Image

Oscar Properties utreder notering

Bolag Oscar Properties preferensaktier är sedan i somras noterade på First North Premier. Nu utreder bolaget möjligheterna att också notera stamaktierna.
Publicerad den 15 Januari 2014
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Oscar Properties har gett Carnegie Investment Bank och Swedbank i uppdrag att utvärdera förutsättningarna för en ägarspridning och en notering av bolagets stamaktier på Nasdaq OMX First North Premier under första halvåret 2014.

Oscar Engelbert skriver i vd-ordet till bolagets bokslutsrapport:

- Vi bedömer att bolagets framtida utveckling skulle påverkas positivt av en börsnotering även av stamaktierna. Därför vill vi utreda förutsättningarna för en sådan notering och ägarspridning under första halvåret 2014. Det skulle innebära förbättrade finansiella förutsättningar att växa och stärka vår position på kapitalmarknaden. Med en ökad närhet till kapitalmarknaden får vi ännu större möjligheter att finansiera vår tillväxt och fortsätta genomföra attraktiva konverterings- och nybyggnadsprojekt.

Bolaget har nu drygt 1 700 bostäder i projektportföljen. Totalt räknar Oscar Properties med produktionsstart av 850 bostäder de kommande två åren.

Oscar Properties presenterade ett rörelseresultat efter skatt för helåret 2013 på 92,3 miljoner kronor (40,1).

Nettoomsättningen uppgick till 268,8 miljoner kronor (3,3), och resultatet efter skatt till 91,6 miljoner kronor (32,8).

Resultatet per stamaktie uppgick till 3,20 kronor (1,37), efter justering för utdelning till preferensaktieägarna.

Antalet sålda bostäder uppgick till 173 (73) och antalet produktionsstartade bostäder till 200 (217).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige