremie.


Joakim Alm.

ALM Equity offentliggör obligationsprospekt – första handelsdag beräknas bli i morgon

Ekonomi/Finansiering ALM Equity emitterade den 17 juni 2021 icke säkerställda företagsobligationer om 1 000 miljoner kronor inom ett ramverk om totalt 1 250 miljoner kronor. Obligationerna har en löptid om 5 år och en rörlig ränta motsvarande 6,50 procent över 3-månaders STIBOR.