Image
Regionens hus.

Vacse köper Regionens hus i Skövde av Hemsö

Transaktioner Vacse har förvärvat fastigheten Mode 4, Skövde "Regionens Hus" av Hemsö via ett bolagsförvärv. Regionens hus hyrs av bland andra Västra Götalandsregionen och har en genomsnittlig avtalslängd om 11,8 år. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 300 miljoner kronor före sedvanligt avdrag för uppskjuten skatt.


Färgskrapan.

Vacse tecknar hyresavtal med Åklagarmyndigheten

Uthyrning Vacse har tecknat ett nytt hyresavtal avseende 1 462 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Färgskrapan, Sollentuna. Åklagarmyndigheten tillträder de nya lokaler under sommaren 2021.


Fredrik Linderborg.

Fastighetsbranschens jordbrukare växlar upp

Bolag Vacse grundades 2009 och är inriktat på fastigheter med offentliga hyresgäster. Det totala fastighetsinnehavet är värt drygt 6,5 miljarder kronor. Företagets vd Fredrik Linderborg berättar för Fastighetssverige vad de arbetar med nu och varför deras affärsidé är helt rätt.


Fredrik Linderborg

Tålmodigt Vacse fortsätter växa: "Ska skörda de kommande åren"

Bolag "Branschens jordbrukare" är redo att skörda frukten av det de sått på marknaden de senaste åren. Vd:n Fredrik Linderborg analyserar Vacses starka 2019 och berättar mer om de framtida planerna för samhällsfastighetsbolaget.


Vacse hyr ut till Kungliga Biblioteket i Håbo. Veidekke har fått bygguppdraget.

Vacse tecknar 25-årigt hyresavtal med Kungliga biblioteket

Bygg/Arkitektur Vacse uppför en tillbyggnation av befintlig fastighet i Håbo kommun om cirka 4 000 kvadratmeter där Kungliga biblioteket (KB) har tecknat ett 25-årigt hyresavtal. Entreprenör för projektet, som upphandlats enligt LOU, kommer vara Veidekke Entreprenad AB.


Fredrik Linderborg.

Vacse och Serneke bygger Norrköpings nya tingsrätt

Bygg/Arkitektur Serneke Projektutveckling vinner tillsammans med Vacse AB upphandlingen avseende uppförandet av en ny tingsrätt i Norrköping. Fastigheten tillträds under 2022 och kommer att vara belägen i området Saltängen.


NCC bygger en skola på Björkö. Vacse köper fastigheten vid färdigställande.

NCC och Vacse bygger skola på Björkö

Bygg/Arkitektur NCC utvecklar och bygger en skola på Björkö utanför Göteborg för 300 elever, med kommunen som hyresgäst. Projektet genomförs i samarbete med Vacse som förvärvar projektet när skolan är färdigställd.


Skanska utvecklar och säljer nytt kontorshus för en halv miljard

Transaktioner Skanska investerar i ett egenutvecklat kontorshus vid Skeppsbron i Jönköping. Fastigheten säljs samtidigt till Vacse för cirka 500 miljoner kronor och hyresgäster blir Jordbruksverket och Skogsstyrelsen.


Vacse efter förvärvet: "Vi shoppar inte loss"

Bolag Vacse har just köpt Skanskas projekt Skeppsbron i Jönköping. För Fastighetssverige berättar bolagets vd om varför man nu går in i Jönköping och anledningen till att man vanligtvis håller hårt i plånboken.


Vacse köper Skanskaprojekt i Jönköping

Transaktioner Vacse köper Skanskas projekt Skeppsbron i Jönköping – 16 000 kvadratmeter med Jordbruksverket och Skogsstyrelsen som hyresgäster.


Vacse etablerar grönt ramverk

Ekonomi/Finansiering Vacse har sedan 2014 funnits på den svenska obligationsmarknaden via bolagets MTN-program. Nu tar Vacse nästa steg och har i samarbete med Handelsbanken tagit fram ett ramverk för grön finansiering.


De får bygga för Domstolsverket

Bygg/Arkitektur Avtal har tecknats om nya lokaler för domstol och kontor i Sollentuna. Kontraktet är värt cirka 420 miljoner kronor och byggstart av de nya lokalerna sker under det fjärde kvartalet 2017.


Så ska Vacse locka mer folk till domstolen

Uthyrning Vacse har tecknat rekordlånga hyresavtal med både Domstolsverket och Kriminalvården. För Fastighetssverige berättar Fredrik Linderborg, vd för Vacse, om bolagets strategi för att locka vanliga kontorsgäster till samma byggnad.

Vacse tecknar 25-årigt hyresavtal med Domstolsverket

Uthyrning Vacse tecknar 25-årigt hyresavtal med Domstolsverket och Kriminalvården för Attunda tingsrätt i Sollentuna. Uthyrningen omfattar 9 400 kvadratmeter.


Vacse tecknar 25-årigt hyresavtal med Domstolsverket

Uthyrning Vacse tecknar 25-årigt hyresavtal med Domstolsverket och Kriminalvården för Attunda tingsrätt i Sollentuna. Uthyrningen omfattar 9 400 kvadratmeter.


Vacse köper Skanskaprojekt

Transaktioner Vacse köper Skanskas projekt i Tierp med Region Uppsala och Tierps kommun som hyresgäster för drygt 100 miljoner kronor.


Stenvalvet köper för en halv miljard av Vacse

Transaktioner Stenvalvet köper den 30 000 kvadratmeter stora samhällsfastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs av Vacse för 520 miljoner kronor.


Henrik Molin blir vice vd på Vacse

Karriär Henrik Molin, med bakgrund på bland andra Pandox och Niras blir vice vd med ansvar för finans och transaktioner på Vacse.


Vacse köper MSB:s kontor av Skanska

Transaktioner Vacse utökar sitt bestånd inom samhällsfastigheter och köper Skanskas kontorsprojekt i Karlstad med MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som hyresgäst. Transaktionssumman uppgår till cirka 250 miljoner kronor.


Ny medlem i Vacses ledningsgrupp

Bolag Sara Jägermo blir ny medlem i Vacses ledningsgrupp. Hon har arbetat på bolaget sedan 2014.


Ny vd för Vacse utsedd

Karriär Vacse har utsett en ny vd, som efterträder Ossie Everum.