Image
Regionens hus.
Regionens hus. Bild: Vacse

Vacse köper Regionens hus i Skövde av Hemsö

Transaktioner Vacse har förvärvat fastigheten Mode 4, Skövde "Regionens Hus" av Hemsö via ett bolagsförvärv. Regionens hus hyrs av bland andra Västra Götalandsregionen och har en genomsnittlig avtalslängd om 11,8 år. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 300 miljoner kronor före sedvanligt avdrag för uppskjuten skatt.
Publicerad den 11 Juli 2022
Annons
Image

Vacse utökar sitt fastighetsbestånd inom kontor med publika hyresgäster genom förvärvet av fastigheten Mode 4 i Skövde. Fastigheten är belägen intill Skövdes resecentrum och byggnaden färdigställdes 2018 av Serneke som var totalentreprenör. Total uthyrningsbar yta är 8 200 kvadratmeter.
– Vi tycker det är mycket glädjande att kunna förvärva denna välförvaltade och moderna fastighet i bästa mikroläge i Skövde med Västra Götalandsregionen som långsiktig ankarhyresgäst, säger Fredrik Linderborg, vd för Vacse.

Byggnaden är fullt uthyrd med Västra Götalandsregionen som ankarhyresgäst till 93 procent av uthyrningsbar yta och utgör en modern aktivitetsbaserad arbetsplats för cirka 400 medarbetare från 13 förvaltningar. Fastigheten är certifierad enligt BREEAM-In-Use och tillträds under oktober 2022.
– Regionens hus i Skövde är en fin kontorsfastighet med Västra Götalandsregionen som största hyresgäst med en genomsnittlig avtalslängd om tolv år. Vi avyttrar fastigheten eftersom den inte tillhör vårt kärninnehav och vi är mycket nöjda med att det är Vacse som långsiktig och stabil fastighetsägare som är köpare, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige