Image
La Barcelonesa öppnar hos Cityfastigheter i Halmstad.

Ny hyresgäst till Cityfastigheter i Halmstad

Uthyrning Delikatessbutiken La Barcelonesa flyttar sin verksamhet till Cityfastigheters lokal vid Drottning Kristinapassagen.


HFAB får prövningstillstånd för överklagad dom

Kammarrätten ger HFAB prövningstillstånd för överklagad dom

Juridik Kammarrätten meddelar att HFAB får prövningstillstånd för den överklagade domen som ogiltigförklarade avtalen mellan det kommunala bostadsbolaget och HSAB, Halmstads stadsnät AB.


HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad av Byggsjögren.

HSB Göta förvärvar fastigheter i Halmstad

Transaktioner HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. Säljare är Byggsjögren.


Förvaltningsrätten ogiltigförklarar avtal mellan HFAB och HSAB

Bolag Förvaltningsrätten i Malmö ogiltigförklarar de två avtal som HFAB, Halmstads fastighets AB, skrev med HSAB, Halmstads stadsnät AB, förra året. Enligt förvaltningsrättens dom skulle HFAB ha gjort en offentlig upphandling innan avtalen skrevs.


Intea hyr ut lokaler till Halmstad kommun.

Intea tecknar hyresavtal med Halmstad kommun

Uthyrning Intea och Halmstad kommun har ingått ett femårigt hyresavtal avseende verksamhetsanpassade kontorslokaler om cirka 4 600 kvadratmeter på Larsfridsområdet i Halmstad.


Ilija Batljan.

SBB säljer för 436 miljoner i Halmstad och Landskrona

Transaktioner SBB säljer kontors- och industrifastigheter i Halmstad och Landskrona till Fastighetstaden i Halmstad och Doxa för 436 miljoner kronor.


Fastighetsstaden planerar för Halmstadporten.

Fastighetsstaden bygger nytt handelscenter i Halmstad

Bygg/Arkitektur Fastighetsstaden, där Doxa i höstas gick in som 40-procentig ägare, har fått möjlighet att förvärva mark från Halmstads kommun, och ihop med deras befintliga tomt i området kan de nu utveckla Halmstadporten.


Carl Beck-Friis.

Estea köper äldreboende i Halmstad

Transaktioner Estea Omsorgsfastigheter har köpt fastigheten Eketånga 6:658 i Halmstad, där ett äldreboende ska uppföras. Tillträde beräknas ske den 2 maj 2022 och projektet beräknas vara färdigt under tredje kvartalet 2023.


Nivika utökar bostadsportföljen på västkusten.

Nivika utökar bostadsportföljen på västkusten

Transaktioner Den 1 april förvärvade Nivika Halmstad Haverdal 22:16, en fastighet med 88 hyreslägenheter i Haverdal, 15 minuter norr om Halmstad. Beståndet utgörs av tvåvåningsbyggnader, med närhet till matbutik och endast 500 meter till havet.


Catena har ingått bindande avtal för förvärvet av Halmslättens två fastigheter.

Catena ingår bindande avtal för Halmslätten-förvärvet

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Halmslätten Fastighets AB gällande förvärvet av två logistikfastigheter i Umeå och Halmstad. Förvärvet sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 1 520 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.


HFAB säljer till SBB.

SBB:s HFAB-affär i mål – ingen BRF köper loss

Transaktioner SBB:s förvärv av sju fastigheter från HFAB i Halmstad går igenom. Ingen av bostadsrättsföreningarna har valt att gå vidare och anta erbjudandet om ombildning till bostadsrätter. Den 9 mars tillträder SBB de tre återstående fastigheterna.


Serneke bygger äldreboende i Halmstad.

Serneke bygger äldreboende i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadkontrakt med Fundament KIAB Eketånga AB, ett samägt bolag av Fundament Fastigheter AB och KIAB Fastigheter AB, för byggnation av ett äldreboende i Eketånga i Halmstad.


Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Emilshus gör första förvärvet utanför Småland

Transaktioner Emilshus gör ett strategiskt förvärv i Halmstad av fyra industrifastigheter samt förvärv av en industri/lagerfastighet i Jönköping för totalt 170 miljoner kronor och ett sammanlagt årligt hyresvärde om 11,1 miljoner kronor.


PBJ Invest säljer lättindustriportfölj i Halmstad till två köpare

Transaktioner PBJ Invest säljer till Fastighetsstaden och Wennerholm Holding.


Oscar Lekander.

SBB köper av kommunen i Halmstad

Transaktioner SBB köper sju bostadsfastigheter av HFAB för 423 miljoner kronor.


Mikael Granath, vd för Willhem.

Willhem köper för 800 miljoner i Halmstad

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Halmstad genom förvärv av 330 lägenheter på Slottsmöllan till ett överenskommet fastighetsvärde om 817,6 miljoner kronor.


Greg Dingizian.

Doxa förvärvar 40 procent av Halmstad-bolag

Transaktioner Doxa har ingått avtal med Fastighetsstaden Holding AB som innebär att Doxa blir ägare till 40 procent av aktierna i Fastighetsstaden i Halmstad AB. Fastighetsstaden äger ett trettiotal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Halmstad med ett fastighetsvärde på 1 625 miljoner kronor.


Direktören 6 i Halmstad.

Ombildning för 22 miljoner i Halmstad

Transaktioner Nio lägenheter i centrala Halmstad har ombildats till bostadsrätter och samtliga hyresgäster valde att köpa sina bostäder och blir bostadsrättsinnehavare.


Mileway hyr ut 22 000 kvadratmeter

Uthyrning Blackstones logistikbolag Mileway tecknar hyresavtal med Hafa Bathroom Group och NTEX.


Halmstad kan bygga 3 200 nya bostäder enligt nytt förslag.

Halmstad kan bygga 3 200 nya bostäder enligt nytt förslag

Bygg/Arkitektur I förslaget till ny fördjupad översiktsplan visas vilken långsiktig utveckling Halmstad kommun vill se i centrum. I planen pekas bland annat 3 200 bostäder och platser för kontorsyta ut, fler broar över Nissan och historiska promenadstråk som vänder staden mot vattnet.