Image
NCC bygger en skola på Björkö. Vacse köper fastigheten vid färdigställande.
NCC bygger en skola på Björkö. Vacse köper fastigheten vid färdigställande. Bild: Liljewall arkitekter

NCC och Vacse bygger skola på Björkö

Bygg/Arkitektur NCC utvecklar och bygger en skola på Björkö utanför Göteborg för 300 elever, med kommunen som hyresgäst. Projektet genomförs i samarbete med Vacse som förvärvar projektet när skolan är färdigställd.
Publicerad den 22 Januari 2019

NCC har fått uppdraget att utveckla och bygga en ny skola på Björkö, väster om Göteborg. Öckerö kommun kommer teckna ett 25-årigt hyresavtal om cirka 3 500 kvadratmeter.

– Avtalet är resultatet av ett nära och bra samarbete mellan utvecklare, arkitekt och långsiktig fastighetsägare. Vi ser fram emot att få utveckla en modern skola med inspirerande inomhus- och utomhusmiljöer åt eleverna på Björkö, säger Fredrik Wallman, regionchef NCC PD Special Investments.

NCC har tillsammans med Vacse AB och Liljewall arkitekter tagit fram ett gemensamt gestaltningsförslag på hur den nya skolan kommer att se ut och är ett resultat av den behovsbeskrivning som lärare, elever och föräldrar på Björkö arbetade fram under 2016.

Den nya skolan kommer att rymma cirka 300 elever, från förskoleklass upp till årskurs sex. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver för höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

– Detta blir Vacses första samarbete och projekt tillsammans med NCC vilket känns mycket glädjande. Vi är också glada att kunna utöka vårt bestånd, både med ytterligare en skola, och i en för oss ny region, säger Fredrik Linderborg, vd för Vacse AB.

Projektet startar i första kvartalet 2019 och genomförs inom ramen för NCC Property Developments satsning på att utveckla samhällsfastigheter. Skolan byggs av NCC Building Sverige och beräknas vara färdigställd till vårterminen 2021 då Vacse AB tillträder fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige