Image

Oscar Properties emitterar preferensaktier

Bolag Oscar Properties emitterar 106 250 preferensaktier som tecknas av Carnegie Investment Bank AB.
Publicerad den 10 December 2013

Carnegie har på Oscar Properties uppdrag genomfört en private placement varigenom Carnegie sålt preferensaktier till privata och institutionella investerare i syfte att stärka bolagets kapitalbas och bibehålla den finansiella flexibiliteten genom att återbetala del av de nyupptagna kreditfaciliteterna utgörande del av finansieringen för förvärvet av fastigheten Vega 5.

Emissionen av preferensaktier har genomförts för att fullfölja placeringsavtalet med Carnegie, vilket även är skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt.

Teckningskursen för preferensaktierna var 235 kronor och fastställdes genom en book building-process. Genom emissionen tillförs Oscar Properties cirka 25 miljoner kronor och det nya totala antalet preferensaktier i bolaget när emissionen registrerats kommer att vara 731 250.

Oscar Properties preferensaktier ger tolv kronor i utdelning, två gånger om året.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY