Image

Intea kompletterar i Halmstad

Transaktioner Intea köper knappt 2 000 kvadratmeter i Larsfridsområdet i Halmstad, intill beståndet bolaget äger sedan tidigare.
Publicerad den 3 Maj 2017
Fanan 55. Fanan 55.

Intea köper ”Svarta Diamanten” (Fanan 55) av Fragerus Fastigheter.

Fastigheten är belägen centralt i högskolans campus i Larsfridsområdet.

Byggnaden är uppförd 2001 och omfattar 1 980 kvm uthyrningsbar yta. Lokalerna hyrs till största del av Halmstad kommun som bedriver vuxenutbildning i lokalen samt av Preconal Fasad AB, ett bolag inom Hansen Group som här har sitt svenska huvudkontor.

Affären är resultat av det strategiska samarbete som Intea och Fragerus inledde i samband med förvärvet våren 2016 av delar av Halmstad högskolas lokaler.

Samarbetet med utveckling av området kring högskolan fortsätter.
- Intea har en positiv syn på Halmstad som stad och vi ser intressanta möjligheter i den utveckling som nu sker i området kring högskolans etablering. För oss är detta ett utmärkt tillfälle att få förvärva ett gediget och estetiskt tilltalande hus med bra hyresgäster och ett attraktivt läge. Vi är mycket nöjda med att kunna stärka vår etablering i Halmstad, säger Ossie Everum på Intea.

FAKTA/ Intea
Intea Fastigheter AB grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av samhällsfastigheter och social infrastruktur. Bolaget befinner sig i tillväxtfas och det totala fastighetsinnehavet uppgick per 31 december 2016 till cirka 3,9 miljarder kronor. Intea finansieras av långsiktigt institutionellt kapital.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige