Image
Enköpings nya kommunhus kommer att ligga på samma plats som det gamla kommunhuset – men se något annorlunda ut.
Enköpings nya kommunhus kommer att ligga på samma plats som det gamla kommunhuset – men se något annorlunda ut. Bild: Vacse

Vacse förvärvar Enköpings nya kommunhus

Bygg/Arkitektur Skanska Sveriges kommersiella utveckling vinner tillsammans med Vacse AB upphandlingen avseende uppförandet av Enköpings nya kommunhus. Det nya kommunhuset blir ett flexibelt kontorshus med höga hållbarhetskrav centralt beläget i Enköping.
Publicerad den 27 Mars 2023

Det nya kommunhuset, om cirka 5 300 kvadratmeter i fyra våningar, kommer att vara beläget på den gamla kommunhus-tomten som efter färdigställandet blir en modern och effektiv mötesplats för både medarbetare och medborgare i Enköpings kommun.

– En vacker byggnad på en vacker plats, vi ser fram emot ett långt samarbete med Enköpings kommun, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

Trä är det primära byggmaterialet, kompletterat med klimatförbättrad betong, vilket gör att husets klimatpåverkan blir mycket låg. Det kommer bland annat därför att certifieras enligt BREEAM, nivå Excellent, och uppfylla energiklass A enligt Boverkets krav. Med solceller på tak, kombinerad bergvärme och kyla kommer byggnaden uppnå ett mycket lågt energibehov under driftsskedet.

Förutsatt erhållet bygglov är byggstart planerad till november i år och det nya kommunhuset beräknas stå klart under tredje kvartalet 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige