Image
Hemsös vd Nils Styf.

Hemsö genomför tillbyggnation och ingår 20-årigt hyresavtal i Halmstad

Bygg/Arkitektur Hemsö och Eketånga Montessoriskola i Halmstad har ingått ett nytt 20-årigt hyresavtal. En tillbyggnation på 400 kvadratmeter för skolrestaurang och kök kommer också att göras.


Grand Hotel i Halmstad.

Room Republic ska driva Grand Hotel i Halmstad

Uthyrning Room Republic blir ny operatör av anrika Grand Hotel i Halmstad under första kvartalet 2024. Ett tydligt mål är att göra Grand Hotel till det klart ledande hotellet i Halmstad. Grand Hotel blir Room Republic gruppens sjätte hotell.


Karin Gjörtler.

Karin Gjörtler blir ny förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen i Halmstad

Karriär Kommunstyrelsen i Halmstad har utsett Karin Gjörtler till ny förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen. Hon är i dag chef i Helsingborgs stad med ansvar för lantmäteri, kart- och mätverksamhet på stadsbyggnadsförvaltningen.


Plönninge Förvaltning AB är fastighetsägare till det gamla Plönningegymnasiet där nu Halmstad kommun blir hyresgäst.

Croisette förmedlar utbildningslokaler i Halmstad

Uthyrning Plönninge Förvaltning AB, har med hjälp av Croisette hyrt ut skollokaler till Halmstad Kommun. Lokalerna omfattar en yta om cirka 3900 kvm, och det femåriga hyreskontraktet är planerat att träda i kraft under första halvåret 2024


Linus Nilsson.

Pictet förvärvar nybyggd logistikfastighet i Halmstad

Transaktioner Pictet Alternative Advisors har slutfört förvärvet av en nybyggd logistikfastighet i Halmstad, Sverige. Fastigheten omfattar cirka 18 300 kvadratmeter logistikyta av institutionell kvalitet. Förvärvet genomfördes för Pictets Core Plus-strategi.


Leiv Synnes, vd för SBB.

SBB säljer på tre orter

Transaktioner SBB sålde fem fastigheter i Västervik, Fagersta och Halmstad under november.


Norconsult bygger ut Halmstad Centralstation.

Norconsult bygger ut Halmstad Centralstation

Bygg/Arkitektur Norconsult Sverige har vunnit en upphandling gällande utbyggnad av Halmstad Centralstation. Uppdraget omfattar bangårdsombyggnad, järnvägsplan, systemhandlingar och förfrågningsunderlag för olika entreprenadformer.


... Och gör mindre förvärv i Halmstad

Transaktioner Emilshus förvärvar fastigheter med proffshandel och lager i Halmstad för 56 miljoner kronor.


NCC bygger åt Fortifikationsverket.

NCC bygger utbildningshall åt Fortifikationsverket i Halmstad

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Fortifikationsverket uppföra en byggnad för förvaring och utbildning av luftvärnssystem 103 (Patriot) till Försvarsmakten på Luftvärnsregementet, LV6, i Halmstad. Affären är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 660 miljoner kronor.


Halmstads Fastighets AB stämmer JSB Construction AB på drygt 9,8 miljoner kronor.

HFAB stämmer byggentreprenör

Juridik Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, stämmer byggentreprenören JSB Construction AB på drygt 9,8 miljoner kronor med anledning av fuktskador i tre flerbostadshus byggda 2013.


Estea säljer till Northern Horizon

Transaktioner Estea Omsorgsfastigheter avyttrar fastigheten Eketånga 6:658 i Halmstad där ett äldreboende är under uppförande. Affären sker i linje med värdering och köpare är fastighetsförvaltaren Northern Horizon.


Slottsjordssskolan Skepparen som kommer att byggas i centrala Halmstad

Parmaco bygger ny skola i centrala Halmstad

Bygg/Arkitektur Nu är det bestämt att en ny skola som får namnet Slottsjordssskolan Skepparen kommer att byggas i centrala Halmstad. Det blir Parmaco som designar och bygger skolan och den kommer att användas fram tills att de planerade permanenta skolorna kommer på plats, vilket beräknas ske 2028.


Fastigheten Fanan 66.

Intea ingår tioårigt hyresavtal i Halmstad...

Uthyrning Intea och LBS Kreativa Gymnasiet har tecknat ett tioårigt hyresavtal avseende utbildningslokaler om 1 500 kvadratmeter på högskoleområdet i Halmstad.


La Barcelonesa öppnar hos Cityfastigheter i Halmstad.

Ny hyresgäst till Cityfastigheter i Halmstad

Uthyrning Delikatessbutiken La Barcelonesa flyttar sin verksamhet till Cityfastigheters lokal vid Drottning Kristinapassagen.


HFAB får prövningstillstånd för överklagad dom

Kammarrätten ger HFAB prövningstillstånd för överklagad dom

Juridik Kammarrätten meddelar att HFAB får prövningstillstånd för den överklagade domen som ogiltigförklarade avtalen mellan det kommunala bostadsbolaget och HSAB, Halmstads stadsnät AB.


HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad av Byggsjögren.

HSB Göta förvärvar fastigheter i Halmstad

Transaktioner HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. Säljare är Byggsjögren.


Förvaltningsrätten ogiltigförklarar avtal mellan HFAB och HSAB

Bolag Förvaltningsrätten i Malmö ogiltigförklarar de två avtal som HFAB, Halmstads fastighets AB, skrev med HSAB, Halmstads stadsnät AB, förra året. Enligt förvaltningsrättens dom skulle HFAB ha gjort en offentlig upphandling innan avtalen skrevs.


Intea hyr ut lokaler till Halmstad kommun.

Intea tecknar hyresavtal med Halmstad kommun

Uthyrning Intea och Halmstad kommun har ingått ett femårigt hyresavtal avseende verksamhetsanpassade kontorslokaler om cirka 4 600 kvadratmeter på Larsfridsområdet i Halmstad.


Ilija Batljan.

SBB säljer för 436 miljoner i Halmstad och Landskrona

Transaktioner SBB säljer kontors- och industrifastigheter i Halmstad och Landskrona till Fastighetstaden i Halmstad och Doxa för 436 miljoner kronor.


Fastighetsstaden planerar för Halmstadporten.

Fastighetsstaden bygger nytt handelscenter i Halmstad

Bygg/Arkitektur Fastighetsstaden, där Doxa i höstas gick in som 40-procentig ägare, har fått möjlighet att förvärva mark från Halmstads kommun, och ihop med deras befintliga tomt i området kan de nu utveckla Halmstadporten.