Image

Vacsetrio bakom nytt bolag - första förvärvet klart

Transaktioner Intea Fastigheter AB, med fyra pensionsstiftelser i ryggen, köper en portfölj om 32 000 kvadratmeter med Högskolan i Halmstad som hyresgäst.
Publicerad den 14 Mars 2016

Ossie Everum, Christian Haglund och Henrik Lindekrantz var år 2009 med och startade Vacse och sedan 2013 och 2014 utgör de den operativa ledningsgruppen i bolaget. Nu ligger de bakom nya Intea.

- Vi kommer att dela våra arbetsuppgifter mellan Vacse och Intea, och de båda bolagen kommer att samordna sin resurser, säger Christian Haglund, CFO på Vacse och Intea, till Fastighetssverige.

Henrik Lindekrantz blir vd för Intea men kommer vara fortsatt verksam i Vacse, bland annat inom projektutveckling.

Ossie Everum lämnar vd-tjänsten i Vacse, men kommer att fortsätta på konsultbasis. Han blir styrelseledamot i Intea.

Processen för att utse en ny vd i Vacse pågår.

Initiala investerare i Intea är Svenska Handelsbanken Pensionsstiftelse, Volvo Pensionsstiftelse, Saab Pensionsstiftelse och Försäkringsbolaget PRI Pensionsgaranti.

Affären i Halmstad omfattar tre fastigheter i det så kallade Larsfridsområdet – fastigheterna Fanan 54, 57 och 60 har en sammanlagd uthyrningsbara area om 32 000 kvadratmeter. Säljare är Fragerus.

Intea och Fragerus har i samband med affären överenskommit om att samarbeta kring den långsiktiga utvecklingen av området.

- Malcus fabriker startade på Larsfridsområdet 1947 och när den sista industriella verksamheten avvecklas under året skapas förutsättningar tillsammans med Intea att förverkliga visionen om ’Kunskapsstaden Halmstad’ inom högskoleområdet” säger Göran Christiansson, vd inom Fragerus-gruppen.

Newsec har varit säljarens rådgivare i affären.

- Vi är mycket nöjda med att ha fått möjlighet att förvärva dessa högskolefastigheter med en dynamisk och framgångsrik hyresgäst som Högskolan i Halmstad utgör. Vi ser Halmstad som en mycket intressant investeringsort, säger Henrik Lindekrantz, vd för Intea.

Christian Haglund säger:
- Utbildningssektorn är ett av fokusområdena för Intea. Affären skapar dessutom unika möjligheter för oss att medverka i den fortsatta utvecklingen av området tillsammans med Fragerus.

Fastigheterna hyrs av Högskolan i Halmstad som disponerar en yta om 26 800 kvadratmeter. Byggnaderna är uppförda eller totalrenoverade 2002-2015. Fastigheterna ligger strategiskt centralt i högskolans etablering längs Laholmsvägen, i närhet till Halmstads stadskärna.

Inriktningen på nya Intea blir ungefär densamma som Vacses; långsiktigt aktivt ägande av samhällsfastigheter och social infrastruktur. De båda bolagen har en gemensam investerare; Volvos pensionsstiftelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige