Image

Svenska Bostadsfonden säljer i Västervik

Transaktioner Svenska Bostadsfonden har sålt fastigheterna Jättegrytan 2, Fabrikanten 10, Fabrikanten 11, Fabrikanten 21, Tuppen 9, Svanen 7, Hovslagaren 19, Masten 3 och Krämaren 7 i Västervik.
Publicerad den 28 Maj 2014
Lars Swahn. Bild: Svenska Bostadsfonden
Lars Swahn.

Fastigheterna består av 124 lägenheter och den totala ytan är 9 289 kvadratmeter.

Köpare är Kuststaden genom dotterbolag och affären, som är genomförd i bolagsform, berör de säljande fonderna Svenska Bostadsfonden och Svenska Bostadsfonden.

Legal rådgivare till säljaren var Bergman & Eek Advokat och säljrådgivare var DTZ Norrköping.

- Genom denna avyttring jobbar vi vidare med vår exit strategi och vi överlämnar fina fastigheter till Kuststaden AB, som vi tror kommer vara en uppskattad fastighetsägare i marknaden i Västervik. Deras närvaro i regionen och strategiska expansion är imponerande och vi önskar dem all lycka framöver, säger Lars Swahn, vd på Svenska Bostadsfonden.

- Vi är mycket nöjda med att förvärva fina bostadsfastigheter i centrala Västervik som är väl underhålla av Svenska Bostadsfonden. Vi ökar vår närvaro i regionen och vi har ett tydligt mål att koncentrera vårt fastighetsbestånd till sydöstra Sverige. Vi finns sedan tidigare i Oskarshamn och Visby, säger Patrick Johansson, vd på Kuststaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige